yardım elinizi uzatırsanız sevinirim..

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
öncelikle herkese mrb. ben bundan 2 ay öncesine kadar 3 tane yavrulu bi muhabbet çifti aldım yavrular 4 5 günlüktü yavrular biraz olgunlaştıktan sonra annesi beslememeye başladı yavrular öldü  :-[ bunda benimde hatam var diye düşünüyorum ama anlayamıyorum. şimdi o yavrular ölünce bu mubişler biraz durgunlaştı sanki 2 yabancı oldular bende biraz kafalarını dinlesinler diye 1 ay önce yuvalığı çıkardım ve bugün oda ve kafesi temizlerken yuvalıgı geri taktım sizce bana ne önerirsiniz onları kızıştırmak için ne yapmalıyım engin tecrübelerinizi benden esirgemeyin lütfen  :-[ :-[ :-[

oLdness_07

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
ESER
Ortam değişikliğinden dolayı kuşlar yavruları beslememiş.
Sabredip gereken bakım ve beslemeyi yaptıktan sonra yeniden kuluçkaya girerler.

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
peki 4 4lük bakım için ne yapmam lazım marul veriyorum arada bir güzel yiyolar bi açıklarsanız sevinirim

E

elaziz2316

Guest
    Burak kardeşim bu işin vebali senin ve sana bu kuşları satanın. Maalesef biraz daha fazla para kazanmak hevesi ile yavrulu ve yumurtalı kuş satışı yapanlar var. Bence bu hiç de etik bir davranış değil. Al işte sonucu.

Olan olmuş. Giden gitmiş. Şu anda senin tek yapacağın bol sabir ile elinden geldiğince bu kuşlara iyi bakman. İnşallah kısa sürede bu şoku ve stresi atlatırlar ve normal hayatlarına dönerler.

Böyle kuş alacaklara da bu küpe olsun.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım;

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Diğer arkadaşlarımın önerilerine katılıyorum.Bir de yeşillik  üreme zamanı çok sık verme.Yeşillik kuşun altını biraz yumuşatır.Çifleşmeleri gecikir.Ama yavruları çıkınca hergün vermeni tavsiye ederim.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Burak KARAKUŞ' Alıntı:
öncelikle herkese mrb. ben bundan 2 ay öncesine kadar 3 tane yavrulu bi muhabbet çifti aldım yavrular 4 5 günlüktü yavrular biraz olgunlaştıktan sonra annesi beslememeye başladı yavrular öldü  :-[ bunda benimde hatam var diye düşünüyorum ama anlayamıyorum. şimdi o yavrular ölünce bu mubişler biraz durgunlaştı sanki 2 yabancı oldular bende biraz kafalarını dinlesinler diye 1 ay önce yuvalığı çıkardım ve bugün oda ve kafesi temizlerken yuvalıgı geri taktım sizce bana ne önerirsiniz onları kızıştırmak için ne yapmalıyım engin tecrübelerinizi benden esirgemeyin lütfen  :-[ :-[ :-[
Öncelikle belirteyim yumurtalı yavrulu kuş alınmaz.Her daim geldiği yere adaptasyonu zor,geç ve meşakkatli olur.O çifti almayı aklınız keserse parasını yada kaporasanı verirsiniz sahibi yavrular yuvadan düşene kadar bakar.Sonra gider alırsınız.
Bu arada üretmek için neler yapmalıyım sorusunun cevabı bu işi bilenlerin sorunuza nacizane yazacağı 3-5 yorumla cevaplanamaz.Saolsunlar yazmışlar ancak yeterli değildir.Üretim işi komplike bir iştir.Çok yönlü ele alınması gerekir.Üretim başlığı altındaki makaleleri ve insanların başına gelenleri mutlaka okumalı kendi üretim kıstaslarını oluşturmalısınız.
Şu makalemi okuyarak işe başlayın derim...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,7078.0.html

evrenakbunar

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Evren
Soyadı
AKBUNAR
Evet aynı hatayı ilk başta bende yapmıştım benim pek bir bilgim yoktu bu konuda ve 3 çift kuş almıştım kuluçkada 2 çift yatmamıştı kuluçkaya aldıktan sonra