YAVRULAR ANİDEN NEDEN ÖLÜR?

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
değerli ustalar bilgilerinize ihtiyacım var nerde yanlış yapıyorum ?

5 yumurtadan 4 yavru sağ salim çıktı hepsi yaklaşık 2 haftalık olduklarında tek tel ölmeye başladı.

yavruları kontrol ettiğimde kursaklarında yem vardı.öldüklerinden dolayı genel bir morarma söz konusuydu.bölgesel yara morluk yoktu.

hergün düzenli olarak mama veriyordum aynı şekilde yem ve su
anne baba sürekli olarak besliyorlardı yavruları.akşama yem ve mama kabları boş oluyordu
oda sıcaklığım gece gündüz 21-22 derecelerdeydi

mama karışımımda

muzlu irmik
muzlu bebe bisküvi
arı mama pirinç unu
kilo bazına hesaplanmış dizayme 256
kilo bazına hesaplanmış sipurilina toz
kekik
keçi boynuzu tozu
susam
çörek otu
ve haşlanmış yumurta

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
evet kutu üzerindeki tarife göre veriyorum yavrulara ağırmı geliyor acaba :S

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
ebebeynlerine sürekli mamalarda veriyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
mamadaki irmik olayına da dikkat edin derim, irmik çok fazla emecilik özelliği olduğu için kuşları dehidrasyona sokar...bu da kuşların fazla su içmesine sebep olur. Anaçlar için bu sorun değil ama yavruların gidip istedikleri zaman su içme imkanı yok, yani mamadaki irmik yavruların susuzlıktan da ölmelerine sebep olmuş olabilir. İrmik verecekseniz mamayı hazırlamadan 2 saat öncesinden ıslatın ki iyice suya doysun ve şişsin, ondan sonra mamaya karıştırın.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
şunu anlıyorumki.yavrulara verilecek mama farklı , yetişkinlere verilecek mama farklı olmalı.
yavrular için nasıl bir mama hazırlamalıyım?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Eyüp AKBIYIK' Alıntı:
birde keci boynuzu tozu hergun verilmez cok kuvetli olduğundan dolayı kuslara cok ağır gelir ve kızıstırıcı etki vardır en fazla haftada 1 gun az miktarda.diazyme baya azaltın yarım çay kasığına dusurun hatat bu ara vermeyin bile zaten dozajı fazla kacırmıssınız benim fikrim 15 20 gun vermeyin kuslar toparlasın kendini
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
mamadaki irmik olayına da dikkat edin derim, irmik çok fazla emecilik özelliği olduğu için kuşları
Dehidrasyona sokar...bu da kuşların fazla su içmesine sebep olur. Anaçlar için bu sorun değil ama yavruların gidip istedikleri zaman su içme imkanı yok, yani mamadaki irmik yavruların susuzlıktan da ölmelerine sebep olmuş olabilir. İrmik verecekseniz mamayı hazırlamadan 2 saat öncesinden ıslatın ki iyice suya doysun ve şişsin, ondan sonra mamaya karıştırın.
+10001

... KESİNLİKLE DOZ AŞIMI  VE AŞIRI VE BİLİNÇSİZ VERİLEN VİTAMİN MİNERAL PROTEĞİN GİBİ DURUMLARDA YAVRULAR METABOLİZMA BOZULMASINA UĞRAYIP ANİ ANLAMSIZ KAYIPLAR YAŞANMAKTADIR  ŞÖYLE DÜŞÜNÜNÜZ  BİR  ARABAYA YÜK KAPASİTESİ 100 KG İSE  SİZ  300 KG YÜKLERSENİZ İLK  20 KM İYİDİR  LAKİN  100 KM GELMEDEN YÜRÜRÜNDE HERHANGİ BİR SEBEBTEN DURACAKTIR.... VE BEN KESİNLİKLE  AMA KESİNLİKLE      MAMAYA KATILAN KİMYASAL DESTEKLERE KARŞIYIM HELEDE  YAVRULUK DÖNEMİNDE  KEZA  İKİNCİ BİR KİMYASAL DESTEĞİ AYNI MAMAYA  DESTEK NİYETLİ KOMBİNE ETMEK BİLİNÇSİZLİĞİN ÖTESİNE GEÇER DENEY YAPMIŞ OLURSUNUZ SONUCUNU MERAKLA BEKLERSİNİZ  SAYGI DEĞER DOSTLAR  MÜMKÜN OLDUĞU KADAR KUŞLARIMIZI DOĞAL SEBZE MEYVELERDEN  VİTAMİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEYE ÇALIŞALIM... HELEDE SUYA KOMBİNE EDİLMEK ÜZERE KULLANILAN  ÜRÜNLER  KESİNLİKLE DİKKAT EDİLMELİ.... ÖRNEĞİN BİR  LİMOMDAN  UYUSTURUCU YAPILABİLDİĞİ GİBİ C VİTAMİNİDE ALABİLİYORSUNUZ..
BİR KUŞ ELMAYI VUCUDU İSTEMEDİĞİN YEMEYİ DURDURABİLİR  AMA SUYU İÇMEK ZORUNDA  FAYDA BEKLERKEN ZAVALLILARI KOBAY YAPMAYALIM BİR ÜRÜN KULLANIRKENDE KESİNLİKLE  BURADAN KULLANAN BİRİLERİNİ BULUP SADECE  YAZILANLARDAN YETİNMEYİN ZAHMET EDİN VE ARAYIN DOSTLAR...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Karahan UZUN.' Alıntı:
+10001

