Yaş ve ırk yardımı

nefffrett

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Oktay
Teşekkürler yorum için.
Dişi kuş erkeğe göre biraz büyük alalı 3 ay oldu dişi sürekli kabarık duruyor erkek çok hareketli ama dişi erkekten ya kaçıyor yada kovalıyor galiba dişi hazır değil.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mehmet OKTAY' Alıntı:
Teşekkürler yorum için.
Dişi kuş erkeğe göre biraz büyük alalı 3 ay oldu dişi sürekli kabarık duruyor erkek çok hareketli ama dişi erkekten ya kaçıyor yada kovalıyor galiba dişi hazır değil.
Kabarıklık devamlı uyku halindeyse dişi kırılmıştır dikkat et. Dışkısını ve iştahını gözlemle zAmanla hazır olurlar.

Hatice Abukan

Üyemiz
Adı
Hatice
Soyadı
Abukan
Onur bey dişi devamlı kabarık uyku hali dediniz kırılmıştır ne demek ? Benimde dişi kuşumda aynı problem var ayrıca sanırım ishal basladı . Benim için ne yapmamı önerirsiniz?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kırılma hastalık belirtisidir.Kuşlar kırılınca kabarır, uyuklamaya girer ,yemden kesilir ve dışkıları cıvır. Sağlıklı bir kuşun tüyleri jilet gibidir, iştahlı ve hareketlidir.Genel olarak hava çarpması, üşütme ve sindirim rahatsızlıklarında ilk iş terramaycin gibi antibakteriyel vitaminli antibiyotik vermek gerekir. Ancak işe yaramazsa hastalığın türüne göre tedavi uygulanır.

nefffrett

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Oktay
arkadaşta sormuş benim kuş fena değil baya hareketli yemede içmede sıkıntı yok ishalde yok ben kuşları alırken 2 yavrusu vardı altında 3 aydır dinleniyor özel bi öneriniz var mı ?