Yardımınıza ihtiyacım var.

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Merhabalar, Çiftimin altında iki tane yavru var. Sabah işe giderken Witte Molen mama koyuyorum. Akşam işten gelince yumurta haşlayıp Witte molenin içine koyup veriyorum. Yaklaşık 3 saat sonra yumurtalı mamayı kafesten alıyorum. Bu gün dikkat ettiğimde erkek kuşumun altına dışkısı yapışmış. Elime alıp altını temizledim fakat alttaki tüyleri iğne gibi olmuş ve dışkısı ishal gibi olmamasına rağmen dikleşmiş olan tüylere yapışıyor. Uyguladığım bakımda mı problem var yoksa yavru besleme dönemlerinde normal bir durumla mı karşı karşı karşıyayım. Erkek kuşta çok şükür şu ana kadar herhangi bir durugunluk vs yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. İyi akşamlar.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Dışkı yapışması sindirim sistemi bozukluğunda karşımıza çok sıkar. Suyuna elma sirkesi katın kuşların mutlaka iyi gelir.

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Ethem YAMAN' Alıntı:
Dışkı yapışması sindirim sistemi bozukluğunda karşımıza çok sıkar. Suyuna elma sirkesi katın kuşların mutlaka iyi gelir.
Çok teşekkür ederim. Yavrusu olduğu için mamayı aynı şekilde vermeye devam etsem sorun olmaz sanırım. Elma sirkesini normal suluğa kaç damla koymam gerekiyor? Teşekkürler.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuş tüye girmiş sanırım.Sabah bir kere mama verin bir daha vermenize gerek yok.Zaten 2 yavru öyle kolay kolay kuşları zorlamaz.Kuşun herhangi bir sıkıntısı yoksa probiotik kullanın.Sirke ne amaçla onu anlamadım...

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Emre CEYHAN' Alıntı:
Kuş tüye girmiş sanırım.Sabah bir kere mama verin bir daha vermenize gerek yok.Zaten 2 yavru öyle kolay kolay kuşları zorlamaz.Kuşun herhangi bir sıkıntısı yoksa probiotik kullanın.Sirke ne amaçla onu anlamadım...
Teşekkür ederim. Probiyotik olarak ne önerirsiniz. Şu an kuşta farklı bir sorun gözlemleyemedim. Teşekkür ederim.

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Sanırım mamalarına az bir miktar di-a-zym katmak probiyotik ihityacını karşılayacak gibi duruyor. Yavrular daha çok ufak olduğu için tereddütte kalmıştım.

serkanakpınar

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Akpınar
Merhaba, Di-a-zym i kullanmaya başladım fakat kuşta hırıltılı nefes ve nefes alırken hırıltı gelme durumları başladı. Sanırım hava değişiminden üşütme mevcut. 5 günlük yavruları olduğu için ve dişi kuşu beslediği için herhangi bir ilaç tedavisine henüz başlamadım. Yavru kuşlara zarar vermeyecek şekilde hangi ilacı hangi ölçüde kullanabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi akşamlar.