Yardım

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
Kuşlarım,özellikle yeşil dişi kuşum devamlı, gece gündüz bu şekilde duruyor.
Dişi kuşum 2 aydır tüy dökümünde,devamlı kaşınma halinde...
Erkek kuşum evcil olmasına karşı eşiyle çok ilgili ama dişi yanaşınca hırpalıyor erkeği.
Bazen öpüştüklerini gördüm ama ilerisi olmuyo çünkü dişi vuruyor.
Her türlü bakımını yapıyorum(mama-vitamin-takviyeler-veteriner vs)
Erkek kuşum 4 yıldır benimle,dişiyi 3 ay önce aldım.Yavru almak istiyorum ama 2 yıldır başaramadım :(
Erkeğimden vazgeçemem,ama onunda bebeklerini görmek istiyorum.
İnanın çok zor durumdayım.Biri yardımcı olabilir mi gerçek anlamda.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
öncelikle geçmiş olsun.. fotograf tam net değil..miskinlikleri fizyolojik (hastalık) de olabilir psikolojik (stres).. veterinerden falan bahsettiğinize göre herhangi bir hastalıkları yok galiba.. çünkü olsa veteriner bahsederdi.. bence tüy dökümleri en büyük neden.. buna da büyük ihtimal yavru alabilmek için kuşlara fazla yüklenerek siz sebep oldunuz.. tüydeki hayvan acı çeker bilirsiniz.. acı çeken hayvandan da fazla şey beklememek gerekli.. hatta imkanınız varsa bir süre ayırın derim.. tekrar geçmiş olsun

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
Teşekkür ederim...
Resmi sadece uyuyuş biçimi göstermek için koydum.
Veteriner tüy dökümünde olduğunu vitamin ve gıda takviyesi yapmamı söyledi.
Ama neredeyse 2,5 ay oldu... :(

Dediklerinizden hareketle bir süre mama ve vitamin takviyesini keseyim o vakit.
Sağolun.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
vitamin vs  de aşırıya kaçmakta tüy döker... bu sebeple fazla aşırıya kaçmayın. erkek aşırı kızışmış ve çiftleşme isteğinin fazlalığından dolayıda strese girebilir. dişi erkek kuşunuzu seçerekmi eş olmuş orasını belirtmediniz... 

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
maalesef dişiyi seçme şansımız olmadığı için sağlık durumuna bakarak ben seçtim.

Bakımlarında aşırıya kaçtığım doğru,çünkü tüy dökümünü çabuk ve hasarsız atlatsın istemiştim :(

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
İsmet TAŞÇI' Alıntı:
maalesef dişiyi seçme şansımız olmadığı için sağlık durumuna bakarak ben seçtim.

Bakımlarında aşırıya kaçtığım doğru,çünkü tüy dökümünü çabuk ve hasarsız atlatsın istemiştim :(
hemen eş olması kısmet işi...  bazen kendin seçersin hemen eş olur kızgın olduğundan bazen akside olabiliyor... eşini kendisi seçerse çok daha iyi olur düşüncesindeyim.. yaşıda ilerlemiş bence vakit kaybetmeyin... 

3 günde 1 vitamin verin  umarım düzelir

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
Mehmet AYAN' Alıntı:
hemen eş olması kısmet işi...  bazen kendin seçersin hemen eş olur kızgın olduğundan bazen akside olabiliyor... eşini kendisi seçerse çok daha iyi olur düşüncesindeyim.. yaşıda ilerlemiş bence vakit kaybetmeyin... 

3 günde 1 vitamin verin  umarım düzelir
Çok teşekkürler