Yavru Alamıyorum Yardım

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
benim bildiğim ve en etkili yöntemler bu ama genelde senin kuşlar gibi dişinin yuvalıkla ilgilenmesi ve sonuç alamaman genelde dişide yağlanma varsa olabiliyor, benim bir arkadaşımda da dişisi yağlanmış bir çift vardı dişi kuş günün yarısını yuvalıkta geçiriyordu ama sonuç alamıyordu eşi korktuğu için de uçuramıyordu sonuç ne oldu bende bilmiyorum.
Anladım yağlanma sorunu görünürde yok gibi ama elma sirkesi ile tedavisine başladım. mama ve vitamini de kestim . Kafesleri çok da dar değil 60 cm baya hareketliler onun da faydası olur inşallah. 1-2 aya sonuç alırız diye umuyorum bakalım.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
7 Ay öncesinin resmi buda. O zamanda yuvalıga ilgi vardı oda farklıydı , misafir geldi yatılı yer değiştirmek zorunda kaldık. Şu an daha geniş bir yuvaluk aldım onu taktım.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Nisan 25 de digital makina ile çektiğim fotosu buda , iri bi kuş yerlilere göre ırkı nedir bilmiyorum.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Burda az önceki kadar ingiliz kırıgına benzemiyo mesela . Ama yerliden iri bi kuş

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
kardeşim daha önce bahsettiğim gibi bende senin gibi aynı sorunu yasıyorum.albino ve lutino çiftinden.bazı tavsiyeler ve edindiğim bilgileri paylaşayım isterim.sayet kuslardan yumurta alacaksan

1-damızlık çifti KESİNLİKLE uçurma .kuşları kafesten dısarı cıkarma .
2-kafes içerisnde oyuncak , ayna v.s. varsa kusun ilgisini dagıtacak seyleri kaldır.
3-hiç nijer vermediysen sıklıkla nijer ver.şayet veriyorsan seyrek zamanlı olarak ver.
4-sularına 1 gün bal, bir gün normal su, bir gün vitamin, bir gün normal su, bir gün pekmez , bir gün normal su olacak sekilde periyotları ayarlayarak ver.
5-mama karısımını; yumurta, havuç, bebe biskuvisi, 7 vitaminli bebe maması, irmik, keçi boynozu tozu şeklinde karısım yapıp ver.
6- yuvalıgı fazla kurcalama....
7-kafesin temizliğini 2 haftada bir yap.
8-imkanın varsa kafesi yüksek bir yere as.
gerisi takdiri ilahi inşallah yavru alırsın.sabır etmek gerekir.....

ama albino ve lutinodan kim ne derse desin heleki yerli yada pakistan cinsiyse kuş yumurta almak cok zor.inşallah alırsın...selametle.yavru alırsanda lütfen fotoları paylaşta görelim kardeşim:)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Doğan YILMAZ' Alıntı:
kardeşim daha önce bahsettiğim gibi bende senin gibi aynı sorunu yasıyorum.albino ve lutino çiftinden.bazı tavsiyeler ve edindiğim bilgileri paylaşayım isterim.sayet kuslardan yumurta alacaksan

1-damızlık çifti KESİNLİKLE uçurma .kuşları kafesten dısarı cıkarma .
2-kafes içerisnde oyuncak , ayna v.s. varsa kusun ilgisini dagıtacak seyleri kaldır.
3-hiç nijer vermediysen sıklıkla nijer ver.şayet veriyorsan seyrek zamanlı olarak ver.
4-sularına 1 gün bal, bir gün normal su, bir gün vitamin, bir gün normal su, bir gün pekmez , bir gün normal su olacak sekilde periyotları ayarlayarak ver.
5-mama karısımını; yumurta, havuç, bebe biskuvisi, 7 vitaminli bebe maması, irmik, keçi boynozu tozu şeklinde karısım yapıp ver.
6- yuvalıgı fazla kurcalama....
7-kafesin temizliğini 2 haftada bir yap.
8-imkanın varsa kafesi yüksek bir yere as.
gerisi takdiri ilahi inşallah yavru alırsın.sabır etmek gerekir.....

