Yavru muhabbet kuşlarının ayağındaki dışkı yapışması

berebey

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kaymaz
s.a  üstatlar arkadaşlar  yavruluğa talaşı geç koymamdan kaynaklanan,yavru muhabbet kuşlarının ayaklarına yapışan dışkı problemini nasıl çözebilirim bilgilendirebilen arkadaşlara teşekkürler.. dışkı ayaklarını kaplamış çok kurumuş sert bir hale gelmiştir.zarar vermekten korkuyorum

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yavrular çok ufak değilse ılık suyla kuruyan dışkıları  temizleyebilirsin Kolay gelsin

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
ben öyle durumlarda yavruyu elime alıp ayağını ılık suya batırıyorum temizliyorum

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
zamanla kuruyup dokulur bence rahatsız etmemende fayda var

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
tezek topağını bir miktar sıkıp ezerseniz kendiliğinden düşer.

berebey

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kaymaz
tşkürler deneyeceğim.. bu arada ilginç bişey paylaşmak istiyorum ben çifthanede 2 çift muhabbet kuşunu evimde bakıyorum 2. nci çifti geçen ay sağlam bir üretici arkadaşımdan almıştım gelir gelmez 1 ay sonra yumurtladı yavruları çıktı işin ilginç yani hemen yan kmşusu olan 2 senedir beslediğim ilk  çiftim ( erkek olanı 4 yaşında 25  kelime konuşuyor) hiç yavru yada yumurta yapmazdı .şu an altlarında bir yumurta var bu sabah olmuş şu aralar 2 yumurta hazırlıında ve çiftleşmeye başladılar.nedenini  yeni gelen çiftin yumurta yapıp yavru büyütmesine bağlıyorum ..kıskançlık oalbilirmi

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Murat KAYMAZ' Alıntı:
tşkürler deneyeceğim.. bu arada ilginç bişey paylaşmak istiyorum ben çifthanede 2 çift muhabbet kuşunu evimde bakıyorum 2. nci çifti geçen ay sağlam bir üretici arkadaşımdan almıştım gelir gelmez 1 ay sonra yumurtladı yavruları çıktı işin ilginç yani hemen yan kmşusu olan 2 senedir beslediğim ilk  çiftim ( erkek olanı 4 yaşında 25  kelime konuşuyor) hiç yavru yada yumurta yapmazdı .şu an altlarında bir yumurta var bu sabah olmuş şu aralar 2 yumurta hazırlıında ve çiftleşmeye başladılar.nedenini  yeni gelen çiftin yumurta yapıp yavru büyütmesine bağlıyorum ..kıskançlık oalbilirmi
Maşallah bu işler 1-2 derken çoğalır gider
Kıskançlık değilde üremeyi tetikleyici unsur gibi düşünün, malum bu kuşlar sürü kuşu
Kuşların ayağını arkadaşların dediği gibi ılık su ile yumuşatıp temizlersen iyi olur hem daha hareketli olurlar hemde bacakları iyi gelişir.