yavru elimde öldü...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
arkadaşlar annesi tarafından darp edilen 3 yavruya 4 gündür şırınga ile pirinç unu vitamin takviyesi yaparak yaşatmaya çalışıyordum bu akşam gene mama basarken kuş elimde can verdi crying
neden böyle bişey oldu bi fikri olan varmı herzaman ki gibi besledim...bi yanlışım varsa beni uyarın bidaha yapmıyayım bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi snn de çektiğini kimse çekmedi yavru oldu onları yaşatmakla uğraştın allah bi daha başına böyle dert vermez inşallah

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Yanlışlıkla soluk borusuna kaçmış olabilirmi mama,  Çok geçmiş olsun inşaAllah böyle bişey bi daha yaşanmaz.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Hasan US' Alıntı:
Yanlışlıkla soluk borusuna kaçmış olabilirmi mama,  Çok geçmiş olsun inşaAllah böyle bişey bi daha yaşanmaz.
haklı olabilirsin kardeşim soluk borusuna kaçmış olabilir ama işin kötüsü soluk borusu nerde?bildiğim kadarıyla sağ taraf kursağa iniyor.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
şırınganın ucunu yavruya göre sağ tarafa getirip yavaşça sıkmalıydın, aslında yavrunun kendisinin şırınganın ucundan alıp yemesi daha iyi olur da bazı yavrular şırıngaya alışmadığı için istemiyor, bir arkadaşımda ağzının sol tarafına hızlıca sıkmıştı yavru anında ölmüştü, trache ye sıkmışsındrı, yani soluk borusuna, o çiftinin dişisini değiştirmeni öneririm, ondan yavru alma, çünkü yavrularda anneye çekebiliyor.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
şırınganın ucunu yavruya göre sağ tarafa getirip yavaşça sıkmalıydın, aslında yavrunun kendisinin şırınganın ucundan alıp yemesi daha iyi olur da bazı yavrular şırıngaya alışmadığı için istemiyor, bir arkadaşımda ağzının sol tarafına hızlıca sıkmıştı yavru anında ölmüştü, trache ye sıkmışsındrı, yani soluk borusuna, o çiftinin dişisini değiştirmeni öneririm, ondan yavru alma, çünkü yavrularda anneye çekebiliyor.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
sibop lastiğimi kullandın mama basarken, yoksa direk enjektörün ağzını dayayıpmı bastın yavrunun ağzına ?

tebessum01

Üyemiz
Adı
ERCÜMENT
Soyadı
KIZILTOPRAK
Bisiklet malzemesı satan yerlerde sibop lastıgı var ondan sırınga ucuna takıp dırek mıde ıcıne uzatıp versen hem daha emın olurdun nereye gıttıgınden ben  oyle yapıyorum.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Yavuz ALPTEKİN' Alıntı:
Mamayı birden bastıysan eğer kuşun kursağını patlatmışsındır yada hortumu salarken kursağını patlatmışsındır
hersey olabilir siz iyi niyetle yaşatmaya çalışmışsınız canınız saolsun ama o çifti değiştirin bence gerek yok yavru bakmayın kuşa

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
sibop lastiğimi kullandın mama basarken, yoksa direk enjektörün ağzını dayayıpmı bastın yavrunun ağzına ?
sibop lastiği kullanmadım abi mideye kadar inmeyi beceremem bişey olur diye korktuğumdan siboplastiği kullanmadan basıyorum hep onu kullansam daha mı iyi olur?kolaymı kursağa inmek??

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Sana büyük geçmiş olsun , üzülme sen elinden geleni yapmaya çalışmıssın , bence soluk borusuna kadar inmeye çalışma acemi isen youtube de yavru besleme videoları olacak idi
onlara bak istersen.

yada Sn.Adminler böyle bir sabit konu ve videolarda açsalar herkese faydası olur ,
Dişiyi kesinlikle değiştir.Onun soyuda bozuk olur.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Erhan KİRET' Alıntı:
sibop lastiği kullanmadım abi mideye kadar inmeyi beceremem bişey olur diye korktuğumdan siboplastiği kullanmadan basıyorum hep onu kullansam daha mı iyi olur?kolaymı kursağa inmek??
Kullanmadan basarsan mama nefes borusuna ve dolayısıyla ciğerlere gider, hatta burun deliklerinden bile çıkar. Sonuç olarak kuş ölür.
Kesinlikle sibop lastiği ile kursağa kadar inilmeli ve mama öyle basılmalı, gayet kolaydır korkma, kuşada hiçbir zararı olmaz.

Şunu izleyin:

Kuş yavrusu doyurma.wmv

SALÜM

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİM
Soyadı
DENK
Çok büyük geçmiş olsun o kadar uğraş sonra böyle bir son üzücü bencede değiştirin  anne  ile babayı icon_think

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
abdullah abi çok saol video çok aydılatıcı oldu malesef diğer yavruda sağlıklı duruyordu ancak sabah kafeste ölü olarak buldum bidaha böyle bir durum gelirse başıma sibop lastiksiz mama basmam asla...

o dişi dün yuvalıktaki 2 yavruyu kafes dibine atmış yuvalığa gene yumurta bırakmış yuvayı değiştirdim daha büyük bir yuva taktım son bir şans daha vericem dişiye bu seferki yavrulara da bakmaz ise değişime gidicem artık.

bide son bir soru;bu dişinin derdi btek tüylenen yavrular oluyor biraz tüylenmeye başlasın hemen saldırıyor  bu yüzden yavrular tüylenmeye başladığında ben kendim yuvadan alıp kafes dibine koysam orda besler mi acaba dişi ile erkek yavrularını?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Sana önerim dişiyi değiştir bundan hayır gelmez..
Yok son sanş vereceğim diyorsan dişin muhtemelen devamlı yumurtlamayı ve dolayısı ile çiftleşmeyi istiyor yavrular hafif tüylenince onlardan kurtulup tekrar yeni yavrulamak istiyor bunun başka sebebi olacağını zannetmem.
Bir daha denersen yavrular çıkınca erkeğini başka kafese al ( yada 3.4.yumurtadan sonra)dişi görmesin onu belki frenleme olur ama zayıf ihtimal , sonra yavruların tüylenince dişi beslemiyor ise yavruları annedende ayır komple kendin besle . Kafesin altınada koysan bakmayan anne bakmaz hatta çiftleşmediği için stres yapıp yavruları öldüre bilir.

Sana bol şanslar.