Yavruda yediklerini geri çıkartma yardımcı olursanız sevinirim..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bir yavrumuzda iki gündür yediklerini ger çıkartma ve aşırı zayıflık oldu ben beslemeye çalıştım anne beslemiyor sandım ama farkettim ki anne besliyor ama yavru yediklerini geri çıkartıyor. Ağzının salyası yapış yapış sanki acaba ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yavru kac günlük veya haftalik ?
Önce yapi$ yapi$ olan yerleri temizleyin, ... halletmi$inizdir eminim  :)

Ayni ya$larda ba$ka yuvalar var ise, oraya kaydirin, aksi halde 2 gündür böyle ise vaziyet, durumu cok ciddi !

Ya zorunlu elden besletir kendini, ... yada ... :-[

Gecmi$ olsun

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Annesi besliyor zaten kaydırmak birşey değiştirmiyor 10-15 günlük yavru yapış yapış dediğim öyle bulaşmaış birşey değil hayvana mama verdim salyası uzanıyor ağzındaki salya yani yapış yapış dediğim. Banada durumu ciddi gibi geldi yapabileceğim birşey var mı diye sorayım dedim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
4 yavru var sadece bu yavru hasta kursağı ne dolusu bomboş ne diyorum yediğini çıkarıyor nasıl dolu olacak kursak.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yavrunun şimdi çekilmiş fotoğrafları.. En azından bir ilaç tavsiye edin.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Mehtap hanım kuşun sindirim sisteminde bir enfeksiyon olduğu kesin kusması bize şunu işaret eder, enfeksiyon kursağa kadar çıkmış, yaz geldi artık havalar sıcak hayvanlar aldıkları mikropları sisteminde hemen üretiyor, çoğaltıyorlar, bu yüzden hijyen koşullarına daha da ağırlık verin, kuşa gelince tekrar bende de aynı problem var ben 3 yavrumun da ağzından hortumla baytril veriyorum, sonrada mamayla dolduruyorum, ilk 2 gün kustular ama ben yine mama verdim, şuan daha iyiler,baytril en azından tahminimce kanalda var olan ve sürekli üreyen mikroorganizmaları engelliyor, hayvanın iştahı açılıyor, zayıflığın sebebiyse, sizin zorla azıcık yedirdiğiniz mamayı bakteriler yiyor kuşa birşey kalmıyor. sizde de herhangi bir geniş spetrumlu antibiyotik varsa hergün aynı saatte vermeniziz öneririm (1 damla).

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Allah razı olsun Atilla Bey baytril verecektim ama bilmeden rastgele vermek istemedim. Bende kursağına damlalıkla mama sıkmaya çalışıyorum ama hayvan nasıl yapıyorsa ağzından geri çıkıyor mamalar. Daha önce aç kalan yavruları da kursağına sıkarak besledim ama bunun içine sanki hiç mama gitmiyor yutamıyor gibi birde ağzını açıp kapatıyor acaba soluk almakta mı zorlanıyor mamayla da dolunca ağzı. Yavaş yavaş dengeside bozulmaya başladı :( Baytrili vereceğim günde bir damla inşallah işe yarar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Herşey için teşekkür ederim ama yavru öldü malesef :( Gece baktım çok kötü görünüyordu can çekişiyordu sonrada malesef kötü son  crying

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Herşey için teşekkür ederim ama yavru öldü malesef :( Gece baktım çok kötü görünüyordu can çekişiyordu sonrada malesef kötü son  crying
çok geçmiş olsun çok da güzel lutino bir yavruydu bu hobininde böyle kötü yanları var gün geliyor gözünden bile sakındığın kuşu kaybedebiliyor insan allah yardımcınız olsun.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
çok geçmiş olsun çok da güzel lutino bir yavruydu bu hobininde böyle kötü yanları var gün geliyor gözünden bile sakındığın kuşu kaybedebiliyor insan allah yardımcınız olsun.
Teşekkürler Gökhan Bey nazar mı ettik ne oldu anlamadım bende gayet sağlıklıydı iki gün içinde hastalanıp öldü ilk lutino yavrumuzdu :(

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bu sade sizin ba$iniza gelmiyor Mehtap hanim, ... hani kmsenin istemedigi durumlar bunlar, ... oluyor i$te, ...

Üzülmeyin !

Onunda kaderi böyle yazilmi$ ve buraya kadarmi$, ... emir büyük yerden, ...

Caniniz sag olsun ve geriye kalanlarin háyrini görün in$allah  :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sağolun Murat Bey insan kendini suçlu hissediyor bir kuşumu kaybettiğimde bu hobiyi bırakayım diyorum soğuyorum bir anda ama sonra sakin kafayla düşününce de kıyamıyorum vazgeçemiyorum.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sizde sag olun, herkes sag olsun  ;)

Hayatin oldugu yerde ne yazikki ölümde cok yakin, ve her canli ölümü illaki tadacak, ... ve ne Baytrill, ve nede herhangi ilac bunu önliyebilir, ...

