YAVRU ÖLÜMLERİNİN SEBEPLERİ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
S.a arkadasLAr son zamanlarda bir cok üretici arkadasımızın hatta benim basımada gelen yavru ölümlerinin bir kac sebebini acıklıyorum..
1.si özelikle kuslarımıza verdigimiz mamalar ve bu mamaların gereginden fazla bir sekilde cok vermemiz ve kafeste mamanın uzun süre durması.. ve mamaların kalitesi..mamanın maksimim kafeste durma süresi 12 olmalıdır.. 12 saat gectikten sonra nemlendirilmis bayat ekmek hemen küfleniyor.. kuslarda bunu yedikten sonra yavrulara kusuyor.. yavruların bagısıkları küf mantarı nedeliyle cöküyor..
küf mantarı kursaga yerlesiyor yavrular yemek yiyemiyor.. küf mantarı bagısıklıga yerlesince yavruların bagısıkları cöküyor ve kursakta dolu yemle beraber yemi ögütemiyor ve ölüyor..
anaclar ise bagısıklık sistemi guclu olanlar etkilenmiyor.. biraz strese girmis ve bagısıklıgı biraz zayıf olan anaclar bile bu hastalıga yenik dusuyor..
2.si kümesimizi metre kare hesabı yapmadan cok fazla sayıda kuş koymamız.. ve bu kuslar icin havalandırmaların yetersiz kalması.. kafeslerin ve yuvalıkların birbirine cok yakın olması
ve kümeste temiz hava girisi ve kirli hava cıkıslarımızın sistemik olmamasıdır..yuvalıkların havalandırma deliklerinin olmaması.. sırf mikroplar ölsün diye yuva iclerine fısfısla sıktıgımız dezenfektanların yuvayı ıslak ve nemli hale getirip küf mantarını yine aynı sekilde yuva icinde azdırmasıdır..
şu ana kadar gozlemledigim ve edindigim bilgiler bunlardır..bu sekilde yavru ölümleri olan kümeslere hicbir sekilde antibitoyik etki etmez..
tedavi antifungaldır..
SaygıLAr..

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Behsat abi çok doğru tespitler yapmışsın bilgi paylaştıkça çoğalır teşekkürler.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Çok faydalı tespitler. Forumda böyle paylaşımcılığın artmasını diliyor saygılar sunuyorum.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Haklısınız behzat bey özellikle sıcaklığın 35-41 derece arasında gezdiği şu son günlerde (konya için söylüyorum) mama içeriğini az tutmakta fayda var ben şahsen ; az cici bebe-ekmek-yulaf unu soya unu ve havuç veriyorum şu an için yumurtayı tamamen kestim...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Teşekkürler paylaşım için. özellikle 2 ci konu bana göre daha önemli temiz hava sağlama oranı genelde kümeslerde çok az oluyor... vE BUDA BİR ÇOK HASTALIĞIN VE ÖLÜMÜN OLMASINA DAVETİYE CIKARTIYOR.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ömer ADAM' Alıntı:
Haklısınız behzat bey özellikle sıcaklığın 35-41 derece arasında gezdiği şu son günlerde (konya için söylüyorum) mama içeriğini az tutmakta fayda var ben şahsen ; az cici bebe-ekmek-yulaf unu soya unu ve havuç veriyorum şu an için yumurtayı tamamen kestim...
sadece yaz ayları icin değil genelleme tüm mevsimler icin söyledim.. ama tabiki yumurtayı az koymakta yazın fayda var ama.. mamanın kaliteli olmasıda cok onemli isim vermiyorum ama bir cok mamanın icine aromalı olsun diye puding koyuyorlar.. buda seker oranını cogaltiyor.. seker oranı cogalınca zaten kusların vucudunda varolan megabakteri azıyor..

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
BEHSAT ABİYE KATILIYORUMAYRİYETEN  YUVALIK TEMİZLİĞNE VE KAFES TEMİZLİĞNE ÇOK DİKKAT ETMEMİZ LAZIM SICAKTA BAKTERİLER ÇOK HIZLI ÜRÜYOR

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
paylaşım için teşekkürler yavru ölümleri için en kolay önlemler ellerine sağlık usta