Yavrular bir bir ölüyor

_BURAK_

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
UYGUR
Herkese selamlar,

Benim sağlıklı bir çiftim var. Bunların 3. ağız yavruları birer birer ölüyor. 1. ve 2. kuluçkada da ölümler olmuştu. Bunu dişinin tecrübesizliğine bağlamıştım. Fakat bu kuluçka artık pes dedirtti. Aslında dişinin Maşallahı var. 12 tane yumurtladı. ilki boş çıktı, ikinci kırıldı kalan 10 yumurtada Maşallah doluydu ve yavrularda çıktık. Fakat ilk altı yavrudan sonra teker teker ölümler başladı. bir iki üç derken yedi tanesi öldü. Şimdi kala kala üç tane kaldı. Ölümlere bir anlam veremedim. Oda sıcaklığı hep sabit. Günlük mama ve su değişlerini yapıyorum. Yemleri düzenli değişiyor. Altlarını haftalık veya haftada iki değişiyorum. Mama katkısı bira mayası di-a-zyme 256 ve vitamin düzenli veriyorum. anlayacağınız aklıma gelen ve bu sitedende öğrendiğim herşeyi uyguluyorum. Üniversite önceside kuşlarım vardı. 7 yumurtlar 7 büyütürdü. ne yapsam kar etmedi. Yardımlarınızı rica ederim. En son ölen kuşun resimlerini çektim. Kursak dolu anne besliyor fakat alt kısım aşırı şişkin ve koyu ten rengi dikkatimi çekti anlam veremedim.

Son kalan yavrularında resmini ekledim. Yorumlarınızı rica ederim.

Saygılar,

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Arkadaşım yavrular mikrop almış benimde başıma geldi(kararma durumu) çok kaybım oldu ilk yapacağın neo teramisin kullanmak 5lt suya 1 şeker kaşığı koy veya 2lt ye 1 çay kaşığı 5 gün boyunca kullan ben de kesildi. Üretimi durdur geniş kapsamlı desenfekte yap bulabilirsen vanodin en etkilisidir bakteri diye bişey bırakmaz. Kuşları farklı bir yere al üretimhneye püskürtmeyle ilaçla tüm malzemeleri(kafesler,mamalık,suluk, teller, ne varsa) desenfekte yap. Bunları yapmazsan sil baştan devam edip gider... geçmiş olsun...

Sonradan farkettim üretimhane ortamın yok galiba. Yuvalığı değiştir malzemelerini dezenfekte et anne-babayı dinlendir. Arkadaşların tavsiyesi vardı mamalara kekik katmak anne veya babadan gelen bir virüs varsa faydası oluyor... Mamayı sadeleştir petibört bisküvi, yumurta, kekik, kuru nane, pirinç unu... diğer katkı malzemelerini katma geçmiş olsun...

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Allah kümesinize düzen verir inşallah Öncelikle dezenfektanı eksiksiz kullanmalı ve bakım vitamin ve minerali eksiksiz kullanmalısınız :)

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
geçmiş olsun arkadaşım,neler hissettiğini çok iyi anlıyorum aynı sorun bendede var.bu sorun yüzünden sıfırdan  bi üretimhane kurdum sıfır kafesler yaptım tüm meteryalleri dezenfekte ettim kuşları 1 ay kadar dinlendirdim,şimdi tekrar eşe attım ilk yumurtalar gelmeye başladı bakalım sonuç ne olacak.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu illet daha oncede dedigim gibi mega bakteri.. bende ölümler durmus durumda ama biraz daha zaman sonra tam netice alınca yavuz usta abimle beraber paylaşacagız..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Problemin sindirim sistemiyle ilgili olduğu çok bariz, Malesef son 3 yavrunuzun durumu da iyi görünmüyor. Eğer bir veteriner kliniğinde otopsi yaptırıp nedeni öğrenirseniz lütfen bizimle de paylaşınız..

Burak UYGUR' Alıntı:
vitamin düzenli veriyorum. anlayacağınız aklıma gelen ve bu sitedende öğrendiğim herşeyi uyguluyorum.

Burak bey, dost acı söyler. Bu siteden size kim "kuşlarınıza vitamin verin" dedi ? Nasıl bir reçete yazdı ? Nasıl dozajlandırdı ?
  O kişi fakülte mezunu bir veteriner midir ? (Bildiğim kadarıyla; henüz diplomalı bir veteriner üyemiz yok.)
  O kullandığınız ilaçların hiç biri Muhabbetkuşları için dozajlandırılmamıştır. Yetişkinlere vererek 3 günlük yavrulara da vermiş oluyorsunuz. Hem emekleriniz hemde ölen yavrularınız için üzüldüm, onlarda bir can taşıyorlar sonuçta.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
bu illet daha oncede dedigim gibi mega bakteri.. bende ölümler durmus durumda ama biraz daha zaman sonra tam netice alınca yavuz usta abimle beraber paylaşacagız..

