yardim lutfen

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Öncelikle merhaba arkadaşlar.ARkadaslar bende bir cift muhabbet ve bir bacagi topal kizismis disi var.Ciftimin disisi 11 tane yumurtladi ve hepsini kirdi.Simdi kizginlighi gecdi. yuvayla ilgilenmiyor bile.Sadece yakalmak isterken 1 sanyelik girip cikiyor.ayrica kuslari apartman kafese dasidim.Disinin yuvaya girmemesi bu yuzdenmidir?bi de disi yumurtalara bakdigim icin kiriyordu.Simdi yumurtlarsa bakmak imkanim yok.
Sizce ben erkegin yanina hangi disiyi koymaliyim yavru almak icin?kizismis Topali mi yoksa yumurta kiranimi?Simdiden tesekkurler
İletiyi düzenle

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Resim koysanız bu gibi durumlarda daha faydalı olur. topal olan kuş konusunda da topallığı tavru bakımına engel olacak kadar mı? Çünkü sakatlık bazı hayvanları zayıf bünyeli yapabiliyor. Bunun dışında madem elinizde iki dişi var. Bırakın erkek seçsin. Erkek eşini seçtikten sonra fazla rahatsız ederseniz dişi strese girer bu durumda yumurta da kırar eşine de saldırabilir hasılı kafeste huzursuzluk olur.

Kafes değiştirdiyseniz dişi kuşunuz kafesi yadırgamış da olabilir. Kuşlarınıza zaman verin. Acele etmeyin yumurta alcam derken kuşlarınızı strese sokmayın. Yemlerini sularını tazeleyin arada havuç verin. Mama yiyorlarsa mama verin. Güzel beslendikten sonra kafes içi ve dışı huzurlu olduktan sonra yumurta da yavru da olur.

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Esra DELİHASAN' Alıntı:
Resim koysanız bu gibi durumlarda daha faydalı olur. topal olan kuş konusunda da topallığı tavru bakımına engel olacak kadar mı? Çünkü sakatlık bazı hayvanları zayıf bünyeli yapabiliyor. Bunun dışında madem elinizde iki dişi var. Bırakın erkek seçsin. Erkek eşini seçtikten sonra fazla rahatsız ederseniz dişi strese girer bu durumda yumurta da kırar eşine de saldırabilir hasılı kafeste huzursuzluk olur.

Kafes değiştirdiyseniz dişi kuşunuz kafesi yadırgamış da olabilir. Kuşlarınıza zaman verin. Acele etmeyin yumurta alcam derken kuşlarınızı strese sokmayın. Yemlerini sularını tazeleyin arada havuç verin. Mama yiyorlarsa mama verin. Güzel beslendikten sonra kafes içi ve dışı huzurlu olduktan sonra yumurta da yavru da olur.
sağolun Esra hanım.topal kus gayet saglikli ve kizgin.erkege kur yapiyor.Yrica siz dediginizi yaptim.Ama erkek iki disiiye de kur yaiyor.Ama kendi esi yuva isitmaya basladi