yardım

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
degerli arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 6 çiftyumurtalı kuş aldım. bu kuşlar aldım alalı ne yuvaya girdiler ne de yumurtladılar. hadi bir tanesi yuvalıga girse içime dert olmıyacak. ne yapmam geek sizce

bayezid

Yeni Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Ayaer
Yer Değişiminden Kaynaklanıyo Sabret  yatmaması 1 2 Gün geçtiyse o yumurta daha çıkmaz,,,

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yer değişikliğinden kaynaklanıyor. Rahatsız etmezseniz yuvaya girmeleri için gereken süre kısalır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
süresini bilemeyiz ama 2-3 hafta içinde düzelir büyük ihtimal

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
HEPSİNİ AL SALMAYA AT 1 HAFTA SONRA SALMAYA 7-8 TANE YUVALIK TAK
YUMURTALI VEYA YAVRULU İKEN ALMA ÇİFLEŞTİĞİNİ GÖRDÜĞÜNDE DİREK AL YUVALIKLI KAFESE KOY
YADA BEKLEMEYE DEVAM AMA ÇOK BEKLEYEBİLİRSİN

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
acaba aldıgım yer ısı olarak bir şey yoktu şuanda bende kaloorüfer var birde bir şey sorsam hava kardıktan sonra ışık yakayım mı?

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
yerleri degiştigi için o yumurtalarıda al içinden onlar artık çıkmaz bi yanlarında başka kuşlarda varmı varsa iyi olur yoksada beklemen lazım sabır çok önemli

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
6çiftden henüz yuvalıkla ilgilenen yoksa  kuşlar için ortam  istenilen düzeyde değildir demek
1 aydırlı  yumurtlayan kuş bekliyorsa bekler o kuşlar  yerleri  nasıldır bilemem ama yanılmıyorsam ışıkdan bahsetmişsin  hava karardığında  aydınlatmalısın bundan öncede bu şekilde ise kuşların yerine alışması uzar  yeri sevmeden  yuvalıkla asla  ilgilenmezler çünkü tedirginlik kuşları  strese  sokacağı için ilk önce güven kazanmalılar  bulunduğu ortamda 6 çiftin yumurtalı  ve hiçbirisi yavru vermedi  bunu anlamadım hepsimi kuluçka dönemini bıraktı bugün bir kardeşe  bir çiftimi verdim  5 yumurtalı idi Allahın izni ile yavrularını görür usta senin çiftlerinin yerinde sıkıntı vardır. 

yazdıklarından  benim nezdimde sorunlar sunlar olabilir ortamını bilmiyorum ama  yazdıklarımda bunlar varsa sıkıntıdır  çiftler için

ani gürültü, yüksek seslerden olma durumu    bulundukları yerlere çok sıklıkla girip çıkma  başkalarının  ve  yerlerine henüz alışmamalarıki mutlaka aydınlatmayı kullanın 

İnşaAllah bu sıkıntıları atlatırsınız.

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Ünal YILMAZ' Alıntı:
6çiftden henüz yuvalıkla ilgilenen yoksa  kuşlar için ortam  istenilen düzeyde değildir demek
1 aydırlı  yumurtlayan kuş bekliyorsa bekler o kuşlar  yerleri  nasıldır bilemem ama yanılmıyorsam ışıkdan bahsetmişsin  hava karardığında  aydınlatmalısın bundan öncede bu şekilde ise kuşların yerine alışması uzar  yeri sevmeden  yuvalıkla asla  ilgilenmezler çünkü tedirginlik kuşları  strese  sokacağı için ilk önce güven kazanmalılar  bulunduğu ortamda 6 çiftin yumurtalı  ve hiçbirisi yavru vermedi  bunu anlamadım hepsimi kuluçka dönemini bıraktı bugün bir kardeşe  bir çiftimi verdim  5 yumurtalı idi Allahın izni ile yavrularını görür usta senin çiftlerinin yerinde sıkıntı vardır. 

yazdıklarından  benim nezdimde sorunlar sunlar olabilir ortamını bilmiyorum ama  yazdıklarımda bunlar varsa sıkıntıdır  çiftler için

ani gürültü, yüksek seslerden olma durumu    bulundukları yerlere çok sıklıkla girip çıkma  başkalarının  ve  yerlerine henüz alışmamalarıki mutlaka aydınlatmayı kullanın 

İnşaAllah bu sıkıntıları atlatırsınız.
  yazan ellerin dert görmesin  thumbsupbo