yavru çıkmayan boş yumurtalar

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
arkadaslar evımde iki çift kuş beslıyorum.kafesleri altlı üstlü duruyor.başıma gelen ve bir türlü anlam veremediğim yardımcı olmanızı istediğim bi konu var yardım edermısınız.
1-tek çiftim yumurta yapmaya başladı.ılk kuluckasında 6 yumurta yaptı hepsi boş çıktı.kimi kuş yuvalıktan attı. kimisini de aralıklarla baktıgım da yuvada olmadıgını gördün muhtemelen dişi kırmış.kuşu hiç rahatsız etmedim sadece su ve yem ve mam verirken yanına gittim.ayrı bir odada duruyorlar zaten.
2-ilk kuluçkadan bu yana kuşum yumurtalara yatıyor ama .üstüste yumurtalamaya basladı hangi yumurta hangi dönemde takip edemez oldum. şuanda yuvalıkta 4 yuymurta var tahmınım üçüncü partiyi yumurtluyor.ne yapmam lazım eşleri ayırsammı

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
ERKEK KISIR OLABILIR
BU SEFER DE ÇIKMAZ SA ERKEĞİ DEĞİŞTİR

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Erkeğin kısır olduğunu nerden anladınız?
Kuşlar ilk kuluçkalarında hatta 2. Ve 3. Kuluçkalarında yumurtalar boş çıkabilirler kuşların tecrübesizliğinden kaynaklı. Ondan sonra hala yumurtalar boş çıkıyorsa yine farklı nedenler aranır en son olarak da kuşlar kısırdır diyebiliriz ama yine kesin olarak bunu söylemek mümkün değil. Sabredin bir sonra ki kuluçkayı bekleyin mama, vitamin, mürekkep balığı kemiği eksik etmeyin.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Mahsun ECE' Alıntı:
Erkeğin kısır olduğunu nerden anladınız?
Kuşlar ilk kuluçkalarında hatta 2. Ve 3. Kuluçkalarında yumurtalar boş çıkabilirler kuşların tecrübesizliğinden kaynaklı. Ondan sonra hala yumurtalar boş çıkıyorsa yine farklı nedenler aranır en son olarak da kuşlar kısırdır diyebiliriz ama yine kesin olarak bunu söylemek mümkün değil. Sabredin bir sonra ki kuluçkayı bekleyin mama, vitamin, mürekkep balığı kemiği eksik etmeyin.
BU 1 DEĞİL 2 DEĞİL TAM 3. KULUÇKASI TECRÜBE İLE HİÇ ALAKASI YOK
YA TAM DÖLLEYEMİYOR YADA KISIR BAŞKA AÇIKLAMASI YOKTUR BUNUN

KAFES DÜZENİ NASILDIR
TÜNEKLERİ YUVARLAK TAHTA DAN OLANLARI VAR ONLARDAN AL SABİTLE
EGER PLASTİK FOLLUK KULLANIYORSAN ONLAR SALLANDIĞI İÇİN ERKEK
TAM DÖLLEME YAPAMIYOR OLABILIR

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
bi veterner arkadaşa sordum amino asit desteği yapalım dedi ben de aminoasit fazlası olan badem mısır nohut gibi ürünleri un halıne getirip mamalarına katmaya başladım.acaba yanlış mı yapıyoum. acaba amınnoasit desteklı vitamınler varmı? erkeği değiştirmeyi bende düşündüm ama erkek gri sarı yüzlü dişi de beyaz ondan değişmekte istemiyorum.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
PEKİ EŞ TUTTTUKLARINI BILIYORMUSUNUZ
DİŞİ KIZGINLIK YUMURTASI DA YAPIYOR OLABILIR

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
murat kardeş kızgınlık yumurtası peşpeşe 14 15 yumurta ile olmaz sanırım.dişi sürekli yumarta da yatıyor. yuvalığın içindeki tüylerini bile temizliyor.pisliği çok büyük ve dışarı yapıyor.çiftleşirken görmedim ama erkek yem kusarken gördüm.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
TÜNEKLER NASILKAFESIN FOTOSUNU KOYMA ŞANSIN VARSA KOY BAKALIM