İnşallah tam olarak geçmiştir.Ne gibi bir tedavi izledin bizede anlatırsan bende uygulamak isterim zaten yavru belirli bir evreyi geçtimi büyümesine devam ediyor.

_BURAK_

Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
UYGUR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Problemin sindirim sistemiyle ilgili olduğu çok bariz, Malesef son 3 yavrunuzun durumu da iyi görünmüyor. Eğer bir veteriner kliniğinde otopsi yaptırıp nedeni öğrenirseniz lütfen bizimle de paylaşınız..

Burak bey, dost acı söyler. Bu siteden size kim "kuşlarınıza vitamin verin" dedi ? Nasıl bir reçete yazdı ? Nasıl dozajlandırdı ?
  O kişi fakülte mezunu bir veteriner midir ? (Bildiğim kadarıyla; henüz diplomalı bir veteriner üyemiz yok.)
  O kullandığınız ilaçların hiç biri Muhabbetkuşları için dozajlandırılmamıştır. Yetişkinlere vererek 3 günlük yavrulara da vermiş oluyorsunuz. Hem emekleriniz hemde ölen yavrularınız için üzüldüm, onlarda bir can taşıyorlar sonuçta.
İlginiz için teşekkürler. Vitamin vb... yazdıklarımı bu kuşlarım için özel uygulamadım. normal rutininde yapmış olduğum birşey. Diğer çiftlerimede aynı şeyleri veriyorum. Şükür onlarda problem yok. Yuvayı incelerken dikkatimi çeken küçük haşereler oldu. muhatemelen bu haşerelerden dolayı olan bir sıkıntı. Yuvayı değiştirdim. Kafesin altını çamaşırsuyu ile komple yıkadım. Yemlikler suluklar değişti. Şuan ekstra ilaç varmedim. Temizlikle uğraşıyorum. Birde formlarda haşere için Vilmectin ve baymec ilaçlarını okudum. Şuan araştırıyorum. Bunları kullanmayı düşünüyorum.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Burak UYGUR' Alıntı:
İlginiz için teşekkürler. Vitamin vb... yazdıklarımı bu kuşlarım için özel uygulamadım. normal rutininde yapmış olduğum birşey. Diğer çiftlerimede aynı şeyleri veriyorum. Şükür onlarda problem yok. Yuvayı incelerken dikkatimi çeken küçük haşereler oldu. muhatemelen bu haşerelerden dolayı olan bir sıkıntı. Yuvayı değiştirdim. Kafesin altını çamaşırsuyu ile komple yıkadım. Yemlikler suluklar değişti. Şuan ekstra ilaç varmedim. Temizlikle uğraşıyorum. Birde formlarda haşere için Vilmectin ve baymec ilaçlarını okudum. Şuan araştırıyorum. Bunları kullanmayı düşünüyorum.
Haşereler bu tür ölümlere yol açmaz. Bu hastalıkta yavrular gelişimlerini tamamlıyamıyorlar tüyleri çıkmıyor bu evreyi atlatan yavrular çok cılız kalıyorlar ölüm kaçınılmaz oluyor en kötüsü çok süper yavru çıkaran kuşlarınıza da bulaşıyor... İnşallah sizin ki farklı bir rahatsızlıktır. Bende de buna benzer bir problem oldu neo teramisinle kesildi. Aynı hastalığa benzer durumda olan arkadaşlar bi çare bulamadılar üretimi bırakmak zorunda kaldılar. Arkadaşlar uyguladıkları çözüm yollarını paylaşırlarsa çözüme yakın oluruz. Malesef veterinerler bu konularda tecrübeli üretici arkadaşlar kadar etkili olamıyorlar burada tecrübeli üretici arkadaşların desteği çok önemli tekrar geçmiş olsun...

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
çoğu veteriner kuşlarla ilgili geniş bilgiye sahip değiller. onlar daha çok büyük baş, küçük baş, kedi köpek gibi hayvanlardan para kazandıkları için uzmanlıkları bu yönde gelişiyor. tabi üretici arkadaşlarımda internet veya farklı kaynaklardan araştırıp öğrendihi tedbirleri uyguluyorlar.mesela bağırsak parazitleri için elma sirkesi kullanıyoruz.mantar ve kuruma hastalığına önlem olarak kekik kullanıyoruz.ama bazen tedbirler de yetersiz kala biliyor.benim tavsiyem yuvalıklardan alacağınız yavru dışkılarını tahlil ettirmeniz.mutlaka bulunduğunuz şeğirde kuşlarla ilgili geniş bilgiye sağip olan bir veteriner hekim vardır.çok geçmiş olsun sonuçları bizimle paylaşırsanız sevinirim.