Yardım Edin

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
Arkadaşlar dişi kuşum 1. yumurtayı yaptı dün bugun okuldaydım geldiğimde kusumun agzında su gıbı seyler var ve boganzında bırsey mı ne takılıyor ve poposun gaz gibi bir ses geliyor  videosunu cektım bı bakın yardımcı olun

13032013010 - YouTube

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
maydanoz felan verdiysen boğazına yapışmış olabilir. kafeste yutacağı büyüklükte birşey var mıydı ?

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
Hayır daha bugun oldu dun de yoktu. bide poposundan gaz cıkar gıbı ses cıkıyor o neden cok halsiz  ve uyuyor.Suanda yumruta var ıcınde

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
siz yokken kim ilgileniyor kuşla?
sizden habersiz birşey yedirmiş olmasınlar?

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
Benden baska kımse yedırmıyor kusa sureklı uyku ıcersınde ve kabarmıs bır sekılde acaba yumurtadan dolayımı dır.Aynı videodakı gıbı agzı kopuklu ve gaz cıkarır gıbı oluyor

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
kardeş 3-4 ay önce benim de başıma geldi böyle bir şey. dikkat et kuşunu kaybedebilirsin. önce ıkınmalar, kabarık vaziyet, sonra yemleri geri çıkarma gibi durumlar oluyor. ben geç farkettim. kurtaramadım çünkü sürekli yuvadaydı ben de yumurtlayacak diye bekliyordum. rahatsız etmeyim diye bakamıyordum fakat 3-5 gün sonra hayvan iyice kötüleşti. ve bir hafta sonra öldü. amacım felaket tellalığı değil ama önlemini al. belki çok basit bir şey de olabilir. ben de o zamanlar konu açmıştım. aklımda kaldığı kadarı ile,

ya ishal olabilir. popoya bakın dışkı var mı?
ya sıkışma olabilir. yine popoya bakın.
ya mantar olabilir kursağında ya da iç organlarında.

size tavsiyem acilen siteden alpay bilir abiyle iletişime geçin. kuşun durumunu anlatırsanız yardımcı olacaktır.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ilginç! Eğer 1. yumurtayı dün yaptıysa bugün yumurta yapmayacak demektir, yumurtlama yada tıkanma ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum, kuş bugün birden bire mi böyle oldu ? yoksa geçmiş günlerde de bir halsizlik, uyuklama, kabarma hali varmıydı? Benim aklıma bir tek şey geliyor, boğazından geçemeyecek büyüklükte birşey yutmaya çalışmış tıkanma olunca da o şeyi çıkarmak için ıkınıp kendini baya bi zorlamış, o şeyi yutmuş da olabilir, çıkarmışta olabilir, yuttuysa o da kötü bir durum, ama öncelikle eğer durum böyleyse cismin yemek borusunda oluşturduğu hasara bağlı olarak ağrı oluşuyordur, bölgenin şişkinliği nefes borusuna basınç yaptığı için ara sıra boynunu uzatıyor, anüs bölgesinin durumuna gelecek olursak ıkınma sırasında yumurtaya hazırlanmış bir kloakın bu duruma gelmesi olası bence, tabi bütün bunlar benim duruma göre fikir yürütmemden ibaret, ustalar ne diyecek bakalım eğer bahsettiğim gibiyse yangı giderici ve ağrı kesici uygun ilaçları kullanırsanız düzelebilir.

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
Dün böyle birşey yoktu yumurtayı cıkardı tunege gectı uyukluyordu kabarıyordu nedense ben okuldan geldım oyle olmus

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
o zaman kardeş eğer ilk yumurtasıysa yumurtlarken çok zorlanmıştır, kuşun yuvasını sökmeni tavsiye ediyorum, prolarsus olmuş olabilir.

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
yumurta temızdı kan falan yoktu yumurtası var acaba sokuyummu gerı prolarsus nedı acaba

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
büyük yada anormal yumurtalar çıkarken uterus un (üreme kanalı) onu tutan kaslardan ayrılıp dışarı çıkmasıdır.

furkan oruc

Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
oruc
Yumurta fındıgın bıraz buyuğu ve herhangi bir kanama yok aynıı vıdeodakı gıbı fakat erkekle kusuyolar bırbılerıne falan

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yumurtada yada dişide kan olmaması prolapsus olmadığını göstermez, muhtemelen prolapsus, yani daha önce başıma gelmedi ama eğer uterus dışarı çıkmışsa tavsiyem steril bir kulak çöpüyle içeriye yerleştirin ama geri çıkacaktır, sürekli içeride kalmasını sağlayacak birşeyler yapmanız lazın, dikiş atabilirsiniz anüse, ama kuş dayanır mı bilmem, büyük hayvanlarda bir iki dikiş yapılıyor, çıkmasını önlüyor zamanla eski haline dönüyor.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
dişimi bu vaziyete benzer kaybettim, yuvada 5 dolu yumurtasıyla beraber, bagırsak iltahabı olabilir bu arada kuş hala yaşıyor mu?