Yavru kuşun ayakları çarpık, tedavisi nedir?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Yaklaşık 13 günlük olan bir yavrunun ayaklarının çarpık olduğunu farkettim arkadaşlar. ayaklar yan tarafa doğru gereğinden fazla açılıyor ve kuş ayaklarını çok zor normal duruma getiriyor. bunun tedavisi var mıdır? varsa nasıl yapılır? erkenden bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
erkenden farketmen guzel olmus umarım düzelır kusun ayakları.sıtede degısık tedavı yöntemlerı mevcut bıraz arastırısan bulursun.öncelıkle sunger benzerı bı madde bul kucuk bır parca.yan yana kucuk delık ac kusun ayakları gecebılecek sekılde.dıkkat et kusun poposunu kapatma.sonra yuvalıga yan bır sekılde koy ayakları yere basmasın.arada kontrol edersen yavruyu guzel olur cunku anne baba degısıklıgı farkedıp sungerı cıkarmaya calısabılır veya yavru hareket ederken cıkabılır cıkarsa tekrar yenıle sungerı.ayrıca böyle durumda anne yavruyu bakmayabılır yavrunun kursagını kontrol etmen guzel olacaktr.ben kurtarmadım gec farkettım.umarım en kısa zamanda duzelır yavrunuz.

saygılar

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
teşekkür edrim hüseyin bey. bu yöntem bana biraz zor geliyor. yuvada bundan başka 3 yavru daha var ve anne yuvaya karşı çok titiz. ya yuvaya girmezse terkederse ne yapacağımı bilmiyorum. kuşları 3 gün önce aldım gaga taşı yoktu sanırım kalsiyum eksikliğinden kaynaklı bir durum. gaga taşını getirir getirmez taktım. ama demekki faydası olmamış. biraz gözlemledim de daha önce gördüğüm çarpık bacaklar kadar ileri dereceye gelmemiş. diğer yavrulara yaslanıp uyurken ayaklarını düzelte biliyor. şuanda kalsiyum miktarını artırırsam sorun çözülebilir mi?birde kalsiyum için neler yapmalıyım? gaga taşı yetersiz gelmiş demekki.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Atilla bey Hüseyin beyin yazdıklarına katılıyorum geç kalmadan yazdığı sünger tedavisini uygulamanız lazım zaman ilerledikçe bu bu yöntemde fayda etmez internette videoları resimleri var