... KESİNLİKLE DOZ AŞIMI  VE AŞIRI VE BİLİNÇSİZ VERİLEN VİTAMİN MİNERAL PROTEĞİN GİBİ DURUMLARDA YAVRULAR METABOLİZMA BOZULMASINA UĞRAYIP ANİ ANLAMSIZ KAYIPLAR YAŞANMAKTADIR  ŞÖYLE DÜŞÜNÜNÜZ  BİR  ARABAYA YÜK KAPASİTESİ 100 KG İSE  SİZ  300 KG YÜKLERSENİZ İLK  20 KM İYİDİR  LAKİN  100 KM GELMEDEN YÜRÜRÜNDE HERHANGİ BİR SEBEBTEN DURACAKTIR.... VE BEN KESİNLİKLE  AMA KESİNLİKLE      MAMAYA KATILAN KİMYASAL DESTEKLERE KARŞIYIM HELEDE  YAVRULUK DÖNEMİNDE  KEZA  İKİNCİ BİR KİMYASAL DESTEĞİ AYNI MAMAYA  DESTEK NİYETLİ KOMBİNE ETMEK BİLİNÇSİZLİĞİN ÖTESİNE GEÇER DENEY YAPMIŞ OLURSUNUZ SONUCUNU MERAKLA BEKLERSİNİZ  SAYGI DEĞER DOSTLAR  MÜMKÜN OLDUĞU KADAR KUŞLARIMIZI DOĞAL SEBZE MEYVELERDEN  VİTAMİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEYE ÇALIŞALIM... HELEDE SUYA KOMBİNE EDİLMEK ÜZERE KULLANILAN  ÜRÜNLER  KESİNLİKLE DİKKAT EDİLMELİ....
BİR KUŞ ELMAYI VUCUDU İSTEMEDİĞİN YEMEYİ DURDURABİLİR  AMA SUYU İÇMEK ZORUNDA  FAYDA BEKLERKEN ZAVALLILARI KOBAY YAPMAYALIM BİR ÜRÜN KULLANIRKENDE KESİNLİKLE  BURADAN KULLANAN BİRİLERİNİ BULUP SADECE  YAZILANLARDAN YETİNMEYİN ZAHMET EDİN VE ARAYIN DOSTLAR...
+1

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
mamadaki irmik olayına da dikkat edin derim, irmik çok fazla emecilik özelliği olduğu için kuşları dehidrasyona sokar...bu da kuşların fazla su içmesine sebep olur. Anaçlar için bu sorun değil ama yavruların gidip istedikleri zaman su içme imkanı yok, yani mamadaki irmik yavruların susuzlıktan da ölmelerine sebep olmuş olabilir. İrmik verecekseniz mamayı hazırlamadan 2 saat öncesinden ıslatın ki iyice suya doysun ve şişsin, ondan sonra mamaya karıştırın.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
bilgileriniz için çok teşekkürler ustalar.lakin yazılanlardan anladımki yavru kuşlara herşey verilmez.ama sitede yavru kuşa kesinlikle mama verilemiymiş ama nasıl bir mama?siteden aldığım bütün mama tariflerinde irmik , pirinç unu , yumurta mevcut peki ya başka?

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
yavruların olmeden oncekı ve  sonrakı resımlerı  yuklese ıdın  daha net  cozume gıderdık  varsa  yukle  gorellım ay nı  sıkınktı  benım 60  cıft kusumda vardı  cok  sukur  cozduk 

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
malesef resim yok :S.
ustat 60 çift kuşun sorunu neydi acaba ve nasıl çözdünüz merak ettim doğrusu

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kazım Kenan ŞENCI' Alıntı:
bilgileriniz için çok teşekkürler ustalar.lakin yazılanlardan anladımki yavru kuşlara herşey verilmez.ama sitede yavru kuşa kesinlikle mama verilemiymiş ama nasıl bir mama?siteden aldığım bütün mama tariflerinde irmik , pirinç unu , yumurta mevcut peki ya başka?
yaptığın mama içeriğinde bir yanlışlık yok....hata hazırlama şeklinde olabilir, benim yukardaki ilk yorumumu birdaha oku.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARD KEÇİ BOYNUZU TOZU SUSAM SPIRALLA BUNLAR DINAMIT ZATEN 256 VERIYORSUN BEBE BISKUVI SIRF SEKER ARIMAMA ZATEN VAR BIAZ DAHA DEĞERLERI DUŞUK KURU MALZEMELER KULLAN
  SITEDE YAVRU OLUMLERI VAR DETAYLI BILGI AL
HAVA ISI IŞIK HIJYEN STRS NEM RUTUBET SES VS VS GIBI ETKENLERI DIŞARDAN FARE VS GIBI HAŞARAT GIRIYORMU YAKINDA YEM DEĞOŞOKLIĞİ YAPTINMI NASIL SU VERIYORSUN KAÇINCI KULUÇKASI SLM

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ödüm patladı kuşlara birşey olacak diye bende dün bol irmikli ince köftelik bulgurlu  mama yaptımdı. Patlayacak dedimdi kuşlar özellikle zebralar çok seviyor mamayı her sabah karışık yumurtalı mama veriyorum. İrmikliyide çok yedilerdi öğlende okudum bu uyarıyı,  Allahtan akşam baktım ölen yok. İnşallah yarın birşey olmaz ölürüm üzüntüden.

