Yavru Muhabbet kuşu ele nasıl alıştırabilirim :)

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
öncelikle merhaba arkadaşlar...

Babamın 1. bucuk ay önce annesinden ayrılmış bir muhhabet kuşu getirdi kendisi geldiğinde 1 aylıktı sanırım tüyleri pofuduk pofuduk ısırsa bile açıtmayan sevimli ve oyuncu gözleri ise sipsiyahtı bilidiğimiz yavruydu suan 2 bucuk aylık .

Bu yavrumuz elden hiç kaçmazdı ne varki ben ona "HAYIR" kelimesini öğretene kadar. :( elime veya omzuma her konduğundan o kelimeyi öğretebilmek için hem ittirip hem söylüyodum bu şekilde biraz elden kaçmaya başladı bende bu olayı kestim 1/2 hafta sonra yine bizi öpüp oynuyorduk fakat annemin arkasından açık kapının üstüne kondu annem kapıyı kapatınca ayağında parçalık kırık meydana geldi veterinere götürdük ve cok afacan ve oyuncu olduğu için büyük olasılık yanlış kaynama yapıcak dedi ve öyle oldu ayağı yanlış kaynadı ama hiç sorun cıkmıyordu ve eskisi gibi hiç fark edilmiyordu.

Tam kaynadı dedik,şarj olan tel. kablosunda yukarı cıkar iner neşesi yerinde olan bi akşam valla iyileşti dedik nazar deydi! ve hemen ertesi günün sabahı annem üzerine basmış ama hemen ayağını çekince hayvan ölmedi ama kaynamış olan ayağı incinmiş veterinere götürdük 1/2 haftaya kadar iyileşir dedi.

Nitekimde iyileşti ve şimdi Cici kuş,Babacık,Çapkın diyor :D :D  özellik benim gel babacık dediğimde ne işle meşgul oluyorsa bırakıp bana geliyor bizleri öpüyor oyun oynuyor bizle :D ama biraz öpsek veya elimizi getirsek hala bir tedirginlik ve kaçma var

Sizlere şu sorum var değerli dostlar.

------Bu kuşumun başından geçenleri anlattım(Stres vs. bişiler anlayabilirsiniz) sizler bana bu kuşumun elden kaçmaması için ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?

Berkan Pekbilek

Üyemiz
Kuşun başından kötü olaylar geçmesine rağmen sevecenliğini kaybetmemesi güzel bi olay tabiki.Benim kuşum bana geldiğinde 50 günlüktü ve ele alışkındı.Evde olduğum süre içersinde hep kafesinin dışında olurdu kapısı açık olurdu girer çıkardı.Bana daha çok alışmasını elimden yem yedirerek sağladım ve hiçbirzaman avucumun içinde onu sıkıştırmadım.(zorunlu durumlar hariç;kanatlarının altına ilaç sıkmak için bir kere onu avucumda sıkıştırmıştım.)Yanıma geldiğinde onu hiç kovalamadım,parmağımı uzattığımda kendisi geldiği için bu hiç bir zaman sorun olmadı.İkinci aşama olarak ona istediğim zaman kafesine girmeyi öğretmiştim bir elimde parmağımda duruken diğer elimle kafesinin kapısına tıkladığımda hemen kafesine girer(Yeni çıkmış dahi olsa.)Ona ismiyle hitap edip dikkatini çektikten sonra parmağımı şıklatırım ve hemen elime konar.Size tavsiyem ilk olarak onu kovalamamanız ve biraz daha dikkatli olarak ona istemeyerekte olsa zarar vermemenizdir.Devamı zaten ona sevginizi gösterdikçe gelecektir .. :)

DEDE

Takipçi Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
DEDE
kuşun ne acıklı bi hayatı varmıs ya :):) kuşa hayat gülme şansı vermemıs gibi gelen vurmus giden vurmus :):)