Yaşları ve ırkları ? ciftlesme durumları ?

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Daha oncede atmıstım ama net bılgı alamamıstım . erkegımın cek oldugunu dusunuyorum ama yerlı denılıyor . ustalarda bı yorum atarsa netlesecek kafamda . ve cıftlesme surelerı ne kadar surer sızce . erkek sureklı dısıyı beslıyor sureklı yuvalıktalar bazen bırlıkte bazen tek dısı kalıyor kapıda erkekte kapıda ya kasıyorlar bırbırlerını yada erkek dısıyı beslıyor .  durum ne sızce ustalar . sabırsızlanıyorum yumurtalar ıcın lutfen erken dıyın :) 

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0cmr.jpg

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0csx.jpg

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0cth.jpg

http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0cu5.jpg

enesacar

Üyemiz
Adı
enes
Soyadı
acar
Barış bey erkek iş yapar ama dişine iş yok bence değiştirmenizi tavsiye ederim.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
dısıyı alalı bır ay oldu ve erkege gore daha kucuk dendı . kızısmayada yenı baslıyor bence . sızce neden ıs yok pekı dısıde ?

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
arkadaşa katılıyorum, keşke dişi biraz daha iyi olsaydı, madem çok aradın bir süre bekle, en azından ilk kuluçka dönemini gör.
benim kanaatim şöyle, çok uzunca bir süredir ufak çaplı üretim yapıyorum, birçok çiftim oldu ve hala devam ediyorum. Bu çiftlerdeki ufak dişilerden çoğu az sayıda yumurtadan sağlam yavru cıkarabildi, ancak bakımlı cüsseli olanların yumurta ve yavru bakımları çok iyiydi ve kuluçkayı fazla bitkin düşmeden geçebildi.
bu dişinin kötü olacağı anlamında söylemiyorum, iyi bir bakımla çok iyi kuşlar elde edebilirsin.
umarım kısa sürede yavrucuklarla dolar kafesin:)

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Umit MURAT' Alıntı:
arkadaşa katılıyorum, keşke dişi biraz daha iyi olsaydı, madem çok aradın bir süre bekle, en azından ilk kuluçka dönemini gör.
benim kanaatim şöyle, çok uzunca bir süredir ufak çaplı üretim yapıyorum, birçok çiftim oldu ve hala devam ediyorum. Bu çiftlerdeki ufak dişilerden çoğu az sayıda yumurtadan sağlam yavru cıkarabildi, ancak bakımlı cüsseli olanların yumurta ve yavru bakımları çok iyiydi ve kuluçkayı fazla bitkin düşmeden geçebildi.
bu dişinin kötü olacağı anlamında söylemiyorum, iyi bir bakımla çok iyi kuşlar elde edebilirsin.
umarım kısa sürede yavrucuklarla dolar kafesin:)
eyv hocam .peki yumurtalama cagına gelmıs mı dısı yası nedır sızce

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
erkek ve dişi ikiside yerli
ayrıca dişi eğer hasta v.s. değilse güzel yavrular verirler..
erkeğin dişiyi sürekli beslemesi ve ilgilenmesi
yumurta işaretidir..

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mert AYDIN' Alıntı:
erkek ve dişi ikiside yerli
ayrıca dişi eğer hasta v.s. değilse güzel yavrular verirler..
erkeğin dişiyi sürekli beslemesi ve ilgilenmesi
yumurta işaretidir..
erkek bası asagı yukarı dogru sallıyor ve goz bebeklerı kuculuyor dısının gagasına surtuyor gagasını dısı arada bır ufak gagalar atıyor ama bazen tunekten dusurene kadar uzerıne yuruyor ama hıc yara bere tuy dokulme yok . erkek dısının sırtına ayak attıgında bıde kus gaga atıyor . sızce sorun ne dısıyı degıstırmelımıyım yoksa dısı hazır deıl mı . sorun ne ustadım . zahmet edıp verdıgınız cevap ıcınde tskler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
anladığım kadarı ile dişiyi yeni almışsınız
biraz zaman tanıyın
yazdığınızdan erkeğin hazır durumda olduğunu anlıyorum
dişiye biraz zaman tanıyın
yaralama hırpalama yok ise  kafesinde kalsın dişiyi ayırmayın
biraz sabır..

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
Sizin kuşların tek ilacı zaman anladığım kadarıyla.
Dişi çiftleşmeye hazır olsa bile erkeğin kurlarına direk karsılık vermeyebilir, ayrıca bazı durumlarda dişinin kendini çekmesi, erkeğe sert karşılık vermesi bile kur yapmaya hazırlık göstergesidir.
Bir süre bekleyin, kuşlarınızın mamasını bakımını iyi yapın, yemliğine bir cay kasıgı kadar nijer koymayı deneyebilirsiniz. Fazlası zarar unutmayın.