Yavru kuşlarım

Hemid

Yeni Üyemiz
Adı
Hemid
Soyadı
Abbaszade
selamlar bir sorum olacak benim kuwum 6 yumurta verdi henuz 4 tanesi yumurtadan cikdi disi kimseyi yuvaya yaklawtirmiyor yuvaligi temizlemek istiyorum cok kotu sesler cikariyor sizce ne yapmaliyim

Hemid

Yeni Üyemiz
Adı
Hemid
Soyadı
Abbaszade
Yokmu yardimci olucak biri?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
yumurtaların hepsi çıkana kadar ellememeniz en doğrusu. ancak yumurtaları ılık bir suyla peçete ile temizlemenizi tavsiye ederim çünkü yu. kabuğu pislenip tabakası kalınlaşır ve yavru çıkamadan ölür. dikkat etmelisiniz.

Hemid

Yeni Üyemiz
Adı
Hemid
Soyadı
Abbaszade
Yorumunuz içın teşekkür ederım. ama dısı yuvaya yaklaştırmıyor çok kotu sesler cıkarıyor

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
bence yuvaya yaklaşma bırak temizleme eğer yuvayı temizliyim dersen anne yumurtaları kırabilir yavruları öldürebilir rahatsız etme anneyi sonu kötü olabilir bu arada maşallah

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yuvayı kuluçkadan kuluçkaya temizlemeniz yeterli. Zaten görünüşe bakılırsa gayet temiz.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
yuvalığa elinizi bile sürmeyin yavrular büyüyüp kendi çıktıktan sonra temizleyin yoksa kıskanıp yavruların tüyünü yolabilir haberiniz olsun :)

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
yuvalığa elinizi bile sürmeyin yavrular büyüyüp kendi çıktıktan sonra temizleyin yoksa kıskanıp yavruların tüyünü yolabilir haberiniz olsun :)

Hemid

Yeni Üyemiz
Adı
Hemid
Soyadı
Abbaszade
Yorum
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
  Yorum icin tesekkur ederim. ben her gun yuvaligin kapagini acip icine bakiyorum yalniwmi yapiyorum?

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
ilk kuluçkalarda ben de temizlemeye çalışıyordum, ancak temizledikten sonra bazı kuluçkalarda yavrularla ilgilenmedi kuş, canlı yavru sayısı düştü maalesef. Yuvaya dokunmayın, yavrular yuvadan atladıktan sonra temizleyin. Zarar olmayacaktır.