Aynı durum bendede var. Kemal abi başta olmak üzere diğer ustalarımında desteğiyle ve en önemlisi babamın yardımıyla güzel bir projemiz vardı resim sitesi kapandığı için resimler elimde yok ama bu kışta onu uyguluyacağım 15-17 derece arası oluyor oda azda olsa kuşların ihtiyacını karşılıyor üşümelerini engelliyor.
Malzemeler:
Bir adet çithanenin sığacağı kadar genişlikte kutu.
Bir adet 75w ampul.
Bir adet ampul takmak için duy.
Lazım olduğu kadar kablo.
Alüminyum folyo.
Bir adet termometre.
Hazırlanışı:
Öncelikle kutunun ön tarafından kapıların olduğu yerlerden bir bölümünü kesiyoruz.Kutunun üst tarafından kablonun geçeceği bir delik açıyoruz lambamızı hazırlayıp takıyoruz ne kutuya nede kafese pek yakın olmasın ampulu folyoyla kesinlikle sarmayın yangın çıkabilir ben denedim duy eriyor o yüzden folyoyu kafesin üst tarafını kapatacak şekilde kaplıyoruz ışık kuşları fazla etkilemesin diye. eğer yuvalık takılıysa yuvalığı kontrol edebilmek için orayada bir kapı yapabilirsin fakat kapatabilecek şekilde, orası açık durmasın.
lamba sürekli açık duracak gündüzleri havanın iyi olduğu günler oluyor o günlerde gündüz lambayı kapatıp kutunun açık olan yerinide kapatırsanız kuşları güzel bir şekilde azda olsa dinlendirmiş olursunuz başka şekilde yaparsanız biraz tuzlu oluyor en mantıklısı az çiftler için budur.Termometreyide kutunun görünen bir köşesine asın iç tarafa, derece 10-12 den düşük olursa kutunun açık yerlerini 1-2 saat kapatarak ısıyı dengelemiş olursunuz geçen kış bu yöntemi kullandım bir sorun yaşamadım.
Emek verip bu yazıyı yazdım inşAllah değerini bulur.Lütfen forum içinde kopyala yapıştır yerine alıntı yaparak alın.
;D