YAVRU TÜY GELİŞİMİN DE Kİ SIKINTI.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Merhaba.

kuşlarımın 4 yavrusundan 3. olanın tüyleri bir enteresan gelişiyor. 28 günlük oldu ama boyun tüyleri bi acaip kalın kalın ve büyük bölümü boş. kendinden büyük 2 yavruda öyle bir durum yok. boyut olarak ta yarıları kadar kaldı. show kuşlarda tüy geç oturur ama bu ingiliz çek kırığı toplam 6 yavrusu oldu kuşların hiç biri böyle olmadı.

neden olmuş olabilir sorun nasıl çözülebilir ?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
bir konuda yardım alabilmek için ne yapmak gerekiyor ? ya da neye göre yardım ediliyor merak ettim. sonuçta burası üreticilerin yoğun olduğu bir site kimsenin başına gelmemiş olamaz.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kuşun bu  durumda olmasına  rahatsızlık demeden ziyade  beslenme ile alakalı gözüküyor  sabredip iyi beslenmesine zemin hazırlarsanız  cıkan tuylerin bir an önce patlamasına imkan sağlamış olurusunuz  bu arada  kim konu acsa  hemen cevab verilsin  yorumlar atılsın  usta burada online  olan  herkes sadece bu sitede  faal die bir kaide yok artık kim olursa olsun eski yeni üyeler  sitem sitem ediliyor...  az sabırlı olsanız  daha cok  sağlıklı netice alırsınız kuş için benim görüşüm bu  yanılabilirim  belki  inş.  sizin için sıkıntı olan mesele kısa sürede biter selametle

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Kuşlarda önce kanat kuyruk ve bas tuyleri patliyor sonra sırt gogus tüyleri cikiyor en son da alt kismi tamamliyor popo ve göğüs alti falan. Hatta popo kisminda tuylenme olmuşsa yuvadan atlayacak zamandir deniyor. Buna gore yavaş ilerleyen kisimlar olabilir caninizi sikmayin. Hic tüy cikmazsa bile 3-4 aylik olana kadar bekleyin ilk tuyunu doktugundr herşey yoluna girecektir. Kuşlarda çok fazla tüy var ufak seyreklikleri farketmezsiniz. Bu tip kelllikler kapanir kapanmasa bile kuşa bi zarari olmaz kanisindayim. Önemli olan kanatlarda uçuş tüyleri ve kuyruk tüyleri saglikli olması diğer ince tüyler telafi edilebilir.