yarın istanbul un fethi Sultanımız adına yaşanmış gerçek bir hikayem var

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Hazret-i Padisah Fatih Sultan Mehmethan zamanında yapılacak bir camii insaati icin bir yerde uygun gorulen araziyi fatih istimlak eder. Ve fermanıda mühürleyerek istimlak kararını tasdikler. Fakat bu arazinin sahibi bir yahudidir. Bu olay uzerine istimlak kararını kendine yediremeyen yahudi kadıya giderek koca padisahı sikayet eder. Kadı padisahı huzuruna cıkarır. Her iki tarafıda dinledikten sonra kadı kararını açıklar:

Padişahın mühür vurduğu sağ eli kesilecek..

Fatih Sultan Mehmet karara tepkisiz kalıp bir tek cümlesine bile karşı gelmemiştir.

Bu karar uzerine yahudi yahu koskoca padisahın elini kesecekler ve bunu sadece benim arazim istimlak edildi diye yapacaklar diye düşünerek kararından vazgecer. Kadi Fatih Sultan Mehmet’e dönerek eğer padişahlığına güvenipte benim verdiğim karara karşı gelseydin şu gördüğün topuzla senin kafanı ezer seni oracıkta öldürürdüm der. Kadının bu cümlelerine istinaden koca Sultan Fatih’te eğerki sende benim padişahlığıma aldanip farklı bir karar verseydin bende senin kafanı kılıcımla koparırdım der.

Yahudiye gelince …

Bu adalet sistemine ve bu kadar insanlıga yüreği ne kadar haz etmistir ki o karar verildikten sonra şikayetini geri alir ve müslümanlıgı kabul ederek o anda sahadet eder..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar zaferimiz kutlu olsun ayrıca 29 mayıs benim 3 yaşını dolduracak biricik kızımında doğum günüdür selamlar

İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o zamanki adıyla Konstantinopolis (Constantinople) şehrini Sultan II. Mehmed Han'ın komutanlığında fethetmesidir.

Bu fetihten sonra Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, henüz 21 yaşında olan Sultan II. Mehmed, fatih unvanını da alarak Fatih Sultan Mehmed olarak anılmaya başlanmıştır. Tarihteki en önemli devletlerden olan Doğu Roma İmparatorluğu böylelikle sona ermiştir.

İstanbul Fetih edildikten sonra Orta Çağ kapanmış ve 1789 Fransız ihtilali'ne kadar sürecek olan Yeni Çağ başlamıştır.

Tarih: 2 Nisan - 29 Mayıs 1453

Yer: İstanbul (Bizans dönemi ismi: Constantinople)

Sonuç: Osmanlı'lar İstanbul'u ele geçirdi, Bizans İmparatorluğu yıkıldı. II. Mehmed, Fatih (fetheden) ilan edildi.

Bizans İmparatorluğu kumandanı: XI Konstantin

Osmanlı kumandanı: Fatih Sultan Mehmed (İkinci Mehmet)

Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek;
Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek

Yürü, hala ne diye oyunda oynaştasın?
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!..

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden....
Senin de destanını okuyalım ezberden...
Haberin yok gibidir taşıdığın değerden...

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın...

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın;

Bu kitaplar Fatih'tir, Selim'dir, Süleyman'dır.
Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinan'dır.
Haydi artık uyuyan destanını uyandır!..

Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın
Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın!..

Delikanlım, işaret aldığın gün atandan
Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan!
Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan....

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;

Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!
Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın!
Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın...

Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın?

hasan_kctrk

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KOCATURK
Abicim paylaşımın için çok çok teşekkür ederim gerçekten harika... ayrıca kızının doğum günü kutlu olsun abicim allah uzun ömürler versin

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
bu şiir beni hep duygulandırır biz keşke Hz. Fatih lerin tırnağı kadar olabilsek Cennet ile müjdelenebilseydik Allah razı olsun. Yeğenimiz de bu kutlu günde doğduğu için ve senin gibi bir babası olduğu için çok şanslı Allah hayırlı uzun ömürler versin. Doğum günü kutlu olsun. Fethimiz kutlu olsun.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
bu şiir beni hep duygulandırır biz keşke Hz. Fatih lerin tırnağı kadar olabilsek Cennet ile müjdelenebilseydik Allah razı olsun. Yeğenimiz de bu kutlu günde doğduğu için ve senin gibi bir babası olduğu için çok şanslı Allah hayırlı uzun ömürler versin. Doğum günü kutlu olsun. Fethimiz kutlu olsun.
ALLAH razı olsun

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
yeğenimizin doğum günü kutlu olsun .paylaşım da çok güzeldi teşekkürler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN

MÜJDELENEN  TEK ŞEHİR.....

TÜM    TÜRK İSLAM ALEMİNİN  BU  KUTSAL  GÜNÜNÜ  KUTLAR  VE  YAD EDERİM...             

ALLAH      TÜRKÜ    KORUSUN  VE  YÜCELTSİN..................