yardım

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
11 gün önce, üreticilik ve dernek başkanlığı yapan birinden 8 aylık erkek kuş aldım.sürekli tünekte,yemlikte uyukluyor,çok hareketsiz,zıplamaya dermanı yok.aldığım yere götürdüm,aspur aldım.muhtemelen yerini yadırgamış,toparlar dedi.ilk 2 gün hiç birşey yemedi ve su dahi içmedi.bir kuş sağlıklı ise,bu tarz bir karakterde olabilir mi? bu kuşun kişiliği böyledir denebilir mi?

Ekli dosyalar

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Kuşun kişiliği hakkında yorum yapabilmek için kuşun en az 2-3 ayı sizinle geçmiş olması lazım. Dışkı fotoğrafları var mı? Eve yeni gelen kuşun 1-2 gün boyunca hiç bir şey yememesi normal.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
kuşu aldığım üretici aspuru ishali kessin diye verdi sanırım.bu uyuklama,halsizlik ne kadar daha sürerse tehlikeli olur peki?

efe09x

Üyemiz
Adı
Efeoglu
Soyadı
Aydın
Kuslarima 2 defa 2 haftalik ayirma yöntemi uyguladim ise yaramadi disi hic ciftlesmek istemiyor ilk aldigimdan beri es tutmus durumdalar 6 ay oldu ikiside yasini gecti mama dal dari hepsini uyguladim ama bitürlü ciftlesmiyor disi degistirsemmi?

aksarayli68

Üyemiz
Adı
samil
Soyadı
yavuz
bu kus hasta size hasta kusu satmis buyuk ihtimal ic parazit var bence bu kusu geri verin hic verim alamasiniz

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
kafesten çıkardım,yere bıraktım,parmağıma koydum.8 aylık kuş,kanat dahi çırpamayacak kadar,bırak uçmayı.keşke iyileştirebilsem.dişi çok benimsedi çünkü onu.

aksarayli68

Üyemiz
Adı
samil
Soyadı
yavuz
umarim iyilesir insallah elinizde kalmaz kus genelde bu tur durumlarda hastaligi teshiz edip gerekli tedaviyi uygulamazzsaniz sonuc olum olur

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Tüm yemlikleri boşaltın kuşu tek başına bir kafese alın yemliklere sadece aspur koyun eğer 3 gün içerisinde ishal kendiliğinden geçmezse enrocure tedavisi uygulayın 5 gün suluktan  taze olarak 3 damla eğer suluktan içemiyorsa 3 ml suya 1 ml ilaç ekleyip elde dilen 4ml lik sıvıdan 12 saatte bir birer damla olarak ağızdan verin.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
hakan bey,sadece aspur var yemliğinde,suyuna da birkaç damla sirke koydum.dün akşamdan beri sürekli uyuyor.zorla kendim uyandırıp yem,su veriyorum.hemen geri uyuyor.bayram üatü her yer kapalı.başka yapabilecek bir şey var mı acaba beklemekten.tşk...

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Elma sirkesi işe yaramaz daha kötü yapar. Enrocure ya da baytril bulmaya çalışın. İzmir içerisindeyseniz kendi ilaçlarımdan ücretsiz verebilirim.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
kuşu kaybettim,ama buna sebep kesinlikle sirke değil bence.kuşu aldığım günden beri uyukluyor,halsiz,yem yiyemiyordu.elime aldım zıplamaya dermanı yoktu.sadece dün akşam ayırdım eşinden,aspur ve birkaç damla sirke ekledim suyuna.çok yazık oldu.keşke aldığım üretici ciddiye alsaydı hastalığını.sadece aspur verdi bana,toparlar dedi.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
hakan bey,keşke bayram tatili içinde olmasaydık,açık bir veteriner bulurdum,aldığım üreticiye götürüp tedavisini yaptırabilirdim,elimden hiçbirşey gelmedi,sadece aspur verebildim.ama eğer bu bilgiler ışığında ölüm sebebi sirke derseniz çok üzülürüm.forumda bir yerde okuduğum için sirke vermiştim ishale iyi gelir yazıyordu.forumda araştırdım,kuruma hastalığı,e-coli bakterisi gibi yazılar okudum.sanırım ölüm sebebi bu.kuşu ilk aldığım gün 2 gün gözlemledim kafes tabanında,halsiz,iştahsızdı.göğsünün jilet gibi olduğunu da belirteyim.izmir'de değilim bu arada.
tşk...

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Dediğiniz gibi kuş zaten hastaymış. Sadece ilacı sirke değil demek istedim. Yapabileceğiniz bir şey yok şansınıza bayrama denk gelmiş. Geçmiş olsun.