yardım lütfen

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
herkeze selamlar öncelikle ben sunu sormak istiyorum muhabbet kusu beslemeye yeni basladım ve ıkı çftim ilk defa yumurtladı 1.çiftim 16.10.2011 tarihi itibariyle 8 adet yumurtladı ilk yavru 07.11.2011 tarihinde cıktı ve nerdeyse buyudu ama dıger yumurtalar cıkmadı dısı hala uzerlerınde yatıyo...2.çiftim 10.11.2011 tarihi itibariyle 3adet yumurtladı fkat hiç yavru cıkmadı daha yani sonuc olarak dişilerin uzerinde yattıgı çıkmayan yumurtalar ortalama 1aylık ilk kuluckaları oldugu ıcın ellemek ıstemiyorum ama bayada uzun surdu yatmaları hayvanlar bosu bosuna yatıyo yazık sizce ne yapmalıyım ılk kulucka olmasından dolayı son kontrolleri yapıp atmalımıyım acaba.saygılar.....

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
yumurtaları ışık altına koy dolumu boşmu kontrol et yumurtalar boşsa boşuna yatırma al onları yeniden yumurtlasınlar.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
İlk çiftinin yumurtalarını al boşa yatmasın.Belli ki döllenmemiş diğer yumurtalar ve çıkmamış yavrular.
Her yumurta için işi garantiye almak için 21. gün saymalısın.

Diğer çiftinin de al.Yumurtaları fenerle kontrol edebilirsin dolu mu boş mu diye ;) Yumurta kırmızı renkse,damarlar gözüküyorsa dolu demektir.Sarı veya siyahlık varsa boştur.

Boşa yatmasın hayvanlar.
Yumurtalar 16 günlükken hep kotrol ederim ben.

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
malesef gec kaldım yumurtaları almak ıcın yuvları actıgımda ıkı cıftte yenıden yumurtlamıs eskı yumurtalarl bırlıkte yatıyolar