YARDIMMM!!!!

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
[̲̅c̲̅][̲̅a̲̅][̲̅h̲̅][̲̅i̲̅][̲̅t̲̅]
Soyadı
[̲̅p̲̅][̲̅a̲̅][̲̅r̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅k̲̅]
ÜSTADLAR MUHABBET KUŞU YUMURTASINDAN YAVRU ÇIKABİLMESİ İÇİN KAÇ DERECE ISIYA İHTİYAÇ VAR?? YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ?

ismailöztürk

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
öztürk
oda sıcaklığı 18-20 yuva sıcaklığı 30-35 diye bişey söyleyebilirim ama üstadlar abilerimiz daha iyi bilirler

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
üstadlar yokmu cvp ?

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
ismail  bey tam olarak yumurta sıcaklığı kaç olmalı ?bir bilginiz varmı acaba?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Dişi zaten yumurtaya yattığı zaman gerekli sıcaklığı ayarlıyor sizin müdahale etmenize gerek yok oda sıcaklığını sabit tutun yeter

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Sezgin ANIL' Alıntı:
Dişi zaten yumurtaya yattığı zaman gerekli sıcaklığı ayarlıyor sizin müdahale etmenize gerek yok oda sıcaklığını sabit tutun yeter

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Sezgin ANIL' Alıntı:
+++

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
YANİ SONUÇ OLARAK muhabbet kuşu yumurtası 32 ile 36 derece arasında  yavru oluşuo ;) ;) ;) ;)

leon

Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
leon
;)bunları kuluçka makinasında çıkarmayı düşünüyorsun gibi geldi bana  C:) icon_naughty crying

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
yok hayır.çatı arasında beslediğim için biraz fazla sıcak :) yumurtalara zararı olurmu die merak ettim... ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aşırı sıcakların yumurtaya zararı vardır. Yumurtada embriyonun gelişebilmesi için 36-37 derece sıcaklıkta olması gerekmektedir. Fakat yaz aylarında hem hava sıcaklığı hemde dişinin yumurtayı ısıtması sonucu yumurta belirtmiş olduğum sıcaklıkların çok üstüne çıkıyor ve embriyo gelişimi duruyor. Çatı arasında üretim yapıyorsanız yaz aylarında üretim yapmamanızı öneririm.

cemo413

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
Adıgüzel
arkadaşlar benm muhabbetler çatıda besliyorum  bir etki olur mu acaba kuşlara yaklaşık 1 ay oldu çatıda duruyolar soğuk falan etkiler mi zaten havalar da sıcak??

leon

Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
leon
cahit çatı arasında yeterli havalandırmayı yaparsan kuşlar yumurta sıcaklıgını ayarlar kolay gelsin

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Aşırı sıcakların yumurtaya zararı vardır. Yumurtada embriyonun gelişebilmesi için 36-37 derece sıcaklıkta olması gerekmektedir. Fakat yaz aylarında hem hava sıcaklığı hemde dişinin yumurtayı ısıtması sonucu yumurta belirtmiş olduğum sıcaklıkların çok üstüne çıkıyor ve embriyo gelişimi duruyor. Çatı arasında üretim yapıyorsanız yaz aylarında üretim yapmamanızı öneririm.

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
havardar bir yer ama  yinede sıcak oluo yani.şşu an 5 yumurtası var.ancak gündüzleri pek fazla yatmıo çokaz yatıo.acaba sıcaklıktan dolayı olabilirmi?

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
cengiz KAYMAK' Alıntı:
yumurtaların çıkması için 37,2 ile 37.5 artasında değişiyor şahsen ben kuluçka makinesini bu değerlere ayarladım ve sorunsuz bir şekilde çıkıyor.
İlk defa sizden duyuyorum muhabbet yumurtasının kuluçka makinasından çıktığını bıldırcın yetiştiriciler buradaki köylerde bu işi kuluçka makinasında çok güzel yapıyorlar.... eğer kuluçka makinasında muhabbet yumurtasından yavru çıkıyorsa şow muhabbet üreticilerinin bakıcı kuşlarla uğraşmaları gerekmiyecek... bu konuyu açarsanız (fotoğrflarla, tecrübeleriniz, çıkma oranı....) çok memnun oluruz

Crazyy_man

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmitakvaryum.com
Adı
Cengiz
Soyadı
Kaymak
ewt bende ilk önceleri senin gibi düşünüyordum olur mu olmaz mı diye ama elinde fazla çiftin olduğunda pek sorunla karşılaşmıyorsun çünkü çıkan yavruları aynı boydaki yavruların yanına koyman gerekiyor ki buda ancak fazla çift kuşla olabiliyor.