yardim lutfen

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Abilerim muhabbetdun yumurtluyor  kusum dortdur yumurtluyor ama erkek yumurtalari kiriyor.Ne zaman disi yumurtlarsa erkek yuvaya giriyor bagrismalar oluyor.Ve aci son yumurta kiriliyor.Simdi arkadaslar ben yumurtalari saklayib sonra erkegi ayirib disiyi yatirirsam olurmu???????????????????????

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sefer Bey,
Kuşları kızıştırıcı gıdalar veriyorsunuz büyük ihtimal. Erkek o yüzden çok kızgın durumda olduğundan yuvaya girip dişiyi eşleşmeye zorluyordur. Böylece mücadele sırasında yumurta kazaya kurban gidiyordur.
Bu durumda erkeği ayrı bir kafese alıp 2-3 günde bir ılık suyla banyo yapmasını sağlayın sonra tekrar aynı kafese geri alın. Ama kuşu üşütmeyin sıcak, hava akımı olmayan yerde kendiliğinden kurusun. Erkeğe su da spreyleyebilirsiniz. Bu durumda ayırmaya gerek kalmaz ama sakın hasta etmeyin.
Yiyecekleri arasından E vitamini, Keçiboynuzu, vitamin takviyesi, nijer tohumu gibi şeyleri çıkarmalısınız.
Kuşlarınızı iyi gözlemleyip varsa başka sorunları da tespit etmelisiniz.

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Sefer Bey,
Kuşları kızıştırıcı gıdalar veriyorsunuz büyük ihtimal. Erkek o yüzden çok kızgın durumda olduğundan yuvaya girip dişiyi eşleşmeye zorluyordur. Böylece mücadele sırasında yumurta kazaya kurban gidiyordur.
Bu durumda erkeği ayrı bir kafese alıp 2-3 günde bir ılık suyla banyo yapmasını sağlayın sonra tekrar aynı kafese geri alın. Ama kuşu üşütmeyin sıcak, hava akımı olmayan yerde kendiliğinden kurusun. Erkeğe su da spreyleyebilirsiniz. Bu durumda ayırmaya gerek kalmaz ama sakın hasta etmeyin.
Yiyecekleri arasından E vitamini, Keçiboynuzu, vitamin takviyesi, nijer tohumu gibi şeyleri çıkarmalısınız.
Kuşlarınızı iyi gözlemleyip varsa başka sorunları da tespit etmelisiniz.
saolasin abi ama ben mama bile vermiyorum erkege.Nail boyle enerjik oluyor bilemiyorum.Ama tavsiyenizi mutlaka uygulayacagim.Insallah ise yarar pray pray pray pray pray pray pray pray pray pray

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
O zaman normal yem karışımı içinde de olabilir. İyice kontrol edin. Sade kumdarı verin.