Yavru kuşlarda tüy çıkamam problemi - ÖNEMLİ ..!

ömer gürel

Yeni Üyemiz
Adı
.
Soyadı
.

Değerli büyüklerim ve arkadaşlarım ;

Ciddi bir problemim var . Eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim .

Ek'te resimlerini koymuş olduğum kuşlar gibi şuan yuvada ve yaklaşık 15 ile 25 günlük yavrularımda tüy problemi yaşıyor .. Sadece kanatlarında ve kuyruklarında tüy var .. Diğer bölgelerinde herhangi bir şekilde tüy yok .. Eski kümesimde biraz ışık problemimi vardı .. Güneş almıyordu içerisi acaba bundan kaynaklımı yoksa anaçlardan kaynaklımı bir problem var .. 20'e yakın yavrum bu durumda .

Konuya ilgi gösterip yardımcı olacak herkeze şimdiden teşekkür eder.
Bol yavrulu üretimler dilerim .

Ömer GÜREL

ömer gürel

Yeni Üyemiz
Adı
.
Soyadı
.
Merhaba ;

Anne baba yoluyodur diye baktım yuvada herhangi bir sıkıntık yok .

Furkan bey ; 2 ile 3 üncü ağız yavruları .

Acaba kalsiyum eksikliği olabilir mi ? Dozajını aşmıcak şekilde vitamin takviyeside yapıyorum .

Mamada yada benzeri protein ve vitaminler her zaman var :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Geçmiş olsun.. Muhakkak camia da çözümünü bilen çoktur..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
iç parazite dayalı tüy yolma.. önce kuslarınıza nilverm verin ic parazit önleyici olarak.. sonrasinde mineral ve b vitamini destegi sağlayın.. eger düzelmezse anaclarınız tüy yolmayı alıskanlık haline getirmislerdir.. tüyleri olmayan yavrularada dedigim tedaviyi yaparsanız tekrardan tüylleri cıkacak ama biraz zaman alacaktir.. gecmis olsun bu arada yavru ölümleri yasıyormunuz kumesinizde bit varmı dış parazit ilaclaması yaptınızmı

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
1 TANE DE BENDE VAR 4 aylık oldu yavaş yavaş çıkmaya başladı ama sorun neden kaynaklanıyordur acaba bilemiyorum bir de bu tür olayları neden üstatlar yazmıyor onuda çok merak ediyorum... umarım yanlış anlaşılmam icon_pray

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Ömer GÜREL' Alıntı:
Merhaba ;

Anne baba yoluyodur diye baktım yuvada herhangi bir sıkıntık yok .

Furkan bey ; 2 ile 3 üncü ağız yavruları .

Acaba kalsiyum eksikliği olabilir mi ? Dozajını aşmıcak şekilde vitamin takviyeside yapıyorum .

Mamada yada benzeri protein ve vitaminler her zaman var :(
bunu sormamın nedini kuşların yorgunmu diye merak etmem eğer anaçlar yorgunsa yetersiz döllenmedende olabilir eğer sorun ondan değilse kümeste bit ve parazit varsa yavruların tüy diplerini kurutuyor olabilir oda değilse anaçlar yoluyorlardır çözüm olarak behsat abinin söylediklerini uygulayabilirsin birde bu kuluçkadan sonra kuşları dinlendirin birde öyle deneyin derim kolay gelsin geçmiş olsun inşALLAH tez zamanda kurtulursunuz bu olaydan.

ömer gürel

Yeni Üyemiz
Adı
.
Soyadı
.
Sayın büyüklerim görüşleriniz için teşekkür ederim .

Farklı fikirlerede ihtiyacım var her yolu deniyeceğim yardımcı olabilecek varmı acaba ?

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
iç parazite dayalı tüy yolma.. önce kuslarınıza nilverm verin ic parazit önleyici olarak.. sonrasinde mineral ve b vitamini destegi sağlayın.. eger düzelmezse anaclarınız tüy yolmayı alıskanlık haline getirmislerdir.. tüyleri olmayan yavrularada dedigim tedaviyi yaparsanız tekrardan tüylleri cıkacak ama biraz zaman alacaktir.. gecmis olsun bu arada yavru ölümleri yasıyormunuz kumesinizde bit varmı dış parazit ilaclaması yaptınızmı
Behsat abi gerekenleri söylemiş ,Behsat abinin sorularını cevaplasan sorununu çözersin.

makinetr

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
tan
bu bence genetik bi sorun bende de vardı kuşlar çiftleşme dönemine geldi ama daha tüğlenmedi. ikinci posta yavruları da aynı oldu biraz araştırdık sonuç anne ve babadan kaynaklı çıkıyor.mesela kardeş kuşların çiftleştirilmesi.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Mert TAN' Alıntı:
bu bence genetik bi sorun bende de vardı kuşlar çiftleşme dönemine geldi ama daha tüğlenmedi. ikinci posta yavruları da aynı oldu biraz araştırdık sonuç anne ve babadan kaynaklı çıkıyor.mesela kardeş kuşların çiftleştirilmesi.
1

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Mert TAN' Alıntı:
kardeş kuşların çiftleşmesi olamaz çünkü farklı kümeslerden gelen  kuşlardada oluyor behzat beyin dediği gibi bir uygulama yapmak lazım yavruların üzerine tarçın dökünce anne tüyü yolmuyormuş diye duydum ama ne kadar denenmiş bilemiyorum bendede var bu hastalıktan.......... neeee

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben de bu sorunla karşılaştım ve 5 aylık oldu tüyünü yavaş yavaş dizdi kanatları çok kötü çarpık çarpık çıktı sorun b vitamini ve protein eksikliği düzenli ölçüde vitamin ve protein verirseniz sorun ortadan kalkıyor....

Adı
ibrahim
Soyadı
gökcedag
bendede vardı böle durum anne ve babayı ayırdım baska kuslarla eşe attım sorun cıkmadı bi daha++++ olarak b vitamini verin düzenli olarak  kuşlarınıza