Yavru ve yumurta boylama (Plastik yumurta)

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Yavru ve yumurta boylama yapanlar var mı ? Ben yapmıyorum (Aslında pek fazla yapmıyorum) fakat yumurta boylama yapan arkadaşlar yumurta boylama yerine plastik yumurta kullansa (veya yaptığım zaman kullansam) nasıl olur acaba ? (çok sayıda çifti olmayan arkadaşlar için de ideal olabileceğini düşündüm) Ustalarımın yorumlarını bekliyorum...

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11129

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
GÜVERCİNLERDE YAPIYORDUM, AYNI GUN ÇIKIP AYNI BOY BÜYÜYORLARDI. AMA 8 9 DOLU YUMURTA YAPAN TAKIMLARDA ZORLUK ÇEKİLİR BENCE.AYNI GUN 9 YAVRU ÇIKARSA DİŞİDE ERKEKTE ÇOK ZORLANIR BENCE YAVRU KAYIPLARI YAŞANIR.HEMEN HEMEN AYNI ANDA ÇIKICAKLAR. HEPSİNE KUSMAK , SÜREKLİ BESLEMEK YIPRATIR DİŞİYİ. ÖNCE BÜYÜK YAVRU KURTARIYOR KENDİNİ SONRA KARDEŞLERİ AYNI ŞEKİLDE.YAVRULAR TÜYLENDİKTEN SONRA DİŞİYİ ALIYORUM. ERKEK TOSUN GİBİ BÜYÜTÜP YEME DÜŞÜRÜYOR YAVRULARI. VEYA TARİH TUTUP YUMURTALARI DAGITIYORUM. YOL ÇOK. HAYIRLI ÜRETİMLER.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Güray ÖZKUL' Alıntı:
GÜVERCİNLERDE YAPIYORDUM, AYNI GUN ÇIKIP AYNI BOY BÜYÜYORLARDI. AMA 8 9 DOLU YUMURTA YAPAN TAKIMLARDA ZORLUK ÇEKİLİR BENCE.AYNI GUN 9 YAVRU ÇIKARSA DİŞİDE ERKEKTE ÇOK ZORLANIR BENCE YAVRU KAYIPLARI YAŞANIR.HEMEN HEMEN AYNI ANDA ÇIKICAKLAR. HEPSİNE KUSMAK , SÜREKLİ BESLEMEK YIPRATIR DİŞİYİ. ÖNCE BÜYÜK YAVRU KURTARIYOR KENDİNİ SONRA KARDEŞLERİ AYNI ŞEKİLDE.YAVRULAR TÜYLENDİKTEN SONRA DİŞİYİ ALIYORUM. ERKEK TOSUN GİBİ BÜYÜTÜP YEME DÜŞÜRÜYOR YAVRULARI. VEYA TARİH TUTUP YUMURTALARI DAGITIYORUM. YOL ÇOK. HAYIRLI ÜRETİMLER.
Teşekkürler fakat bütün yavruları aynı gün değilde 3 3 veya 2 2 çıkacak şekilde yumurta sayısına göre 1 gün arayla sıralarsak sorun olmayacağını düşünüyorum tabiki bu benim düşüncem yorumları bekliyorumm...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavru boylama yapıyorum ama yumurta evresinde hiç dokunmuyorum.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
selamlar
ben sadece boş yumurta sayısı fazla olan takıma,
dolu yumurtası fazla olan takımdan (yumurtlama tarihleri yakın olan)
takviye yapıyorum. yavru boylama da sıkça başvurduğum yöntemler.
kolay gelsin

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
İlk 3 yumurtayı tutuyorum ilk 3ü aynı gün cıkıyor sorun olmuyor

Benim erkek yavruları beslemiyor aslında pek de güvenemiyorum dişiyi almaya alısmadı yavrulukdn beri dişi içeri sokmaz hiç hep kan cıkar erkek içeri girmeye calıstığında

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yumurta evresinde dokunmamak da fayda var zira her kuşun vucut sıcaklığı aynı olmuyor !
siz üzerine yatılmış bir yumurtayı başka bir dişinin altına sürdüğünüz de yumurta sıcaklık değişiminden dolayı kıvırcık olma riski artacaktır.
en sağlam yol diyelim 5 çift kuşunuz aynı süre zarfında yavruları çıkardı.
yavruların hepsini bir araya alarak yuvalara 4 veya 5 yavru olacak şekilde boylama yapmanız en sağlıklı yol olacaktır.

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Fatih AY' Alıntı:
yumurta evresinde dokunmamak da fayda var zira her kuşun vucut sıcaklığı aynı olmuyor !
siz üzerine yatılmış bir yumurtayı başka bir dişinin altına sürdüğünüz de yumurta sıcaklık değişiminden dolayı kıvırcık olma riski artacaktır.
en sağlam yol diyelim 5 çift kuşunuz aynı süre zarfında yavruları çıkardı.
yavruların hepsini bir araya alarak yuvalara 4 veya 5 yavru olacak şekilde boylama yapmanız en sağlıklı yol olacaktır.

Abi bende onu anlamıyorum mesela 10-15 çift yavrusu olan kişi nasıl hepsini aynı anda yumurtlatıyor ya da yumurta boyluyor .1 haftada bozulmuyor mu yumurta dışarıda ?