Yavru yumurtadan çıktı. Kursaktaki küçük hava.

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Merhabalar,
Muhabbet kuşumun ilk yumurtası dün çıktı.
Daha önceki kuluçkasında hem kuşumun hem de benim acemiliğimize geldiği için yavrumuzu kaybetmiştik (kursağı boş ölmüştü). Bu sefer aynı hataya düşmek istemiyorum. Yavruya sulandırılmış bebe bisküvisi ya da (Ayhan Bey'in youtube videolarında anlattığı) mısır unu ve un karışımı sıvı yiyecek veriyorum biraz. Ama yeterli midir bilemedim?
Bir de kursağında biraz hava var sanki, sıkıntı olur mu olmaz mı size sormak istedim. Bebek henüz 1 günlük
Teşekkür ederim şimdiden :)

Baki yıldız

Yeni Üyemiz
Adı
Baki
Soyadı
Yıldız
Dostum anne kuşun bakmasi gerekir sen kendin neden besliyosun ?? Belki sen mama enjekte ederken hava basmışındır buda kusa zarar verir diye tahmin ediyorum. Anne kuş bakar ona sen müdahale etme istersen

Caner1806

Üyemiz
Adı
caner
Soyadı
çetin
o kadar küçük yavru kuşa annesi bakmasında fayda var sen istediğin kadar besle o kuş kursak sütünü almaz ise ölür. anne kuş zaten baka baka tercübe ediyor ilk kuluçkasında ölümler olabiliyor sen şırınga ile beslesen bile ölümler çok yüksek yavru kuşlar büyüyüp anne yetişemez ve babada beslemez ise şırınga ile takviye yapabilirsin

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Yeni çıkmış yavrular yaklaşık 1 - 1,5 gün annesinin beslemesine ihtiyaç duymazlar. Telaş edip ellemeyin lütfen. 2. günden itibaren besleme olmuyorsa müdahale etmelisiniz ama ilk adım elle besleme değil. Kuşlarınıza sesler dinletebilirsiniz, başka çiftiniz varsa yavrulu onun yuvalığına koyabilirsiniz. O hava sorun olmayacaktır

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Siz yanlış anladınız ben beslemiyorum sadece. Annesi besliyor zaten ben takviye yapmaya çalışıyorum diyeyim.
Bu sabah baktığımda annesi beslemişti.
cidden ben de merak ettim ne sesi dinleteyim?

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Aynen.  Yavru besleyen muhabbet kuşu sesleri. Kayıtsız kalamıyorlar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı