yavru ölümleri

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş

][/img]

][/img]
iyi akşamlar abiler...1 ay önce eş tutan 2 eşimde yavru ölümleri başladı.2 kafesteki kuşların hepsini ilk yavruları bir ksfeste 8 yumurta vardı 7 si çıktı 4 ü öldü.Diğer kafeste 6 yavrudan 5 i öldü.yavrular 3-4 günlükken ölüyorlar.Ölülerin burun kısımlarında kızarma var karınarı siyah genelde kursakları doluydu.Bu kuşlar ahşaptan yaptığım yen bir kafeste duruyor kafesin yeni olması etki edermi? birde diğer kafeslerimden farklı olarak yuvalara yarım santim genişliğinde 3 delik açtım bunun etkisi olurmu ?sizlere bir danışmak istedim şimdiden teşekkürler

erken

Yeni Üyemiz
Adı
ekrem
Soyadı
hekimoğlu
geçmiş olsun bendede aynı sorun var sordum soruşturdum bitten olur diyorlar

amurata

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AKŞEN
aynı sıkıntı bendede var yaklaşık 50 yavru kaybettim böyle. kursakları dolu 4-10 günlük arası ölüyor yavrular bi çözüm bulamadım.

balzac

Üyemiz
Adı
FUAT
Soyadı
ATAMAN
nacizane fikrim dezenfekte etmenızde fayda var.gozle gorünmeyen bakteriler yavruların bagısıklık sıstemı zayıf oldugu icin ancak 3 5 gun dayanabılıyorlar.her kuluckada dezenfekte sart.ayrıca kulanmıs oldugunuz ahsap malezemdende kaynaklanıyor olabılır zamanında kulanımı sırasında belli bir bakteri veya vurus buluna bılır.yuvalıgı degıstırıp bırde oyle deneyın derım.yada dezenfekte edin

mezarcı58

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
KUZU
gardas malum kis ayindayiz anne baba o kadar yavru ya bakamayacagin dan yavrularin ustune yatmadigin dan ölüyorlar.

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
sağolun.Bit olav,cağını şu nedenle tahmin etmiyorum üretimhane çok yeni ayrıca bu kuşların kafesini yeni yaptık daha bir ay oluyor ve ilk olarak eş bu iki eşi attım kafese.talaş kullanıyorum oda yeni geldi.dezenfektanı düzenli olarak kullanıyorum(vanodin) bit kontolü yaptım gözle görünen yoktu.ançlardada herhangi bir sıkıntı yok.sıcaklıktan şüpelendim 20 c altına hiç düşmüyor.kafes kapıya yakın yerde duruyor kapı açılıyorken biraz fazla ses cıkıyor bu sesten etkilenip anaçlar yavruları eziyor olabilirmi sizce ?

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Fuat ATAMAN' Alıntı:
nacizane fikrim dezenfekte etmenızde fayda var.gozle gorünmeyen bakteriler yavruların bagısıklık sıstemı zayıf oldugu icin ancak 3 5 gun dayanabılıyorlar.her kuluckada dezenfekte sart.ayrıca kulanmıs oldugunuz ahsap malezemdende kaynaklanıyor olabılır zamanında kulanımı sırasında belli bir bakteri veya vurus buluna bılır.yuvalıgı degıstırıp bırde oyle deneyın derım.yada dezenfekte edin
Yine siteden Onur hocamızın aynı sorunla karşılaştığı ve araştırmalar yaptığımız bir konu bu. Ölümleri dezenfekte ile durdurduğunu söyledi. Yem kovasından tutunda, yemlik, suluk, kafes altları, tünekler v.s. herşey dezenfekte edildi dedi ve ölümler durdu dedi... Baştan aşağı temizlik yani... Zaten vardığımız sonuçta buydu sebep yokken herşey yolundayken neden olsun? Mikrop ve bakteri tabiiki

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
sitede yavru ölümü diye aratın  daha öncedende bu türden konular mevcud o konuları okumanızı tavsiye ederim. kurtulmak  istiyorsanız bu dertden

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
çok geçmiş olsun ,
bence işe dezenfekte ile başla ,
yemden tut , içtikleri sulara kadar her sebep ola bilir.Her şeyi tek tek gözden geçir
İnşallah tekrarlamaz kötü bir şey.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
yavruların kursakları dolu diyorsun .birde kapının sesinden bahsediyorsun .bak şimdi eğer yavrularda darp varsa ezilme yani .sesten etkileniyor olabilir .ama darp yoksa ve yavruların ölüleri siyah oluyorsa bakteri sıkıntın vardır dezen yapman lazım.aynı sorunlarla bende karşılaştım kursakları dolu olanda vardı boş olanda vardı komple kümesi temizledim ve vanodin kullandım çok şükür şu an bir sorun yok.ama yazın genelde oluyor havalandırman iyi olsun dezenfektan yap bişey olmaz .hayırlı üretimler