Yavru Cinsiyet Belirleme ve Tüy yolma Sorunu

astertixx

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
DEŞAT
Arkadaşlar, Abiler

1,5 yıldır muhabbet kuşu üretimi yapıyorum şuan 70 çift'lik üretimhanem var sizlere birkaç sorum olacak

1- Dişi yavru alamıyorum Çıkan Yavruların % 80 i erkek oluyor bunun bir nedeni yada çözümü var mı ?
2- Ana Baba yavruların tüylerini yoluyor ve dövüyorlar bunu nasıl önleyebilirim?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,20454.0.html bu linkte Behsat abinin söylediğine bakılırsa ışıkla aydınlatılan üretimhanelerde erkek oranı daha fazla ışık az olan üretimhanelerde dişi oranı daha fazla oluyormuş. Bir de az ışık vermeyi deneyin. Tüy yolma sorunu için bir şey söyleyemeyeceğim büyük ihtimal yavrular varken kızışıp çiftleşmek için yavruları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Yavru ve yumurta döneminde daha az kızıştırıcı şeyler verin ve vitamin eksik olmasın. Çünkü anne kuş tüyün dibindeki vitamini almak için yoluyor olabilir.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Cinsiyet hakkında bir şey söylemiyeceğim ama tüy yolma hakkında yardımcı olabilirim tüy yolma iyot eksikliğinden kaynaklanır. İyot eksikliğini karşılaman için sana en mükemmel ve tesirli ilaç olarak okaliptüs yağını öneririm. Suluklarına 3-4 damla damlatırsan önüne geçebilirsin.Üretimdeki kümes hayvanlarında iyot eksikliği, yumurtalardaki iyot seviyesinin düşmesine, yumurta üretiminin azalmasına,
kırılganlığın artmasına, kuluçka süresinin uzamasına ve embriyolarda tiroit büyütmesine neden olmaktadır. Ona göre yani ben mesela her zaman suluklarına mutlaka okaliptüs yağını kullanırım aktarlardan temin edebilirsin...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Aydınlatma durumuna göre cinsiyet durumu mantıklı evet bendede aydınlatma %80 olduğundan erkek yavru oranımda %40 

fakat ben yinede yavruların cinsiyetinin ısıya bağlı olduğunu düşünüyorum anne kuş yumurtayı iyi ısıtır tam bir kuluçkaya yatarsa yavrularda erkek oranı fazla ama kesik kesik yatarsa yavrularda dişi oranı fazla olur diye tecrübe ettim bence tamamen anne kuşun kuluçkaya yatışına bağlı bir durum

astertixx

Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
DEŞAT
yorumlarınız için teşekkür ederim

Tüy yolmaları ve yavru öldürmeleri için depomin önerdiler 3 gündür onu kullanıyorum bundan sonuç alamazsam başka ne kullanabilirim önerileriniz varmı?

cinsiyet içinde çok fazla ışıklı bir ortamım yok gündüz gün ışığı gecede bir süre 13 watt beyaz tasarruf ampülü yanıyor onu 9 watt a indirebilirim. birde ışığın rengine göre cinsiyet değişiyor diye duymuştum sarı yanarsa dişi çoğunlukta oluyormuş bununla ilgili fikirleriniz neler ?