ama albino ve lutinodan kim ne derse desin heleki yerli yada pakistan cinsiyse kuş yumurta almak cok zor.inşallah alırsın...selametle.yavru alırsanda lütfen fotoları paylaşta görelim kardeşim:)
Kardeşim tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Eksiksiz bir şekilde yapıyorum hepsini :) temizliğini haftada 1 yapıyorum ama malum kaldığım oda. Kokmaması lazım ve  tüylerini yutuyoruz yeterince zaten , bir de kokusunu çekmeyelim :))

Seninde mi erkek albino ? Hep bu erkek albino bulunmuyo diye bulunca hemen eş olarak aldım ya zaten , niyetim tek beslemekti kuşu :)

Yavruları olsun mutlaka paylaşcam :)

Senin çiftin resimlerini de görmek isterim :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kuşlara günde 1 saat muhabbet kuşu sesi dinletiyorum. Çiftleşirken yavru beslerken kur yaparken vs . Durgun olan kuşlarım hareketleniyor birbirine kur yapmaya başlıyor. Dişi bile kur yapıyor sürekli valla sesleri bile bu kadar hareketlendiriyorsa , elbette üretimhanede yavru almak çok çok daha kolaydır :)) 3-5 çift olsa hemen yavru yaparlar :)  music

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Emrah AKTAN' Alıntı:
15 gün ayır kullanacagın kafesde erkek kalsın dier kafesde dişi mama ve vitamin takiviyesi yap
15 gün şartmı ayırmak için, yani 3-5 gün olmazmı, bunun dayanağı nedir 15 gün diyorsunuz, yanlış anlamayın bilgi edinmek amaçlı soruyorum, teşekkürler

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Uzun zamandır internetim yok giremiyorum foruma özlemişim :)

Sabrım meyvesini vermek üzere sanırım. Lutino albino çiftimde 3 kere erkek dişinin üstüne çıktı çiftleşmeye çalıştı ancak dişi pek istemedi attı yere erkeğe biraz bagırtı çağırtı :) Bunun çok büyük gelişme olduğunu düşünüyorum. Ne diyorsunuz biraz daha sabırla dişi ikna olur mu ?

2.çiftim ise dişi yuvada sık sık zaman geçiriyor. Bir kaç kere kuyruk kaldırdıı da oldu ancak erkek bir iki ayak attı üstüne çıkmadı bir dahada görmedim hiç zaten.

1-2 ay daha sabırla ve iyi bakımla yavru alacaz sanırım

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Sana 2 tane tiyo verıyım abicim

1- İlk başta erkeği farklı kafese yok dişiyi farklı kafese yok 15-20 gün filan ayır kafeslerı bırbırıne yakın olsun gorsunler birbirlerini ve erkegın ne kadar baskın olursa o kadar iyi

2- Üretim yapan birisinden yumurtalıcak cift almanı tavsiye ediyorum ve tek çiftle olucak iş değil alırsında biraz zorr :)  inşallah yardımcı olmusturum bende önceden böyleydim

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Umut ERGÜN' Alıntı:
Sana 2 tane tiyo verıyım abicim

1- İlk başta erkeği farklı kafese yok dişiyi farklı kafese yok 15-20 gün filan ayır kafeslerı bırbırıne yakın olsun gorsunler birbirlerini ve erkegın ne kadar baskın olursa o kadar iyi

2- Üretim yapan birisinden yumurtalıcak cift almanı tavsiye ediyorum ve tek çiftle olucak iş değil alırsında biraz zorr :)  inşallah yardımcı olmusturum bende önceden böyleydim
Teşekkürler

Bu dediklerinizin farkındayım yaptım . tek çift deil 2 çifte çıkardım 2 ay oluyor 2 çift olalı. İşte faydasını da gördüm dedim gibi erkek bi kaç kez dişinin üstüne çıktı çiftleşme gerçekleşmedi. Zamana ihtiyac var daha dişi için. Biraz daha bekleyecez artık.

2.çiftim de onlara yakın bir durumda. bakalım birbirlerinizi gazlasınlar :D