Yardım Lütfen !

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Daha önce konu açmıştım Konuşan erkek muhabbetime getirdiğim dişi kuşla çiftleşmişlerdi ve 21.10.2013 4 adet yumurtlamıştı bunlardan birini boş oldugunu sandı galiba kuluckanın en basında kırmıştı ve sonra 21.günüydü sanırım bir yumurtadan yavru çıktı ve 3.günü sanırım annesi bakmadı yavru öldü kalan 2 yumurta ve birinin boş oldugunu fenerle yaptıgım incemelede ve çok hafif oldugunu biliyorum digeri ise kontrol ettigim o çıkan yavrunun oldugu yumurta gibi ve ilk yavru çıktıktan sonraki 4.gün bu 25.gün oldu bugün kuluçka da o dolu diye düşündügüm yumurta biraz kabuk rengi degiştirdi sanırım içinde yavru var zaman çok oldu diye yavru çıkmayacak diye atmaktan çekiniyorum sizce ne yapmalıyım ve yumurtaya bakarak tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi yumurta dolu mu boş mu yavru ölmüş mü yardımlarınızı bekliyorum bu arada yumurtlarken 3-4 gün arayla yumurtladı bazı yumurtaları o yüzden ilk yavrudan sonra 4 gün geçmesini sorun etmedim teşekkürler.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
kardeş geçmiş olsun eğer yumurtada yavru oldu ise dığerlerınden çok kararır kıracağına beklemenı onerırım ılk kuluçka genelde acemı kuşlar sıkıntılıolur acele yok hepsı prof olurlar sen yeterkı kuşlara ıyı bak slm

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yumurtanın içinde yavru ölmüş olabilir, bence kırmayın, biraz daha bekleyin, ılık suya yumurtayı bırakıp hareket edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. ilk kuluçkada bu gibi olumsuzluklar olabilir...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ahmet KARA.' Alıntı:
yumurtanın içinde yavru ölmüş olabilir, bence kırmayın, biraz daha bekleyin, ılık suya yumurtayı bırakıp hareket edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. ilk kuluçkada bu gibi olumsuzluklar olabilir...
alkisd alkisd alkisd
aynen..

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
arkadaşların dedıkleride olabilir yapabılırsın yada parmagını ılık bir suyu batır cıkart yumurtanın ustune bir damla damlat kıramıyor olabılır yumurtanın ustune.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
21.10.2013 te ilk yumurtayı yaptıdiyorsun.bugün 17.12.2013 olmuşilk yyumurtanın üzerinden yaklasik 60 gün geçmiş 1 yumurta ortalama 18 günde yumurtadan cikiyor.yani büyük ihtimalle yumurtada yavru canlanmış ve ölmüştür. Zaten yumurtada anne yatmiyorsa o yumurtadan ümidi kesecen.her ihtimale karsi yumurtayı ilik bir suyun içerisine birak.su seviyesi yumurtanın yarisi kadar olsun.yumurtada kimildama varsa yumurta doludur.hareket etmiyorsa yumurta boştur.YouTube de video örneği bulabilirsiniz.ama dediğim gibi üzerinden çok uzun sure geçmiş.artik o yumurtadan yavru cikmaz.yumurtaları kontrol edip at.yeri bosalsinki dişi kus tekrar kuluçkaya yatsin.

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
21.10.2013 te ilk yumurtayı yaptıdiyorsun.bugün 17.12.2013 olmuşilk yyumurtanın üzerinden yaklasik 60 gün geçmiş 1 yumurta ortalama 18 günde yumurtadan cikiyor.yani büyük ihtimalle yumurtada yavru canlanmış ve ölmüştür. Zaten yumurtada anne yatmiyorsa o yumurtadan ümidi kesecen.her ihtimale karsi yumurtayı ilik bir suyun içerisine birak.su seviyesi yumurtanın yarisi kadar olsun.yumurtada kimildama varsa yumurta doludur.hareket etmiyorsa yumurta boştur.YouTube de video örneği bulabilirsiniz.ama dediğim gibi üzerinden çok uzun sure geçmiş.artik o yumurtadan yavru cikmaz.yumurtaları kontrol edip at.yeri bosalsinki dişi kus tekrar kuluçkaya yatsin.
21.11.2013 Pardon tekrar yani toplam bugün itibariyle 17+10=27 gün oldu 3 gün arayla yumurtladı.Biri kırıldı 22.gün ilk yumurta çıktı işte öyle

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Dediğim gibi yap öyleyse ilik su içerisindeyumurta hareket ediyormu ggözlemle.ayrıcael feneri yardimi ile iiçinin dolu olup olmadigini aanlayabilirsin

Faeful

Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ÖZER
Dediğiniz gibi ılık suya koydum biri zaten boştu biliyordum diğerinde de yavru çıkamadı sanırım ölmüş içinde neyse yumurtaları attım yuvalıgı çıkarsam mı bilmiyorum dişi tekrar girip çıkıyor içerde bekliyor acaba yumurtaları mı arıyor yoksa yeni yuva hazırlıgında mı yuvalıgı çıkarınca benim erkek biraz daha fazla rahatsız ediyor dişiyi o yüzden çıkarmayacagım.