YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Ustalarım bir konuda sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim:
Yeni bir çift mubiş aldım 1 tanede yumurtası var sorduğumda yeni yumurtlamaya başladı dedi satıcı belkide altından bazı yumurtaları almıştır bilmiyorum fakat bende kuluçkaya yatmadı kuş. bu tek yumurtayı kendi imkanlarımla kurtarma ihtimalim varmı ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Genelde kuşlar ortam deşikliğinden dolayı yumurtaya yatmazlar.Eğer yumurta doluysa başka çiftin altına sürün yumurta soğumadan.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Ortam değişikliğinden dolayı kuşunuz strese girmiş. Ortama alışması gerekir. Altında yumurta olan kuşu almadan önce bi siteye danışsaydınız keşke. Başka çiftiniz varsa onun altına koyun. 37 derece sıcaklıkta tutmanız gerekir yumurtayı. Eğer başarabilirseniz. Yada kuluçka makineniz varsa oraya koyarak rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
hasan bey yer değişikliğinden dolayı kuluçkaya yatmayabilirler yeni yerlerine alışana kadar yumurtlamayacaklardır o yumurtayıda başka çiftiniz varsa altlarına sürebilirsiniz yoksa yapacağınız pek birşey yok. kuşlarınıza zaman veriniz sağlıklı çiftlerse uygun olduklarında üremeye devam edeceklerdir.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
aslında yavrusu olan bir çift alacaktım  olmadı siteyi devamlı olarak takip etmekteyim böyle bir sıkntıya düşeceğimi tahmin ediyordum yumurtanın 24 saat boyunca 37 derecedemi korunması lazım yoksa bi kaç saat bu sıcaklık düşse problem oluşurmu 

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Kuş yumurtayı yumurtlarladığında embriyo gelişimi başlamadan alırsanız bir hafta beklemesinde sorun olmaz.Eğer kuş yumurta üzerine yatmışsa ve sonra yumurtalar üzerinde 4 saatten fazla bir süre yatmamışsa yavru gelişimi durmuş demektir.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
tşk ederimm ilginizden dolayı büyük ihtimalle emriyo öldü bi kaç gün sonra yumurta kontrölü yaparım

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
siz 37 derece sıcaklığı korusanız bile kuş kuluçkada yatarken yumurtayı çevirerek oluşuma yardımcı oluyor yani yumurtayı çevirmeniz gerekiyor