yavru çıkabilirmi ??

xxismetxx

Üyemiz
Adı
İSMET
Soyadı
BALIKÇI
muhabbet kuşunun yumurtasını bozuk sandım elime aldım.içinden yavrunun sesini duydum.geriye koydum.yavru çıkabilir mi.yoksa sıkışmış mı ?

emre1991

Takipçi Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
GÜZELAY
biz yumurtlasın diye uğraşıyoruz abi :D inaşşalah bişrey olmamıştır ya

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
bazı yumurtanın kabukları sert oluyor yavru çıkamayabiliyor. eğer içinden ses geliyorsa yumurtayı az birşey çatlatıp yavaş yavaş yavruyu çıkarabilirsiniz. ben öyle yapıyorum.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Benim başıma dün gelen bir olayı anlatayım. umurta kontrolü yaparken yumurtadan yavru kuşun bağırma sesini duydum. Baktımki yumurtada minicik bir delik açılmış ses ordan geliyor. Durumu eşime anlattım, eşim kendininde bir önceki akşam aynı sesi işittiğini söyleyince "yavrunun yumurtayı kıramadğı" düşüncesiyle yumurtayı bir cımbızla dikkatlice soyup yavruyu çıkardım ve yuvaya koydum, şu anda annesi besliyor:)

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
ses geliyorsa yumurtayı dikkatli bi şekilde açabilirsin..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Oluşum tamamlanıpta zarı delmeden ses çıkartmaz yani ses geliyorsa zarı yırtmış ama kabuğu kıramamıştır bu gibi durumlarda fazla vaktin yoktur en geç 1 - 1,5 gün yaşar
Işık ile kontrol edin bi boşluk görecekesin o boşluktan dikkatlice soy acele etmeden yavaş yavaş çıkart güzel bi duygudur :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah yavrunun sağ sağlim çıkıp büyüdüğünü görürsünüz hayırlı olsun şimdiden

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Ömer ADAM' Alıntı:
Oluşum tamamlanıpta zarı delmeden ses çıkartmaz yani ses geliyorsa zarı yırtmış ama kabuğu kıramamıştır bu gibi durumlarda fazla vaktin yoktur en geç 1 - 1,5 gün yaşar
Işık ile kontrol edin bi boşluk görecekesin o boşluktan dikkatlice soy acele etmeden yavaş yavaş çıkart güzel bi duygudur :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
gözünüz aydın yuvadan atladığınıda görürsünüz inşallah