[YARDIM] yuvalık hakkında

Murat Arslan

Yeni Üyemiz
Selamun Aleykum,
Arkadaşlar  yuvalığı aldığım kuşçu yuvalığın içine talaş koyamamamı talaşın yavruların gözüne kaçtığı zarar verdiğini söyledi. talaş yerine kum koy dedi. elimde hamster talaşı var koymadım ama yuvalığıda takmadım daha siz ne önerirsiniz talaşmı koyıyım yoksa kum mu. şimdiden teşekkür ederim.. Hayırlı Günler... Bol üretimler  :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İnce talaş değil biraz kaba talaş koyabilirsin

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
hamster talaşını koyabilirsin. ince toz talaş yapışır. kumu ustalar tavsiye etmiyor.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Aynı sorun bende de var.

Yavruluğu daha takmadım kızışmalarını bekliyorum
Acaba kum mu talaş mı koysam diye düşünüyordum.
Hamster talaşından biraz daha iri talaşlar mı koymalıyız yani ?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Hamster talaşı koyun kalın olduğu için sorun olmaz kum koyarsanız yumurtalar kısa sürede soğur.

muhammet_kuşsever

Yeni Üyemiz
Adı
muhammet
Soyadı
ulusoy
Talaşların büyüklükleri ne nekadar olursa olsun hem yumurtayı çatlatır hemde çıkcak olan yavrunun çıkmasını zorlar normal yuvalık kuş kumları vardır onları öneririm başka sorunuz olursa bekliyorum...  icon_naughty icon_naughty

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
muhammed bey bu kuşlar doğada ağaç kovuklarına yuva yapıyorlar orayı yaparkende çıkan talaşları yuvalarına taşıyorlar doğadaki yaşamlarına bakılarak söyleyebileceğimiz bu. kuşlar doğada yuvalarına kum taşımıyorlar.yanlış anlamayın sadece bilgi amaçlı sevgi ve saygılarımla.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Kum koymayın. Talasi da cok kaba degil cok ince toz da olmasin. Mümkünse cam talasi olursa güzel olur. Yuvalığın tabanına 2 veya 3cm kadar dolduracak sekilde koyarsan daha sağlıklı olur.

sirazi

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
MURAT
Kardeş ben hamster talaşı koyuyorum hiçbir sorun olmuyor yavrular yumurtalardan çıktılar ve gayette iyi durumdalar bence hamster talaşı en iyisi.. Selamlar..

Murat Arslan

Yeni Üyemiz
elimde bulunan talaş bu yuvalığın içinede örnek olsun diye koydum yeterlimi o kadar yoksa azaltıyımmı biraz daha bide yuvalığın büyüklüğü yeterlimi ? şimdiden teşekkür ederim

sirazi

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
MURAT
birazcık daha talaş koy kardeş elindeki talaş iyi yumurtaların birbirine çarpmaması için ve yuvadaki dışkıyı tutmak için iyi gelir. Hem zaten yuvalıktaki talaşı dişi kuş kendi isteğine göre ayarlayacaktır.. Selamlar..