Yavru muhabbetim

ICaLLDeaTh

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sarıkaya
Selam forumdaşlar yaklaşık 2 gün önce 1.5 aylık muhabbet kuşu aldım.Getirdik eve iyi güzel maaşallah pek tatlı ama çok ürkek mesela ben varken pek yem yediğini görmedim.Dün akşama doğru biraz yedi başkada yemedi.Ayrıca ben 4 defa yakalayıp kafesten dışarı çıkarttım,duvarlara felan çarptı yavrucak zaten kendi çıkmak istemiyo.Alıştırmak için ne yapmam lazım çok ilgileniyorum konuşuyorum ama  crying

Uploaded with ImageShack.us

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty

Önce forum kurallarına uygun şekilde isminizi düzeltiniz...

kuşunuza gelince kuşlar 1 günde yerlerine alışamaz kuşa en az 20 gün verin kuş size ve çevreye alışsın eğer kuşu alıştırmak istiyorsanız kesinlikle avucunuza almayın yakalamaya çalışmayın kuş etrafa ve size zaman geçtikçe alışacaktır dediğim gibi en az 20 gün bekleyin bu süreçte kuşu kafesten dışarı bırakmayın rahatsız etmeyin ve elinize almayın 20 günden sonra kuşunuz size yavaş yavaş alışır elinizede avuçlayarak değil elinizi yanaştırın veya avucunuza yem alıp avucunuzda yemesini sağlayın alışacaktır.kuşu ürkütecek hareketler yapmayın rahatsız olursa size yakınlık göstermez.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty

Önce forum kurallarına uygun şekilde isminizi düzeltiniz...

kuşunuza gelince kuşlar 1 günde yerlerine alışamaz kuşa en az 20 gün verin kuş size ve çevreye alışsın eğer kuşu alıştırmak istiyorsanız kesinlikle avucunuza almayın yakalamaya çalışmayın kuş etrafa ve size zaman geçtikçe alışacaktır dediğim gibi en az 20 gün bekleyin bu süreçte kuşu kafesten dışarı bırakmayın rahatsız etmeyin ve elinize almayın 20 günden sonra kuşunuz size yavaş yavaş alışır elinizede avuçlayarak değil elinizi yanaştırın veya avucunuza yem alıp avucunuzda yemesini sağlayın alışacaktır.kuşu ürkütecek hareketler yapmayın rahatsız olursa size yakınlık göstermez.
+1

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Furkan Beyin dediği gibi kuş önce ortamına alışmalı bu da en az 1 hafta sürer. Kuşu ürkütmeyecek bi  mesafeden onunla konuşun,hergün bu mesafeyi kısaltın zamanla size alışır...  muhabbet kuşları onlara sessizce yaklaşılmasını sevmez.

Daha sonraki aşamada ise avucunuza yem alın ve yavaşça kafesin içine sokun, kuş önce çırpınacaktır. Kuş sakinleşinceye kadar elinizde yemle bekleyin ve kuş kaçıor diye elinizi kuşa yaklaştırmaya çalışmayın. Kuşunuz yemi bunu ilk yaptığınızda yemeyecektir. Sizin yapmanız gereken bunu hergün kuşu sıkboğaz etmeden yapmanız.Ta ki kuş kendi isteğiyle elinize çıkana kadar. Kuş elinizden bir kere yem yedimi size alışmaya başlar ve aranızda bir bağ oluşur, siz bu bağı zedeleyecek davranışlarda bulunursanız (elinize alıp tutmak gibi)  kuşu evcilleştirmez hırçınlaştırırsınız... Kuş elinize çıktıktan sonra ise yavaşca kafesinden çıkarın onunla sürekli konuşun (yüksek bir ses tonuyla değil).... Kuş hemen kafesine geri dönmek isteyebilir, bu durumda yılmadan önceki aşamalara dönmeli ve onun güvenini kazanmalısınız.

Şunu da unutmamak gerekir ki bazı kuşlar 2 günde bile alışıyor. bazıları 1 ayda sabretmek lazım....

ICaLLDeaTh

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Sarıkaya
Çok teşekkürler elimi kafesin içine sokup göğsünü okaşamaya çalışıyorum biraz kaçsada 5-6 saniye okşatıyo sakin ol felan diyorum inş alışır.