Yavru doğuyor 1 gün sonra ölüyor

MahmutSancar

Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Sancar
Herkese hayırlı üretimler;

Bir yeni takımım var ilk ağızları 3 tane yumurta çıktı yavrular ertesi gün öldü. Kursak boş belli ki anne baba beslemiyor yada besleyemiyor. Sizce ne yapmayalım diğer anaçların altına mı sürsem yavru çıkar çıkmaz ? yoksa anne baba tecrübe kazanır mı ne önerirsiniz ? çıkamadım işin içinden 3 tane yavru telef oldu 4 de yumurtası var hala altında

samatyalı

Üyemiz
İlk kuluçka döneminde böyle durumlar oluyor malesef sonradan tecrube ettikçe bakmaya başlıyorlar ya siz besleyeceksiniz
Bağzı bakıcı anne babalar oluyor öyle bir kuşunuz varsa belki bakar
Bu durumda 100 çiftte bir çift ancak kabullenir başka yavruyu
İşiniz çok zor allah yardımcınız olsun

samatyalı hobi amaçlı üretici

MahmutSancar

Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Sancar
Teşekkür ederim peki usta ilerleyen kuluçkalarda bu bakmama devam eder mi yoksa düzelir mi ? anne sürekli yuvada diğer yumurtalara yatıyor zaten babada çok ilgili sürekli giriyor çıkıyor ama yumurta çatlıyor ertesi gün ölüyor yavru 6 yumurta vardı sanırım 3 tanesi bu şekilde öldü kaldı 3 yada 4 tane yumurtası şuan

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Kardeşim böyle durumlar ilk kuluçka döneminde nadirde olsa olabiliyor. İbrahim kardeşim yanlışmı anlatmış ben mi yanlış anladım bilmiyorum 100 kuşta bir çift bakar demiş ama bu yanlış. Bu tür durumlarda altındaki yavruyu istediğin yavrulu kuşun altına sürebilirsin hemde gönül rahatlığıyla sür hiç bir şey olmaz. Muhabbet kuşları uysal hayvanlardır başka yavru ayırt etmeden bakarlar. Tek dikkat edeceğin konu altına sürdüğün çiftin yavruları çok büyümüş kanatlı olmasın ezilme tehlikesi olabilir minik yavrunun. Ben 6 yıldır üreticilik yapıyorum daha yavruyu sürüpte kabul etmeyen kuş görmedim. Saygılar

MahmutSancar

Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Sancar
bugün bir yavru daha ölmüş. Sabah geldim çıkmış yumurtadan ama ölmüş 4.yavru oldu bu 1 gün sonra ölen ne yapıcam arkadaşlar neden bakmıyor bu anaçlar bu kuşlara canlı denk gelemiyorum ki başka kuşların altına süreyim. Napayım ayırıyım mı bu kuşları tecrübe kazanmazlar mı

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
aynı büyüklükte yavrusu olan / aynı vakit yumurtadan yavrusu çıkacak olan herhangi bir takımın altına kaydırabilirsin kaydırmak için yumurtadan çıkmasını bekleme..bu takımın anaçlarını tecrübelendirmek istiyorsan da başka takımın altından kursağı dolu 5 6 günlük yavruları kaydırabilirsin..onları da takip et kursakları iyice boşalırsa tekrar eski yerlerine al..

MahmutSancar

Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Sancar
Ayhan abi ilgine teşekkür ederim

Şuan altında yeni yumurtadan çıkmış anaç kuşum yok. Ya baya büyükler yuvadan atlama durumdalar yada yumurtaya yatıyorlar hangi çiftin altına altına kaydırmalıyım ? yumurtalı olana koysam bakmaz bence diğerleride çok büyük ezilir ölür. Çıkamadım işin içinden.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Yavru çıkınca birkaç günlük başka bir yavruyu annenin altına koyun anne yavru beslemeyi öğrenecektir daha sonra isterseniz tekrar kendi yavrusunu verebilirsin altına zaten oda biraz büyğmüş olacak sorun ortadan kalkar kolay gelsin