yardım lütfen acemi kuş sahibi

zekaizeki

Yeni Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
AYSAN
arkadaslar arkadasımda gördüğüm jumboya asık olarak biraz arastırmadan sonra 1 adet beğenip aldım..ankcak alalı 10 gün olmasına rağmen bazı sıkıntılarım var...

1.kuş cik bile demiyor (ötebilme yeteneği var internette kus sesine birtek tepki veriyor)

2.kusum jumbomudur

3.kanat altları ve karın bölgesinde hiç tüğ yok bu hastalıkmıdır yoksa yavru olduğu içinmidir

4.taze meyve elma armut marul vs. veriyorum ağzını bile sürmüyor mürekkep balığı kem.taktım hiç yanına bile uğramadı neden olabilr?

teşekkürlerimle...

http://img842.imageshack.us/img842/9928/kus2.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/4185/kus1.jpg

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
kuş jumbo yavru. daha yeni. ilk beş gün hiç bir şey yapmaz. doğal olarak. ona iyi bak. cereyanlı yere koyma. olabildiğince sıcak olsun ortamı. sadece yem ver. sebze meyve verme şimdi. mama biliyorsan mama yap. tüyler zamanla gelecek. sabır.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
kuşun jumbo değil , tüylerinde de problem var gibi görünüyo sanki çoktan çıkmış olması lazım gerek gibi.. 35 gülük bir yavrunun bile tüyleri tam olur . Sadece kuyruk tüyleri kısa olabilir.. Ama %100 olan şu ki jumbo deil . yerli bi kuş

zekaizeki

Yeni Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
AYSAN
peki tüğlerde problem var ise ne yapmak gerekir...(karın kısmı tamamen çıplak deri gözüküyor kanat alrında %20 tüğ)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
sanırım frenc molt hastalıgı var kuşunuzda :(( eğer diğer kuşlar tarafındna dayak yemediyse tüyleri yolunmadıysa bu ihtimal kalıyor :(( ve onun da tedavisi yok hocam ..

zekaizeki

Yeni Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
AYSAN
:(( ozaman iyibakacağız mecburen çareside yoksa ömrü yettiği kadar arkadaslık yaparız...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
sana jumbo diye sattılarsa iyi para almıştır ve hasta kuş vermiş.. Kuşu geri vermeseniz bile gidin konuşun hakkınızı arayın .. Ne sanıyor bu insanlar kendilerini . Kul hakkı yemek kimsenin umrunda değil .

zekaizeki

Yeni Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
AYSAN
o arkadasa bi ziyaret gerçekleştireceğiz tabi... 

hasta ise de epey üzüldüm insan bağlanıyor...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
kanat tüyleri eksiktir uçamaz kuyruklarda sıkıntı vardır.. özellikle göğüsleri de çıplaksa hafif deil sıkıntısı.. ölümcül bi hastalık değil evet ama tedavisi yok. bakımı ii olması lazım.. bence kuşu da ger ver paranı al.. jumbolar 100 tl den başlar en kötüsü.. yerlilr 25 tl fln .. Çok para verdiysen onu kesinlikle al..

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
ACEMİ KUŞÇU KUŞUN YERLİ FAKAT BU KUŞ FAZLA YAŞAMAZ KUŞ YANIK DEDİKLERİ TABİRLE EKSİK  NE KADAR BAKARSAN BAK YOLCU FAZLA BAĞLANMA VE CANLI EKSİKSİZ BİR GERÇEK ADAM GİBİ ADAMDAN KUŞ AL SLM
+1