yardımcı olana olmayana teşekkürler..

S_paşa

Yeni Üyemiz
Adı
Seda
Soyadı
Çiftçi
Merhaba arkadaşlar. 3 haftalık yavru muhabbet kuşumuz var aldığımızda üşütmüştü ishal hapşurma titreme vardı. veterinere götürdük antibiyotik tedavisine başladık. İyileşmedi. Tekrar götürdük daha sonra ilaç değişikliği yaptı veteriner.  şuan hapşurma titreme yok fakat ishali tam geçmedi birde uyukluyor ara ara kuyruğunu sallıyor kendini silkelerken. ve tahta çubuğunda dururken kuyruğu aşşağı yukarı bir cm oynatıyor. Sanki poposundan nefes alıp veriyor gibi. burnu zaten nezleden tıs tıs tıkalı nefes alırken bile duyabiliyoruz. veterinerin ilacı iyi gelmiyor farkındayız neşesi yerinde. ama bu şikayetler sürüyor. uçarken oynarken iyi ama kafesinde yalnız kalınca ilgisiz hastalığı daha çok beliriyor kakası kahverengiydi veterinere sordum ilaçyan dedi. astım hastalarında sanırım bu kuyruk atması ve popodan nefes alma gibi belirtiler varmış hee birde kakası 3 gündür yapışıyor poposuna. :(

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
O kadar antibiyotik kullanımından  sonra kuşa  acilen probiyotik ve vitamin takviyesi yapılması gerekmektedir. Probiyotik aynı zamanda ishalde de düzelme  yapacaktır. Çeşitli sınıf  antibiyotikler mevcut nezle için. Fakat şu  ana kadar verilmiş antibiyotiklerin  3 haftalık kuşu  zaten bi hayli  yıprattığı gerçeğini göz önüne alırsak ben size şimdi nasıl antibiyotik kullanın diyebilirim  bilmiyorum. Kuşa en kısa  sure de diazyme  256 (tek kuş  varsa 80 veya 250gr  kutulardan alın) + vitamin (avisol olur supravit olur) alınıp 3 gün diazyme  3 gün multi vitamin verilip durumu takip edilmelidir vet. İn verdiği antibiyotik  verdiği talimat süresince kullanılmalı yarım  bırakılmamalıdır ve bu süreç  içerisinde 1 gün normal su bir gün diazyme  olarak devam edilmelidir. Eğer sonuç alınamazsa bu kür  tamamlandıktan sonra tekrar durum gözlenip ona gore bir yol izlenmelidir. Bu saydığım şeyler ilaç değil takviyedir  en önemli unsur kuşları hava akımından korumakla mümkün olur. Çok geçmiş olsun.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hakan Yaman haklıdır. Önce 3 gün multivitamin 3 günde probiyotik verilmesi lazım.Kuşun kendine gelmesi lazım.
Hemen ardından Doksisilin etken maddeli ilaçlardan Hipradoxi S var. Onunla 4-5 gün suluğuna 6-8 damla katarak tedavi edin. Tekrar kürü 3 gün multivitamin 3 günde probiyotik ile tamamlayın.
2. kürün sonunda geçecektir.
Geçmiş olsun.