2 gün geli$mede olan bir yavru icin cok büyük bir zamandir, heleki yemlerini sindiremiyor ise, ... ve bir elin 5 parmagi nasil 1 degil ise, her yavruda iyi olacak diye bir$ey yok, ... olacagi varmi$ demekki, ve ben bu sonucu tahmin ettim, ... diger yandan ilac önerisi falan filan, ... ku$ 3 haftalik olaydi, durumu daha farkli olurdu, fakat durum böyle olunca, demekki olacagi varmi$  :-[

Bu benimde ba$ima gelebilir, geldide, ... ve insanin morali iyice bozuluyor, heleki elinizden her geleni birde yapiyorsaniz, ...

En güzel ciftimde 7 yavrudan ücünü ard arda verdim gecenlerde, ... olacagi varmi$ demelisiniz !

Geriye kalanlarin yeri ayri olur böyle durumlarda  ;)

Ilacti falan filan, hepsi palavra, ... anlamiyanlara bunu anlatmaya cali$iyorumda, laf anlamak istemiyorum diye gösteriliyorum  :)
Hadi anlatsinlar o halde, ... diriltsinlerde utanan ben olayim !!!

Ba$inizi dik tutun, yoksa boynunuz tez kirlenir  ;)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Sizde sag olun, herkes sag olsun  ;)

Hayatin oldugu yerde ne yazikki ölümde cok yakin, ve her canli ölümü illaki tadacak, ... ve ne Baytrill, ve nede herhangi ilac bunu önliyebilir, ...

2 gün geli$mede olan bir yavru icin cok büyük bir zamandir, heleki yemlerini sindiremiyor ise, ... ve bir elin 5 parmagi nasil 1 degil ise, her yavruda iyi olacak diye bir$ey yok, ... olacagi varmi$ demekki, ve ben bu sonucu tahmin ettim, ... diger yandan ilac önerisi falan filan, ... ku$ 3 haftalik olaydi, durumu daha farkli olurdu, fakat durum böyle olunca, demekki olacagi varmi$  :-[

Bu benimde ba$ima gelebilir, geldide, ... ve insanin morali iyice bozuluyor, heleki elinizden her geleni birde yapiyorsaniz, ...

En güzel ciftimde 7 yavrudan ücünü ard arda verdim gecenlerde, ... olacagi varmi$ demelisiniz !

Geriye kalanlarin yeri ayri olur böyle durumlarda  ;)

Ilacti falan filan, hepsi palavra, ... anlamiyanlara bunu anlatmaya cali$iyorumda, laf anlamak istemiyorum diye gösteriliyorum  :)
Hadi anlatsinlar o halde, ... diriltsinlerde utanan ben olayim !!!

Ba$inizi dik tutun, yoksa boynunuz tez kirlenir  ;)
murat bey sitede,tartışama yaratacak cumlelerden lütfen kacınınız, daha onceki konulardada tartismalar yasandı,burasi form paylasim sitesidir,birilerine laf soleyerek tartısma alanı yaratmayınız,anlayısınız icin tsk ederim..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
??? confusedtw ???

B.B.B

Hic duydunuzmu ?

B ilmek

B ecermek

B a$ari ile B itirmek !

Igneli yazmiyorumki birilerinin cani yansin, ... fakat yarasi olan rahatsiz oluyor ise ben ne yapim ?

Nedense genelde BENIM yazdiklarima itiraz oluyor ve cikiyor, ... ufku dar ise cogunun ben ne yapim ? ? ?

Bana yazmak istiyen özelden yazsin, artik yazi filan yazmamda !

Neyse, uyarinizi aldim ve ona görede tedbirimi SON kez olarak acik ortamda payla$tim !!!

Dogru diye onca yanli$ güdülüyor, ... bende sadece her seferinde buna dikkat cekmeye cali$iyorum, ... tabi anliyana, ...

Bizde böyleyiz arkada$, ... ve herkese tahammül ediyoruzda bizmi rahatsizlik veriyoruz ? ? ?

Sanki öyle, ...

1 ipte 2 cambaz olmazmi$, ... olmasinda, ... hadi bana eyvallah  8)

Algilamasi ne zor milletmi$iniz !? Lafi ters anlamaya nekadar megilli milletmi$iniz ?! Her lafi üzerine alan ne kadar kompleksli varmi$ bizde ?!
Eeee, yarasi olan gocunurmuydu neydi degilmi, bunun atalardan kalan me$hur sözü, ...  ;)

Neyse, ...

Hayat zaten yeterince kisa, ...  :-[

Bye, ... hemde good bye  bye  arkada$lar !

Her$ey sizin ve gönlünüzce olsun, ... ne diyek, ...

Benden bukadar, ...  :-X

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İsmail YILDIRIM' Alıntı:
Çok Üzüldüm Mehtap Hanım .Umarım diğer yavruları sapasağlam büyütürsünüz.
Sağolun İsmail Bey neyapalım olacakla öleceğe çare yokmuş. Birşey yapamamak kötü oluyor :(

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Mehtap hanım, ölmesine gerçekten üzüldüm, umarım bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız. Müdehale için geç kalınca haliyle ilaçlar, mamalar vs de yetersiz kalıyor. Birde kuş yetişkin olsa belki ama daha yavru, üzücü bir durum. Kalanlar unutturur merak etmeyin bir daha lutino yavrunuz olur :) (sözüm meclisten dışarı, saygı saygı saygı, ben olsam kendime yakıştırmazdım bu duruma düşmeyi.)