Sezgin ANIL' Alıntı:Dişi zaten yumurtaya yattığı zaman gerekli sıcaklığı ayarlıyor sizin müdahale etmenize gerek yok oda sıcaklığını sabit tutun yeter
+++Sezgin ANIL' Alıntı:Dişi zaten yumurtaya yattığı zaman gerekli sıcaklığı ayarlıyor sizin müdahale etmenize gerek yok oda sıcaklığını sabit tutun yeter
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:Aşırı sıcakların yumurtaya zararı vardır. Yumurtada embriyonun gelişebilmesi için 36-37 derece sıcaklıkta olması gerekmektedir. Fakat yaz aylarında hem hava sıcaklığı hemde dişinin yumurtayı ısıtması sonucu yumurta belirtmiş olduğum sıcaklıkların çok üstüne çıkıyor ve embriyo gelişimi duruyor. Çatı arasında üretim yapıyorsanız yaz aylarında üretim yapmamanızı öneririm.
İlk defa sizden duyuyorum muhabbet yumurtasının kuluçka makinasından çıktığını bıldırcın yetiştiriciler buradaki köylerde bu işi kuluçka makinasında çok güzel yapıyorlar.... eğer kuluçka makinasında muhabbet yumurtasından yavru çıkıyorsa şow muhabbet üreticilerinin bakıcı kuşlarla uğraşmaları gerekmiyecek... bu konuyu açarsanız (fotoğrflarla, tecrübeleriniz, çıkma oranı....) çok memnun oluruzcengiz KAYMAK' Alıntı:yumurtaların çıkması için 37,2 ile 37.5 artasında değişiyor şahsen ben kuluçka makinesini bu değerlere ayarladım ve sorunsuz bir şekilde çıkıyor.