Yavrudan almak mı yetişkin almak mı?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Arkadaşlar özellikle show jumbolarda kuşlara eş beğendirmek çok zormuş.Ben bir çift alıcam fakat yavru mu alsam eş mi alsam bilemedim.Yavru alsam zamanla anlaşırlar mı?Yavru ve ya yetişkin almanın avantajları nelerdir?Yardımlarınızı bekliyorum. :)

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
bence  tanıdık birinden  eş al derim  yavruyu  1 yıl  beklersin  hiç olmasa 8 ay

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
evde tek çift kuştan yavru almak çok zordur jumbodan yavru almak dahada zordur yavru almak istiyorsanız en az 3 veya 4 çift kuşunuz olmalı muhabbet kuşları doğada sürü halinde yaşıyor bu hayvanlar kalabalığı seviyor ben salmada üretim yapıyorum kafese göre çok daha çabuk eşe geliyorlar

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Evde benim 5 çift kuşum var o bakımdan yalnızlık çekeceklerini ve sürecin uzayacağını zannetmiyorum.Yavruları da eğer olursa 3-8 ay arası almayı düşünüyorum.Tek sorunum acaba kuşları yavrudan alırsam ileride birbirlerine alışıp eş olabilirler mi?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Muhabbet kuşlarından en sağlıklı üretim yavrudan yetiştirmeyle oluyor avantajıda kuşun ne olduğunu bilirsin en azından kaç yavru aldığını yaşlımı gençmi bunları bilirsin ama tanımadığın birinden gidip bir eş alsan adamın niyetine kalmış bişey sana yaşlı kuşları verip gönderirse artık üretimden çekilmiş kuşları yavru alamazsın ama sen yavrudan büyütürsen genç takımlarla sağlıklı bir üretim yaparsın 4-5 ay beklersin ama meyvesinide yersin inşAllah.Eş tutma durumlarıda kuşlara kalmış muhabbetlerde eş seçme konusu var kuşları gözlemleyip anlayabilirsiniz bu durumdada eğerki eş tutmazlarsa kuşlardan birisini değiştirirsiniz salma yöntemiyle seçtirirseniz sorun çıkmaz diye düşünüyorum. kolay gelsin.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Tabiki eş olabilirler .. Fakat bunun bir garantisi yok tabikide :) En uygun seçeneğe karar vereceğinize inanıyorum iyi forumlar..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Kuşlar en az 5 aylık civarı olsunki fazla beklemeyin.Şhow kuşlar genelde eşleşmeleri  yaşını geçiyor.Slm

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tamam o zaman. Bende yavrudan 2 cift show jumbo alirim. Onlarin hepsini 80*40*40 lik bir cifthaneye koyarim hangi erkek hangi disiyi begenirse onlari es yaparim. Benim tek korkum kuslar birbirini begenmesse o zaman ne yaparim korkusu. Ne yapabilirim o zaman?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Uğur MOGAN' Alıntı:
Tamam o zaman. Bende yavrudan 2 cift show jumbo alirim. Onlarin hepsini 80*40*40 lik bir cifthaneye koyarim hangi erkek hangi disiyi begenirse onlari es yaparim. Benim tek korkum kuslar birbirini begenmesse o zaman ne yaparim korkusu. Ne yapabilirim o zaman?
Bir üreticiye gidersiniz salması olan birisine kuşunuzu oraya salarsınız beğendiği kuşu alırsınız :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur MOGAN' Alıntı:
içini ferah tut olur merak etme
olmazsa tattikleri uygularız yaparız birşeyler
hayırlısı ile önce kuşlarını al sonra ya allah..

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Eh halledicez bir sekilde. Tanidigim ve guvendigim arkadaslarim var. Sorun yasamam degil mi?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Muhabbet kuşlarından en sağlıklı üretim yavrudan yetiştirmeyle oluyor avantajıda kuşun ne olduğunu bilirsin en azından kaç yavru aldığını yaşlımı gençmi bunları bilirsin ama tanımadığın birinden gidip bir eş alsan adamın niyetine kalmış bişey sana yaşlı kuşları verip gönderirse artık üretimden çekilmiş kuşları yavru alamazsın ama sen yavrudan büyütürsen genç takımlarla sağlıklı bir üretim yaparsın 4-5 ay beklersin ama meyvesinide yersin inşAllah.Eş tutma durumlarıda kuşlara kalmış muhabbetlerde eş seçme konusu var kuşları gözlemleyip anlayabilirsiniz bu durumdada eğerki eş tutmazlarsa kuşlardan birisini değiştirirsiniz salma yöntemiyle seçtirirseniz sorun çıkmaz diye düşünüyorum. kolay gelsin.
+1

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tamam.Bir şekilde halledicez ya ama hala ne yapsam tam karar veremedim. :(

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Hocam sen üstadları dinle,onların yorumları cok değerli.Show jumbo üreten arkadaşların fikirlerini al.Benim şahsi görüşüm seninde önceki sayfada dediğin gibi bildik üreticiden 4 yavru alırsın çifthane'nin orta kısmını kaldırıp atarsın içine kendileri eş tutsun.1 çift eş tutsa bile kafan rahat olur,aklında soru işaretleri kalmaz. bye