Yavru Erkek Kuşumu Odaya Ne Zaman Salmalıyım Yardım Edin....?

PAMUK

Yeni Üyemiz
Adı
pamuk
Alalı kuşumu bugun 2. gün oldu ve daha önce hiç salmadım odaya saldığımda bı yerlere vururmu acaba cevaplarınızı beklıyorum? Ve dün dışkısı poposuna yapışıktı ve sallanıyordu bnde peçeteyle aldım acaba hastamı?

thefunk12

Üyemiz
Adı
Alperen
Soyadı
Pektas
kardeş bnm kuslardada var o kendileri temizliyorlar ben salmıstım eve alıssın die ilk carptı 1-2 yere

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Arkadasim merhaba,

Forumda bircok ustad vardir bende nacizane 1 haftadir evimde tek yavru erkek kusumu evcillestirmeye calisiyorum.

Tecrubeme gore 3-4 gun kafeste kalmasinda fayda var , ama bu sure zarfinda elini kafesin icine mubisi urkutmeden sok , sakin eline gelmesi icin zorlama...

4.gun ben aksam olmak sartiyla kusumu once elime gelmesini sagladim sonra elime geldikden sonra yavasca kafesten cikardim. Ilk ciktiginda tavana cok carpti bayaa bir korktum bende , saga sola yine cok carpti , perdeye kondu ...  daha sonra koltugun arkasina kacti ve oradan baktim cikmaya calisiyordu ama cikamiyordu , hemen isigi kapattim ve yavasca elime aldim ve direk kafesine koydum... sende de buyuk ihtimal ilk ciktiginda saga sola cok carpacaktir ama malesef biraz carparak ogreniyorlar. Kafesine koydukdan sonra biraz rahat biraktim.

Gecen gun yine cikarttim ve bu sefer saga sola carpmadan uctu ama bana fazla yaklasmadi , perdede duruyordu , kafesini perdenin oraya goturdum ve kafesine girmesini sagladim.

Bugun sabah tekrar gittim oncesinde biraz konustum sevdim , kahvalti yaparken zaten kusun davranislarindan beni disari cikart dedigini anliyorsun...

yavasca yine elime konmasini sagladim ve cikarttim bu sefer elimden kacmadi iste ve biraz oynadim sevdim , elimden yem yemesini sagladim.

Su an saat 4.30 ve bu saat itibariyle artik istedigi zaman ucuyor istedigi zaman yanima geliyor benimle oynuyor basima konuyor.

Biraz sabret ve kusu hicbirsekilde cok urkutme , urktugunu anladigin an kafesine koy ve sakinlesmesini sagla , kendisini guvende hissetmesini sagla.

PAMUK

Yeni Üyemiz
Adı
pamuk
Çok teşekkürler abi şimdi elime kafesin içinde geliyo dışarı cıkartıcam şimdi bakalım ne olcak ?

PAMUK

Yeni Üyemiz
Adı
pamuk
Saldığımda bi sefer çarptı ama dikkatli uçuyordu peki elime nasıl alıştırmalıyım ? Biyerde izlediğimde elned bişey tutuyordu onu gösterince geliyordu bunun gibi tiyolar verebilecek varmı?