öncelikle merhaba arkadaşlar...
Babamın 1. bucuk ay önce annesinden ayrılmış bir muhhabet kuşu getirdi kendisi geldiğinde 1 aylıktı sanırım tüyleri pofuduk pofuduk ısırsa bile açıtmayan sevimli ve oyuncu gözleri ise sipsiyahtı bilidiğimiz yavruydu suan 2 bucuk aylık .
Bu yavrumuz elden hiç kaçmazdı ne varki ben ona "HAYIR" kelimesini öğretene kadar.
elime veya omzuma her konduğundan o kelimeyi öğretebilmek için hem ittirip hem söylüyodum bu şekilde biraz elden kaçmaya başladı bende bu olayı kestim 1/2 hafta sonra yine bizi öpüp oynuyorduk fakat annemin arkasından açık kapının üstüne kondu annem kapıyı kapatınca ayağında parçalık kırık meydana geldi veterinere götürdük ve cok afacan ve oyuncu olduğu için büyük olasılık yanlış kaynama yapıcak dedi ve öyle oldu ayağı yanlış kaynadı ama hiç sorun cıkmıyordu ve eskisi gibi hiç fark edilmiyordu.
Tam kaynadı dedik,şarj olan tel. kablosunda yukarı cıkar iner neşesi yerinde olan bi akşam valla iyileşti dedik nazar deydi! ve hemen ertesi günün sabahı annem üzerine basmış ama hemen ayağını çekince hayvan ölmedi ama kaynamış olan ayağı incinmiş veterinere götürdük 1/2 haftaya kadar iyileşir dedi.
Nitekimde iyileşti ve şimdi Cici kuş,Babacık,Çapkın diyor
özellik benim gel babacık dediğimde ne işle meşgul oluyorsa bırakıp bana geliyor bizleri öpüyor oyun oynuyor bizle
ama biraz öpsek veya elimizi getirsek hala bir tedirginlik ve kaçma var
Sizlere şu sorum var değerli dostlar.
------Bu kuşumun başından geçenleri anlattım(Stres vs. bişiler anlayabilirsiniz) sizler bana bu kuşumun elden kaçmaması için ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
Babamın 1. bucuk ay önce annesinden ayrılmış bir muhhabet kuşu getirdi kendisi geldiğinde 1 aylıktı sanırım tüyleri pofuduk pofuduk ısırsa bile açıtmayan sevimli ve oyuncu gözleri ise sipsiyahtı bilidiğimiz yavruydu suan 2 bucuk aylık .
Bu yavrumuz elden hiç kaçmazdı ne varki ben ona "HAYIR" kelimesini öğretene kadar.
Tam kaynadı dedik,şarj olan tel. kablosunda yukarı cıkar iner neşesi yerinde olan bi akşam valla iyileşti dedik nazar deydi! ve hemen ertesi günün sabahı annem üzerine basmış ama hemen ayağını çekince hayvan ölmedi ama kaynamış olan ayağı incinmiş veterinere götürdük 1/2 haftaya kadar iyileşir dedi.
Nitekimde iyileşti ve şimdi Cici kuş,Babacık,Çapkın diyor
Sizlere şu sorum var değerli dostlar.
------Bu kuşumun başından geçenleri anlattım(Stres vs. bişiler anlayabilirsiniz) sizler bana bu kuşumun elden kaçmaması için ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?