Yavaş yavaş zayıflamak ve ölüm.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Arkadaşlar  dün bir ağız  yumurtasını aldıktan sonra dişimde bir  haller oldu yumurtalıktan çıkmamaya başladı takip ettim.Yem yemeye bile  zor  çıkıyordu bu .Kuşu elime aldım çok  zayıf ve  ayakta duracak  hali yoktu.Her hangi bir  müdahale  yapamadan  öldü.Bu sabah diğer bir çiftimin  dişisine baktım oda aynı şekilde yuvadan çıkmıyor tüylerini kabartmış halde götünden nefes alır gibi (af ola ) nefes alıyor ishal vs.. yok kuşlarda ama  halsiz duruyorlar ne  yapmamı önerirsiniz.Ben kurumadan şüpheleniyorum.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Teşekkürler.Bu konuda  görüş  bildiren ve tedavi konusunda bilgi olan yok mu ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hastalıklar bölümünde arayın kuruluğun tedavisi bulundu diye çıkar.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Efekan  hastalığın  kuruluk  olup  olmadığı  belli değil henüz  şu anda  sadece  tahmin yürütüyoruz .Hastalığın adı konsun tedavisi hakkında arama  yaparım.Ben şu anda hastalığın ne  olduğunu kavramaya çalışıyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi ölü kuşları eline alıp göğsüne bak. Eğer jilet gibi belirginleştiyse . O zaman kuruluk demektir.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Kuşu elime aldığımda sanki elime  pamuk almışım gibiydi .Sanki iri kuşun içini boşaltmışlar tüy gibi hafifdi kuş .Kuşta  zayıflama vardı bu zayıflamanın sebebi kuruluksa hastalığın adı belli oldu demektir.Jilet gibi diye  bir  şey anlamadım ama dediğim gibi aşırı bir zayıflama vardı kuşta.

Üsmail Erhasan

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Erhasan
Merhabalar, malumunuz bu durumun pek çok sebebi olabilir, hastalığın teşhis edilmesi ve sonra tedaviye başlanması tabi ki önemli... Benim başıma gelen benzer durumda bazı abilerimizin verdikleri tavsiyelerle kuşlarımı kurtardım. Öncelikle kuşların iştahlarında azalmalar oldu, yavru bakan çiftimin erkeği öldü, bahsedildiği gibi göğsü jilet gibi olmuştu, (elle muayenenin önemini öğrendim)sonrasında diğerlerine baktım çoğunluk zayıf düşmüş, her gün mama verdiğim halde kuşlar zayıflamıştı. Öncelikle yem değişikliği yaptığımdan bu duruma sebep olabiliyormuş aynı yemi kullanmaya başladım, yemin içine kanarya yemi diye tabir edilen aspur eklememi önerdiler 1/3 oranında ekledim, mamalıkları her gün dezenfekte etmeye başladım, mikostatin oral denilen çocuk şurubundan bir hafta boyunca birer damla ağızlarına verdim, sonraki bir hafta da her gün suluklarına üçer damla verdim. Ve ilave olarak dal darı vermeye başladım kuşlar toparlamaya başladı. Ama büyük üstadları dinlemekte fayda var.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Tecrübeyle  sabit  bilgileri  hep  taktir etmişimdir.Öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler.Dediklerinizin bir kısmı  elimde  mevcut deniyecem en azından diğerlerinde  böyle bir sıkıntı  oluşmaması için .Çok sağolun arkadaşlar.