Bundan sonra az veririm mama içeriğinde veya şişirip veririm sağolun uyarı için.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Canan hanım dediğiniz gibi zebralar ince bulgur ve irmik mamasına bayılır, biz kuşlarımıza ailece bakıyoruz, ilk başlarda ben de mutfak malzemeleri konusunda fazla bilgili değildim. Allahtan annem var, bulgur ve irmik gibi malzemelerin önceden ıslatılıp şişirilmesi gerektiğini uyarmıştı...özellikle bulguru çok iyi şişirmek gerekiyor. 2 yıl önce mamaya irmik ve bulgur katmaya başladığımızda ilk birkaç sefer ben de şişirmeden vermeştim ama ondan sonra artık öğrendik  :) ...birde bulgur hergün vermemek gerekiyor, biz haftanın 2 günü mamasına ekliyoruz. İrmik genellikle yaptığımız pandispanya kekinde (kuşlara verdiğimiz mama) kullanıyoruz.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARD KEÇİ BOYNUZU TOZU SUSAM SPIRALLA BUNLAR DINAMIT ZATEN 256 VERIYORSUN BEBE BISKUVI SIRF SEKER ARIMAMA ZATEN VAR BIAZ DAHA DEĞERLERI DUŞUK KURU MALZEMELER KULLAN
  SITEDE YAVRU OLUMLERI VAR DETAYLI BILGI AL
HAVA ISI IŞIK HIJYEN STRS NEM RUTUBET SES VS VS GIBI ETKENLERI DIŞARDAN FARE VS GIBI HAŞARAT GIRIYORMU YAKINDA YEM DEĞOŞOKLIĞİ YAPTINMI NASIL SU VERIYORSUN KAÇINCI KULUÇKASI SLM
merhaba değerleri düşük kuru malzemeler tam olarak nedir?yada listemden neleri çıkarmalıyım?

oda hergün temizlenir ve havalanır.2 haftada bir genel temizlik.
oda sıcaklığı petek olduğundan 20-22 derece gece gündüz.
nem oranım 55-65 oranlarında
sessiz bir odada duruyorlar minik bir radyo tıngırdıyor.
strees olarak sadece yem su bakımı için yanlarına gidiliyor.
dışardan haşeret girmiş olamaz yada ben dikkat etmedim ama herhangi bir iz mevcut değil
yem değişikliği yapmadım deli nature yem kullanıyorum kapalı
salihli marka damacana su veriyorum ve hergün tazeliyorum
oda çok az karanlık kalıyor ama gün ışığı alıyor.
takviye olsun diye sabah 9 akşam 9 aydınlatma mevcut.gece lambası da var
erkek daha önce yavru bakmış ama dişinin ilk deneyimiydi.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Canan hanım dediğiniz gibi zebralar ince bulgur ve irmik mamasına bayılır, biz kuşlarımıza ailece bakıyoruz, ilk başlarda ben de mutfak malzemeleri konusunda fazla bilgili değildim. Allahtan annem var, bulgur ve irmik gibi malzemelerin önceden ıslatılıp şişirilmesi gerektiğini uyarmıştı...özellikle bulguru çok iyi şişirmek gerekiyor. 2 yıl önce mamaya irmik ve bulgur katmaya başladığımızda ilk birkaç sefer ben de şişirmeden vermeştim ama ondan sonra artık öğrendik  :) ...birde bulgur hergün vermemek gerekiyor, biz haftanın 2 günü mamasına ekliyoruz. İrmik genellikle yaptığımız pandispanya kekinde (kuşlara verdiğimiz mama) kullanıyoruz.

Tabikii biz insanlar için yapıldımı pilavda öyle 1 e 2 su çeker ortalama ama ben kuşlar için katı lazım sandım. Hemde kuşçuya sordum bizim burada, kuru ver ben öyle veriyorum dedi.

Ço şükür bir zaiyat yok. Kendi kendime oh ne güzel yiyorlar dedimdi.  Ödüm patladı şundan dolayı Acaip su bitiryiorlardı dedimki herhalde suyu banyo yapıyorlar Belkide zavallılar şişti içinde susuz kaldıkça içtiler. Allahtan yumurtalarını çok koyduydum. HÖLÖLÖP diye Bulgur irmik dayamamışım. Kendi kendime güldüm.  C:)

Çok teşekkürler yararlı bilgiler için.