Hayvanları anlayabilmek gerçekten ayrı bir hüner kendi kuşlarım tek çiftkende yumurlladı ancak çevremdeki arkadaşların ikisi kuşlarını uzun süre yumurtlamama ve eş tutmama nedeni ile 7-8 çift kuşu olan bir arkadaşın kuşlarının yanına götürdüler 20 gün geçmeden her iki arkadaşın kuşlarıda eşleşmiş hayvanlar eşleşirken ayrı bir salgımı salgılıyor yada toplu olarak aynı ortamda olmalarımı onları etkiliyor bilemiyorum. Şeyh Edebalı hazretlerinin güzel bir lafı var ZAMANI GELMEYEN GÜL AÇMAZMIŞ sanırım biraz daha sabretmeniz gerekiyor en yakın zamanda hayallerinize yavrularınıza ulaşmanız dileğiyle
üstadlara soruyorum çiftlerimden 1 tanesinin anne ve baba yavrular tüylenmeye başlayınca tüylerii yoluyorlar.Bunu neden yapıyorlar sebebi ne olabilir..? Haftada 2 veya 3 kez mama haftada 1 vitamin (polisamin,süper vitamin) ertesi hafta mineral veriyorum 2 ayda birde vitaform veriyorum.Ehil arkadaşlardan konuyla ilgili çözüm önerilerini bekliyorum...herKese bol üretimler
Hasta olmayan kuşlara vitaform verilmemesi gerekir.Vitaform, her ne kadar içinde farklı vitaminleri barındırsa da esasen bir antibiyotiktir.Siz farkında olmadan hasta olmayan kuşlara vitaform vererek kuşların bünyesindeki yararlı bakterileri de öldürüyorsunuz.
Cahit bey buradaki yanıtların hemen hemen hepsi kuşları değiştirmeniz yönünde. Bence de macera aramayınız ve de kuşları değiştiriniz. Ama "yok bu kuşlar çok hoşuma gitti, üremese de olur" diyorsanız fikrinize saygı duyarız ve de sonuna kadar beslemenizi tavsiye ederiz.
Sorun sadece kuşlardan kaynaklanmıyor olabilir.Şöyle ki; bakım şartları v.b. gibi etkenler de çok önemlidir.
Bir süreliğine eşleri ayırmanız,yem rasyonlarını gözden geçirmeniz,yağlanma var ise ona bir çözüm bulmanız kuşların kaderini değiştirebilir.
acaba çifti sakin bi ortama getirdim diye olabilirmi.hani petsoptaki ortam daha gürültülü ve kuşsesleri olduğundan oradaki ortama alışmış ve sakin bi ortam olunca kızışmıyo olabbilirmi?gözlemleyen varmı acaba arkadaşlar? merak ettiğim bi konu aslında?