Yavru Kuşu Yumurtadan Çıktığı İlk Günden İtibaren Elle Besleme(Semih Görcüer)

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
O hortumları bisikletçilerde bulabilirsiniz..sibop hortumu olarak geçiyor..aldıktan sora kaynar suya atıp iyiice temizledikten sonra kullnamanızı öneririm..birde 15 günden küçük yavrulara kullanmamanızı öneririm..çok küçük oldukarı için yutmakta zoranıyorlar..15 güne kadar lastiksiz beslyorum daha sonra lastik kullanmaya başlıyorum ben..lastikle beslemek çok daha pratik ve hızlı oluyor..ztn 15 günden sonra lastiği kendi yutmaya başlıyor..hiç zorlanmadan besleniyorlar..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben baktım bir iki bisikletçiye de artık kullanmıyorlarmış öyle dediler. Peki küçük yavruların kursağına nasıl veriyorsunuz mamayı?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok teşekkür ederim gayet net bir video. Yalnız o canavarlar nasıl yiyor o mamayı öyle biri az daha hortumu yiyecekti diğeri neredeyse şırıngayı :) Benimkilerin ben gagasını zor açıyorum benim minikler nazlı herhalde. Aç oldukları halde ağızlarına zorla sokuyorum ben mamayı. Maşallah sizin miniklere.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
1- Anneleri ve baba yavrulara bakmıyor yada ölmüş , kaçmış v.s.durumlarında yani zaruri durumlarda siz yavruları doğumundan son anına kadar ve hatta anne ısısını sağlamak için kuvez teknolojisini geliştirerek , bakımını sağladığınızı düşünelim..YAVRULARA YEM KIRMAYI NASIL ÖĞRETİYORSUNUZ??

2-rica etsem yeni doğmus 1-2 günlük yavruya nasıl enjekte ettiğinizin videosunu paylaşabilirmisiniz?daha sağlıklı öğrenmek ve bilinçlenmek için.bende uyguladın ama yanlısmı yaptım.sonucta pankreası yok yeni doğanların.enjekte edilen mamayı ne dozda vermek gerekiyor?

3- Yavrulara bizim enjekte ettiğimiz mama karışımından farklı olarak sizin su an kullanmakta olduğunuz yurt dışından ithal anne kursak sütü v.s. ihtiva eden mamanızı paylaşmanız mümkünmüdür?

çalışmalarınızda başarılar dilerim.

ek olarak mehtap hanım şırınganın ucuna takılan lastiği bir ara bende bulamadım.bakır ince elektrik telinin kablosundan telini çıkardım dıs kablo plastiği hem elastik hem sırınganın ucuna tam oluyor. ben bu şekil yaptım.hali hazırda kullanıyorum ihtiyaç olduğu zaman.

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
Selam Doğan abi..
Olayın en zor kısmı yavrulara yem kırmayı öğretmek konuyu açtığınız için saolun ondanda bahsedeyim..

Yem kırma olayında bildğiniz gibi annenin veya babanın bi katkısı yoktur normalde..zamanı gelince kuş yuvadan atlar ve kendi başına kalır aç kalıncada derhal yeme yeme yönelir..

Ama elle büyütüğünüz kuşlar yeme yönelmiyor hemen maalsef..o yüzden izlemeniz gereken iki yol var..

Öncelikle kuşun tüm vucudu tüyle kaplanana kadar ztn küvezde besliyorum..vücut tamamen tüyle kaplanınca hiç açık kalmayacak şekilde yani bu en az 30 gün sürüyo ztn aynen yuvadaki kuşlarda olduğu gibi..daha sonra kuşları kafese alıyorum..

Sölediğim gibi 2 yol var;

birincisi aç bırakmak ki bu yolu tercih etmiyorum çünkü sürekli sizden yem bekliyor yeme yönelmiyo..daha sonra güçsüz düşüyo..

ikincisi yemi aynen küvezdeki gibi vermeye devam ediyorsunuz vede kafesin tabanına aklınıza gelebilecek her türlü tohumu seriyosunuz..ben perilla,kabuksuz darı,ince kabuklu darı,yulaf,kanarya yemi yani aspur,keten tohumunlarından oluşan karışık yemi seriyorum..
ztn ben besleğim için karnı tok olan kuş daha hareketli ve meraklı oluyo..ilk gün biraz tırtılıklıyo ama yemiyor..ikinci gün biraz kırmaya başlıyo..daha soraki günlerde tamamen kursağını doldurmaya başlıyo..hergün sabah ve akşam kursak kontrolu yapıyorum..eğer biraz yem kırmaya başladıysa şırıngayla verdğim yemi azaltyorum..günde 5 sefer verdiğim yemi sadece sabah ve akşam basıyorum kursağına..daha sora kursak tamamen normal yemle dolmaya başlayınca kesiyorum yemi..uyduladığım yöntem bu..
kuşa göre de değişiyo durum..bazısı ilkgün kırmaya başlıyor bazısı daha geç öğreniyo..bazısı sadece aspur yiyo bazısı sadece yulaf..

şimdiye kadar sadece tek bi kuşta sorun yaşadım..bi jumbo yavrusuna 15 gün yem kırdıramadım..ama söledğim gibi şırıngayla yem vermeye devam ettiğim için sorun olmuyo..gayet sağlıklı bi şekilde yeme düştü 15 gün sonra..her kuşun kişiliği farklı oluyo..ona göre hareket etmek lazım..

