yavru kuşum ellerimde öldü

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
30 günlük yavru kuşu anne babasından ayırmıştım tekrar yumurtladıkları için şırıngayla kendim beslemeye başlamıştım.az önce ellerimde öldü yavrucuk ciğerine kaçmış olabilirmi mama yada strese girip korkudan ölmüş olabilirmi.kendimi çok suçlu hissediyorum Rabbim affetsin inşallah :(

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Erkek kızıştığı zaman yavrulara zarar verebiliyor ben böle durumlarda yavruyu değilde yavru yem kırmaya başlayana kadar erkeği ayırıyorum.

vlknglc

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
GÜLEÇ
bende ayırcaktım erkeği ama çiftleşmeye başlamışlardı dişiyle dişide yumurtlamaya başlamıştı dölleme devamı için yavruları aldım yanlarından 32 günlükken.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Remzi DEMİR' Alıntı:
Erkek kızıştığı zaman yavrulara zarar verebiliyor ben böle durumlarda yavruyu değilde yavru yem kırmaya başlayana kadar erkeği ayırıyorum.
yapılması gereken de bu

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Volkan GÜLEÇ' Alıntı:
30 günlük yavru kuşu anne babasından ayırmıştım tekrar yumurtladıkları için şırıngayla kendim beslemeye başlamıştım.az önce ellerimde öldü yavrucuk ciğerine kaçmış olabilirmi mama yada strese girip korkudan ölmüş olabilirmi.kendimi çok suçlu hissediyorum Rabbim affetsin inşallah :(
aynen dediğin gibi ciğerlerine kaçırmışsın kardeşim mamayı...kuşun gagasının sağ tarafından aşağı basman gerekir yani yüzü sana dönükken sol taraf...inş bidaha başına gelmez ama gelirse bilgin olsun.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Başınız sağolsun elle besleme konusu açmıştım hiç böyle sağ taraf sol tarafta bilmiyordum kimseninde aklına gelmedi aman sağ taraf dikkat et diye uyarmak, kaybettim kuşları sırf böyle yanlış bastım sanırım o yüzden.
Aslında elle besliyorum diyeni uyarmak lazım şimdi öğrendim ama o zaman bilmiyordum halbuki kumru filan bakmıştım, kanarya yavrusu beslemmiştim elle  onlarda bir şey olmadı demekki tesadüf yaşamışlar.
Aman Uyaralım yeni elle besleyenleri bundan sonra.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
ozel şiringalar var keşke onlardan kullansaydın mamayı direk kursaga basıyosun