Yardıma ihtiyacım var?

Ustali

Yeni Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Bilgin
Merhaba  kuşumu alalı iki gün oldu. Kuşu eve getirdiğimde kuş bi yerde duruyor ne bi yere gidiyor ne tüneklere cıkıyor. Ama sabaha karsı gündogmaya yakın ötmeye basladı kafeste oynamaya basladı ama ev ahalisi kalkınca kuş yine aynısı gibi durdugu yerde saatlerde duruyor elimi kafese sokmay calısıncada deli şekilde kaçıyor hırcınlasıyor. Kafesin içindeki kumu felan hep söktü. Napmam gerek? Ortamına mı alısmadı beklemem mi gerek biraz daha. Fikir verirmisiniz nasıl bi yol izlemeliyim? Teşekkürler

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Elbette yeni kafesine yeni seslere ve sizlere alışması için kendisine gerekli süreyi tanımanız gerekir.
Arada bir kuş sesi dinletin birde.

Ustali

Yeni Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Bilgin
Arkadaslar bişey daha sorayım size. Az önce kusumun kafesini temizlerken kafesin altından kaçtı odaya son anda kapattım kapıları ama cok fena şekilde kaçtı bi sağa bir sola. Yakalayıp kafese koyarken acıtacak derecede ısırdı. Sizce normal mi? Endişelendiğimden sormak istedim. Teşekkürler

Ustali

Yeni Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Bilgin
http://hizliresim.com/88D3OV

Bir kişiye sordum kuş 4-5 aylıktır dedi. Halbuki petshopcu bana 1,5 - 2 aylıktır dedi. Kafam karıstı. Soguttular beni kuştan. Siz bi bakarmısınız?

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Ustalar elbette bilir fakat kafa tüylerinin tümüyle beyaza dönmüş olması 4-5 aylık olduğuna işaret.
Yavruyken beyaz kısımların da büyük çoğunluğunun mor olması gerekirdir.

Burak366

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karanfil
dostum kuşun çok güzel maşallah. Kendine alıştırmak istiyorsan ondan korkma sürekli kafesin etrafında ol ortama alışma falan bana göre tırıvırı elini kafesin içerisine koy yavaş hareketlerle kuşa yaklaş büyük ihtimalle kaçacaktır olabilir sonuçta yeni getirmişsin kuş elinde sonunda yorulacaktır sen pes etme o etsin işaret parmağını tünek misali göğsüne dokundur ve parmağına çıkmasını sağla dörde kadar say ve tekrardan yaptıklarının aynısını yap bunu günde iki kez 20 dk boyunca sürekli yap biraz şevkatli ol ve onla konuş arkadaşınla konuşurmuş gibi tek olduğu için sana yakınlık duyacak kendiliğinden eline geldiğinde ise odadaki tüm kapıları pencereleri kapa ve dışarı çıkar kaçarsa bırak odanın içinde dolaşsın kaçmazsa amacına ulaşmışsındır.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
MErhaba kuş 5 6 aylık arkadaşlar çok küçük değil. Alışmaz diye bişey de yok alışır merak etmeyin

Ersan çatal

Üyemiz
Adı
Ersan
Soyadı
Çatal
Üreticiden yeni yeme düşmüş bir yavru alırsanız alışması çok daha kolay olacaktır ve her zaman daha kaliteli kuş alırsınız 10 liraya 15 liraya kimse iyi kuşunu pet shopa vermez

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba pet shopların bazılarında da güzel kuşlar var arkadaşlar hepsini aynı kefeye koymayın ama çoğunluk gerçekten çok kötü. Bu işi ticaret için yapıyorsun tamam ama bunlar canlı kardeşim ilgi alakanı göster temizliğini yap değilmi ama. Bazı dükkanlar çok kötü çok adamın kendine saygısı olmalı önce