Yavru Kuşu Yumurtadan Çıktığı İlk Günden İtibaren Elle Besleme(Semih Görcüer)

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba ben bu sibop lastiğini hiç bir yerde bulamadım bisikletçilerde de yok. Alternatif ne kullanabiliriz yada küçükçekmece tarafında bana temin edebilecek kimse varmı.

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
aradaşlar bende arıyorum ama bulamıyorum bir tedarikci bulsak çok güzel olucak

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba Hayri Bey ben dün tesadüfen bir bisikletçide buldum, adam tanıdık olduğu için verdi yoksa satmıyorlar artık bu lastikler pek kullanılmıyormu, 40 cm lik bir parçayı 5 tl ye aldım. İnternette var bir sitede ordan getirtmek lazım aslında metresi 1 tl falan normalde. İkitelli de bisiklet yedek parçası satan bir yerden almış bu bisikletçi abimiz. Ama bulması gerçekten zor.

Emre42

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Zavazar
Arkadaşlar yazılanlar dikkatimi çekti. Şu an da 30 takım kuşum var. bu kuşlardan ilk yavru aldığım stresli bir dişi kuluçkadan sonra yavrularına bakmadı! hemen hemen aynı dönemde kuluçka yapan diğer bir takımımda yavru seçti 2 yavrusuna hiç bakmadı. Nadirende olsa el le besleme yapıyorum, bu gibi durumlarda. Yavruların fotoğrafınıda paylaştım. Ben bu kuşlara mısır unu bebelak 8 tahıllı sütsüz bebek maması. Bebe biskübisi piriç nişastası diazme 256 mama katkısı nekton_s nekton_e ile şırınga maması yaparak besliyorum. tahminim sıcaklık da 31 derece yavrulugun. oda sıcaklığı 26_28 derecelerde yumurtadan çıktığından beri el beslemesi denebilir. Allah alacak nefesini yazdıysa bir şekilde alıyor yani biz sadece sebebini işliyoruz. mamanın suyunu kaynatıp 45derece ısıya düştükden sonra termosa koyuyorum.  o su ile 2 gün mama yapıyorum. bye

furkan527

Yeni Üyemiz
Adı
furkan
Soyadı
ak
O ucundaki aparatı ben şu yöntemle yaptım besleyecek arkadaşlara yardımcı olur... Normalde o aparatın fiyatı 10 tl den aşağı değil ;
Malzemeler ;
-Bir tane defter atacı (renkli kabuğu gerekli)
-Bir tane şırınga (iğne 5 ml)
-Kargaburun veya pense
-Japon yapıştırıcısı

Resim ;

Yapılışı ;
İğnenin sivri yerini penseyle kesin kestikten sonra ucu kapanacak ucunu penseyle hafif sıkarak açın içinden üfleyin ki hava geldiğinden emin olun sonra işlemlere devam edin, iğneyi 45 derece yamultun (yavaş büke büke yamultun, direk yamultunca kırılır). Sonra atacın kabugunu soyun ve yarısını iğneye geçirin, ve japon yapıştırıcısıyla eklem yerini japonlayın.

ÖNEMLİ NOT : 45 derecelik yamukluğun uzunluğu 2 cm'yi geçmesin (midesine kadar sokarsınız sonra deler).