YAVRU KUŞTA KANAT PROBLEMİ (resim yüklendi) ÜSTADLAR BAKABİLİRMİ

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Resim koyarsanız daha sağlıklı olur çünkü uzun kanat ve kuyruk tüylerinin çıkmaması hastalığa işaret olabilir.

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Erkan bey bu konuda kesin konuşmak doğru değil, kuşunuz fransız tüy dökümü hastası (french molt) olabilir bu hastalığı bizzat kuşumda yaşadım. bahsettiğiniz gibi bu hastalıkta uzun kanat ve kuyruk tüyleri çıkmaz ve bu hastalık yavrularda belirtilerini gösterir sonradan olmaz çünkü genetik bi rahatsızlıktır,.sizde kuşum yavru diyorsunuz. Ama efekan kardeşimin de dediği gibi çıkabilir de onu bilemeyiz resim olmadan. Resim koyarsanız kesin cevaplar alırsınız

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben tek bir tüy sandım. Ancak bu pek iyiye işaret değil gibi.

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
kuş yavru ama ben başka yavrularda gördüm böyle kanadı kuyruğu olan yavru ilk defa gördüm bunu bana manisadan bir üretici sattı çok güzel kuş dedi ben aceleden kuşa bakmadım kutuya koydu bir arkadaşım görünce bunun kanatları kuyruğu çıkmaz kolay kolay dedi ne yapmamı öneririsiniz

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
eğer tahmin ettiğim şeyse sanırım çıkmaz. bende de var ve 6 aydır bekliyorum, çıkıyor rengi değişik oluyor ve dökülüyor. tüy diplerinde kararma oluyor.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kararak düşen tüylerle ilgili tedavinin konusu var forumda. Bakın bi isterseniz.

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Resimlerden yola çıkarak söylüyorum kuşunuzun fransız tüy dökümü hastası olmuş olma ihtimali yüksek maalesef.. Bu hastalıkta tüy çıkar çıkmasına ama tüy diplerindeki yapidaki protein eksikliği sebebiyle dökülür. Ben hasta büyük ihtimal dedim ama siz kesin bir şekilde öğrenebilirsiniz. Nasıl olacak o iş şöyle; kuşun kanadindan (bulunan en uzun tüy olması tercihtir) bir tüy kopararak tüy dibine bakın. eğer dipteki tüpe benzer yapida kurumuş kan varsa kuşunuz kesin hastadır ve tedavisi yoktur. Yanlızca protein desteği yaparak biraz daha rahatlatabilirsiniz..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu kuş fransız tüy hastası deil başlı başına başka bir hastalıktır bu sene çok görülmeye başlandı üreticilerde 2 tanede bende var kardeşleri normal bunlar problemli...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Saglikli hayvanlardan ancak saglikli yavru alinabilir !!!

Sagliklida hasta olabilir, bu yavrularinada yansir, ... ko$ullar saglikli olmaliki bu tür sorunlar olmasin, yani bu olacagi zaman zaten olacaktir, dikkat etmek gerek, her konuda !!!

Saygilar

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
üretiiciden herhangi bir açıklama alamadım ama bir arkadaşım görünce anne babası yolmuş olabilir dedi ve bu yaşta yolunduğu içinde kolay kolay çıkmaz dedi ama önemli olan üreticinin bunu bana vermesi hakkımı helal etmiyorum kuşuda birine hediye verdim gitti kuş bende değil artık