Kullandğım yeme gelince ztn yazmıştım ismini daha önce size yazdığım mesajda..kursak sütü olarak satılmıyor fabrikasyon olarak üretilen yem..içinde kuşun ihtiyacı olan tüm besinler probiyotik ve de enzimleri barındırıyo..daha önce sölediğim gibi bilimsel olarak hazırlanmış bi yem..

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
Video Paylaşırım tabi abi..şuanda elimde 1-2 günlük yavru yok büyüdüler hepsi..olunca ilk günden itibaren nasıl besleğimi ve gün gün gelişimi gösteren videolar paylaşacağım..ztn son paylaştığım videoya bakarsan ordaki en küçük yavruyu besledğim gibi besliyorum..ilk gün biraz zor oluyo tabi..damla damla veriyorum..2.gün kendi yemeye başlıyor zaten istekli bişekilde..

Şu an gıda mühendisliği öğretim görevlileriyle yapay sindirim gerçekleşitrmeye çalışyoruz..yani kursak sütü yapmaya çalışyoruz..yemi kendim üretmeye başlıcam inş..gelişmeleri sizlerle de paylaşacağım allah izin veririse..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ben baktım bir iki bisikletçiye de artık kullanmıyorlarmış öyle dediler. Peki küçük yavruların kursağına nasıl veriyorsunuz mamayı?
hala bası bisikletçilerde kullananlar var biraz daha araştırmanız lazım
almışken 1m felan alın uzun süre yeterli oluyor
ve en ideailde sibop lastiğidir..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Semih GÖRCÜER' Alıntı:
Mehtap Hanım sizin için bir video hazırladım..çekim için kusura bakmayın..ilerde daha profesyonel videolar yayınlayacağım..videoda da hem lastikli şırınga ile hemde düz şırınga ile nasıl mama verdğimi göstermeye çalıştım..

http://www.youtube.com/watch?v=BaGZ-ZD9vJI&list=UUs0d-63WkBiTDCDooyJpGJw
tebrik ederim gayet başarılı yapmışsınız
zarar vermeden, incitmeden mamaları kursağa basmışsınız tebrikler....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Çok teşekkür ederim gayet net bir video. Yalnız o canavarlar nasıl yiyor o mamayı öyle biri az daha hortumu yiyecekti diğeri neredeyse şırıngayı :) Benimkilerin ben gagasını zor açıyorum benim minikler nazlı herhalde. Aç oldukları halde ağızlarına zorla sokuyorum ben mamayı. Maşallah sizin miniklere.
alışmaya bağlı bir durum
yavru zaten alışmış durumda şırıngayı hiç yadırgamıyor
bu tür yavrulara mama basacağınız zaman, bir düdük, zil veya bir parmak şıklatma yapıp sonra mama verirseniz
kuş büyüdüğünde omuzunuza alıp sokakta bile rahatça dolaşabilirsiniz
uçup başka bir yere konduğunda alıştırmış olduğunuz düdük, zil veya parmak şıklatma v.b. yaptığınızda kuş direk olarak yanınıza geliyor yani tamamen evcil oluyor
bu yazdıklarım kuşlarını evcilleştirmek isteyenlere...
(not denenmiş ve hala yapılmaktadır)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Baştan sona okudum Tebrikler valla çok iyi. Bunu herkes denemeli ve de yapmalı.  Malum Jumbo lar çok bakıcı olmuyor anne babaya destek için bile yapılabilir

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Semih GÖRÜCÜER kardeşim faydalı bilgileri forumda paylaşıma sunduğun için teşekkür ederim.Yapay Kursak sütü üretimi projeniz gerçekten güzel olur.Geliştirilerek Üretilecek Bu tür bir malzeme Muhabbet Kuşu üreticilerine de son derece faydalı olacaktır.Paylaşımlarınızı takip ediyorum. Projenizde ve çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bende tebrik ederim 10 numara çalışma olmuş.
Bu yaz bende 3 sultan yavrusu büyüttüm yanlız yeme düşmeleri zor oldu.Ben tohum değil önlerine diğer kuşlara verdiğim mamadan koydum.Bir kaç gün sonra mamayı hiç affetmediler koyduğum gibi çöküyorlardı başına.Yanlız tohumlara ilgi 0'dı.  2 aylıkken yeme düştüler.

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
Yeme düşen son kuşlarım:

5 kardeş.. anneleri ölmüştü baba yalnız bakıyordu aldığımda..maşallahı eksik etmeyin..

Eve getirdiğim gün..

Son halleri..

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
Show jumbo yavru maşallahı eksik etmeyin..

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Emeğinize sağlık gerçekten bu yavruları elle beslemek çok zor. Sabır gerekiyor.

semihsel

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Görcüer
Arkadaşlar sınavlar iş güç konuyla ilgilenemedim..elimde büyüttüğüm son yavru..fotolar ve besleme videosu..

Kuş 2 günlükten itibaren bende..

Elle besleme videosu

http://youtu.be/dIyF9P0oqdc

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Maşallah kulaktan dolma değil araştırarak yapılan uygulamalar. Sizin gibi kardeşlere ihtiyaç var. Tebrik ederim.