yardımınızı bekliyorum dişimi erkekmi cinsi ne kaç aylık

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
meraba arkadaşlar

Evde beyaz 7-8 aylık kuşum var. Kuşa eş olması için bugün yeşil bi kuş daha aldım. Kuşun kaç aylık olduğunu erkekmi dişimi olduğunu cinsinin ne olduğunu bilmiyorum. Kuşu dişi diye aldım Bilen anlayan uzman arkadaşlardan yorum bekliyorum. Kaç aylık bi kuş cinsi ne, begenilen tutulan kuşlardanmı?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
4-5 aylık erkek yerli. Yerli muhabbet kuşları içinde en ucuz ve en popüler olanıdır. ( iki kuşunuz da erkek)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
yeni aldığınız yeşil kuş erkek, diğeri dişi, arkadaşların gözden kaçırdıkları detaylar var ve biraz bilgi karmaşası var ortada... sanırım bu yüzden ikisine de erkek dediler. Avustralya parçalısı kuşlarda diğer kuşların tam tersine erkeklerin pembe veya beyaz ceresi olur, dişilerin ise maviye çalan bir ceresi olur...kızıştıkça iyice mor rengine dönüşür. İnşallah birdaha çinsiyet tespiti yaparken bunu unutmazlar ve akıllarında tutarlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bunu da öğrendiğim iyi oldu ama bu kuşun erkek olduğuna eminim abi dediğin kuşları da biliyorum ama dişilerin cere rengi bu maviden çok daha farklı sen benden daha tecrübelisin tabii ama yinede 2sinin de erkek olduğunu düşünüyorum  icon_think  :-[

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
bunu da öğrendiğim iyi oldu ama bu kuşun erkek olduğuna eminim abi dediğin kuşları da biliyorum ama dişilerin cere rengi bu maviden çok daha farklı sen benden daha tecrübelisin tabii ama yinede 2sinin de erkek olduğunu düşünüyorum  icon_think  :-[
yanılmış da olabilirm Efekan, resimler biraz bulanık ama ben gördüklerimi yorumlarım, bir de beyaz parçalı olan avustralya olunca iyice emin oldum gibi oldu.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
yanılmış da olabilirm Efekan, resimler biraz bulanık ama ben gördüklerimi yorumlarım, bir de beyaz parşalı olan avustralya olunca iyice emin oldum gibi oldu.
beni de çözünürlük yanıltıyor dediğin gibi

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
yeni aldığınız yeşil kuş erkek, diğeri dişi, arkadaşların gözden kaçırdıkları detaylar var ve biraz bilgi karmaşası var ortada... sanırım bu yüzden ikisine de erkek dediler. Avustralya parçalısı kuşlarda diğer kuşların tam tersine erkeklerin pembe veya beyaz ceresi olur, dişilerin ise maviye çalan bir ceresi olur...kızıştıkça iyice mor rengine dönüşür. İnşallah birdaha çinsiyet tespiti yaparken bunu unutmazlar ve akıllarında tutarlar.
beyazı alalı 5 ay oldu erkek diye aldım çok kişiye sordum erkek dediler yeşilide dişi diye aldım siz erkek dediniz kafam iyice karıştı emin değilseniz mesajlarınızda belirtin

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
caliskan4036' Alıntı:
beyazı alalı 5 ay oldu erkek diye aldım çok kişiye sordum erkek dediler yeşilide dişi diye aldım siz erkek dediniz kafam iyice karıştı emin değilseniz mesajlarınızda belirtin
yeşil kesinlikle erkek mavinin erkek olduğunu düşünüyorum ama net bir foto lazım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
caliskan4036' Alıntı:
siz de emin olabilmemiz için daha iyi ve net fotoğraf eklesiniz nasıl olur :) ...mesela her ikisinin de şöyle ayrı-ayrı yakından net bir şekilde çekilmiş cerelerini net gösteren resimler varmı.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
siz de emin olabilmemiz için daha iyi ve net fotoğraf eklesiniz nasıl olur :) ...mesela her ikisinin de şöyle ayrı-ayrı yakından net bir şekilde çekilmiş cerelerini net gösteren resimler varmı.
+1

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Ftograf hiç net değil  aynı kuşlardan bnd e de var ve bunda 5 ay önce bu hataya bn de düştüm beyaz kuşuma erkek dediler ve sonra 5 sonra kuş dişi olduğu açıklandı ve hali tavrı dişi :D yani fotoları net çekerseniz iyi olur yeşil kuşun erkeğe benziyor... ama beyaz için durum karışık ...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Beyaz kuşun erkek yaş olarak 5-6 aydan büyük yani çiftleşmeye uygun. Yeşili de erkek gibi görünüyor  ama yaşı küçük olduğu için çiftleşmeye uygun değil daha